Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Londýna do NYC na motorkách a s malým doprovodným štábem. Skvělá dobrodružná cesta na které Ewan a Charley potkají spoustu lidí, kteří žijí jinak než já, vy nebo oni, ale jak říká Ewan: „Všichni nakonec máme společné to, že potřebujeme střechu nad hlavou, mít co jíst a všichni milujeme svoje děti." Dokument, který je milý a veselý, a dává naději, že svět je vlastně dobrý místo, zároven dobrodružný, přece jen jedou na morkách po cestách, kde by měl potíže i offroad, a všechny problémy a nástrahy řeší společně a dávají do toho srdce. Vedle motorkářských strastí se zastaví i s projekty UNICEF, kde se setkávají s lidmi v nouzi a bídě a těmi, kteří se snaží pomoci a zlepšit situaci. A jestli jste už dřív nechtěli nějaký to dobrodružství nebo motorku, tak po shlédnutí této série oboje chtít budete. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný projekt, který mě tehdy naprosto ohromil a pohltil, a nemálo tomu přidala i účast mého oblíbence Ewana McGregora, díky tomu jsem znovu objevil zálibu ve dvoustopých vozidlech a stal se přítelem dětí UNICEF. Dodnes neztratil nic ze svého kouzla, a stejně jako tehdy, i dnes dokáže spolehlivě motivovat k tomu někam vyrazit. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Především chci smeknout kloboukem před těmito odvlážlivci, kteří se na této skvělé věci podíleli, protože je to prostě jako by mi někdo splnil sen. Napsal jsem "těmito odvážlivci" záměrně, protože se do toho museli vložit nejen ti dva, ale i ten bláznivý kameraman a doprovodný tým a všichni lidi co na tom spolupracovali a to cením. Pro mě je to srdcová záležitost a Ewan mi jen potrvrdil, že není jen skvělý herec, ale i skvělý člověk! Ti co to kritizují, ať mi ukážou několikanásobnou filmovou hvězdu, která se pustí do něčeho takového se svým nejlepším kamarádem, dokáže z toho udělat krásný cestopisný a dobrodružný dokument a na nic si nehraje (asi těžko co?). Ještě musím dodat těm zarputilcům a závistivcům, kteří čtou tento komentář, že nejsem motorkář (ikdyž vím, že si na stáří papíry i mašinu pravděpodobně pořídím) a přesto mě to bavilo a jim to přeju a doufám, že se mi alespoň ze zlomku něco takového někdy povede třeba-li jen kdybych měl procestovat ČR. Nejde o to, že měli profi vybavení a že na to měli prachy, jde o to nadšení, dobrý úmysl a skvělý výsledek. PS: Potěšilo mě, že nakonec "museli" jet na BMW. :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jo... tak při sledování tohohle počinu, jsem hned dostal chuť něco takovýho podniknout. Tomuhle se řiká zážitek. Těšil jsem se pokaždé na další díl a to je to vlastně jen dokument. Je to prostě velice poutavé. Ewan je sympaťák a jeho kámoš Charley taky. Je tu spousta zajímavých situací a krasných scenérií. Trošku mě zklamalo akorát, že tam nebylo víc Česka, jen taková zmínka vlastně. Ale za to taková Road of Bones byla neopakovatelná. Díky Gazymu, že mě k tomuhle přivedl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)
  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)

Reklama

Reklama