Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (653)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Průhledné; to co bylo možná v předloze původní se nyní zdá jako po sté převařené; nechytré, nezábavné, nechytlavé. Tu a tam pěkný obrázek. Chm. Hluboko pod kvality filmových Potterů (LOTRa do srovnání z pochopitelných důvodů tahat nebudu); slabší než první díl; přednost bych druhé Narnii možná dal před Eragonem, což není zrovna velké terno. Takže 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Princ Kaspian, následník trůnu zmizel a Narnie má být vypleněna…. Uběhly 3 roky (ve světě fantasy rok) a ,,děti“ stojí před novou výzvou. Pozvednou hrdinsky zbraně a v boji zabíjejí…. – zní vám to taky divně? Film pro děti plný násilí – budiž. Děti ,,to řežou" jako John v nejlepších letech, jsou namyšlené a zvláštní kapitolu by mohli tvořit dialogy. V jednu chvíli by jste jim v cukrárně koupili lízátko a za okamžik přemýšlíte, jestli je nebude lepší poslat na křižáckou výpravu. Vtipu pomálu, akce bídná a o příběhu si netroufám tvrdit, že zaujal alespoň ty, pro které je určen. Myslím děti. Jestli se pletu, tak vězte že kvůli mně, už další díl točit nemusí. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to mám okomentované, a já to přitom měl jako příspěvek v diskuzi. Takže to jen přehodím sem pro svůj přehled v původním znění ze dne 5.12. roku 2010 času 01:31 v noci: No krása, všichni se zapojili do boje. Myši, tygři, jezevci, lidi, kentauři, ptáci, liliputi, stromy, voda a nezapomeňme na lva... Jinak moc natahaný, stačil by konec v 1:45 ... těch 2:23 je docela hodně... Průměr. Btw postupem času bych k tomu vyřkl tento jednoslovný ortel => SLABOTA ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedokážu pochopit, proč se točí filmy směřované na mladší publikum o délce 147 minut. Ono přežít první díl o délce lehce přes dvě hodiny se i přes tu hromadu plastových zbraní, naivního příběhu a nezajímavých postav dalo přežít, ale co skoro 150? Bohužel druhý díl nepřináší žádné velké zlepšení po dějové ani psychologické rovině, která podle mě vypadla ještě před psaním scénáře a divákovi nezbude nic jiného, než sledovat další pohádku, kde bojuje dobro proti zlu v nekonečné metafoře a obyčejnosti. Je strašná škoda, že druhá Narnie vypadá tak obyčejně a odfušovaně, protože má několik příjemných a dobrých momentů, kam určitě nepatří rádoby drsní kluci, kterým nebylo ani patnáct a bojují na život a na smrt s mnohem staršími, zkušenějšími a vycvičenějšími protivníky. Naivita a pohádkovost jde ruku v ruce s ohraným příběhem bez jakékoliv snahy zlepšovat se. Po herecké stránce všichni trochu zestárli, ale není to moc poznat, snad kromě nejmladší postavy, která už nevypadá jako z reklamy na mléčné výrobky, ale jako skutečná dívenka (to neznamená, že není protivná a až příliš náhodně ji všechno vychází:)). Chudý náboženský bratříček velkolepého Pána prstenů může jen v několika málo okamžicích tajně doufat, že se dotkl kotníku svého velkého a neporazitelného bratra, s kterým vyrůstal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Režisér Andrew Adamson strávil hledáním nejvhodnějšího představitele prince Kaspiana více než rok. Nakonec do této zásadní role obsadil Bena Barnese jen tři a půl týdne před začátkem natáčení. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama