Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to dosť slabé, ale aspoň, že ten pekný Narniovský vizuál za doprovodu skvelej Gregsonovej hudby ostal rovnaký. Nie je to už tak okúzľujúce ako prvý diel, ale stále sa to dá pozerať. Bitky, efekty, hudba, kostými, masky, výprava a podobne to všetko je opäť pekne, ale ten scenár je až príliš plochý, priamočiary, priehľadný a nevýrazný. Oblúbený soundtrack: Return of the Lion. 70% - 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Adamson neuvěřitelným způsobem dospěl a stejně tak i jeho film a nakonec i mladí herci (Edmund ruluje!!). Skvělá akce, hlášky všemi směry, a zároveň také příběh, který možná není z nejakčnějších, ale rozhodně nenudí a především: NENÍ naivní!! Hlavní hrdinové nejsou malí joudové, ale persony, ze kterých jde strach (Lucinak na mostě!!) A když k tomu přidáte technicky brilantní řemeslo (všechny bitevní scény s dobýváním hradu v čele), vyjde vám film, který snad ani neměl být takhle strašně moc povedený... P.S. Jedničku fakt nemám rád a i zde jsem čekal zlo... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Za Narniuuu, za Aslanaaa! Tak takéto prázdne výkriky si scenáristi môžu strčiť niekam! Je síce pravda, že tvorcovia priblížili príbeh tentokrát viac dospelejšiemu divákovi, za čo im patrí pochvala, no zároveň si musia uvedomiť, že podobnými klišéovitými príhovormi v rozhodujúcich scénach filmu si reputáciu a dôveru k ďalším dielom jednoducho nezískajú. Scény bojov majú neskutočne monštruózny spád, sú originálne a napínavé. Ale stavať celú úspešnosť filmu len na nich je ozajstná trúfalosť, ktorá sa im tentokrát znova vypomstila. Ukončenie filmu potešilo, detskí herci mali na mňa tentokrát lepší vplyv, no priehľadnosť scenára, ťažkopádny rozjazd filmu a niektoré rozvláčne scény ho razom sekundy zmazali. Pokračovaniu dávam šancu len za predpokladu výmeny (hlavných vinníkov) štábu, prítomnosť Aslana je podmienkou. 65%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedokážu pochopit, proč se točí filmy směřované na mladší publikum o délce 147 minut. Ono přežít první díl o délce lehce přes dvě hodiny se i přes tu hromadu plastových zbraní, naivního příběhu a nezajímavých postav dalo přežít, ale co skoro 150? Bohužel druhý díl nepřináší žádné velké zlepšení po dějové ani psychologické rovině, která podle mě vypadla ještě před psaním scénáře a divákovi nezbude nic jiného, než sledovat další pohádku, kde bojuje dobro proti zlu v nekonečné metafoře a obyčejnosti. Je strašná škoda, že druhá Narnie vypadá tak obyčejně a odfušovaně, protože má několik příjemných a dobrých momentů, kam určitě nepatří rádoby drsní kluci, kterým nebylo ani patnáct a bojují na život a na smrt s mnohem staršími, zkušenějšími a vycvičenějšími protivníky. Naivita a pohádkovost jde ruku v ruce s ohraným příběhem bez jakékoliv snahy zlepšovat se. Po herecké stránce všichni trochu zestárli, ale není to moc poznat, snad kromě nejmladší postavy, která už nevypadá jako z reklamy na mléčné výrobky, ale jako skutečná dívenka (to neznamená, že není protivná a až příliš náhodně ji všechno vychází:)). Chudý náboženský bratříček velkolepého Pána prstenů může jen v několika málo okamžicích tajně doufat, že se dotkl kotníku svého velkého a neporazitelného bratra, s kterým vyrůstal. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofu nejvyššího stupně, ale místo toho jsem viděla jeden z těch kvalitnějších popcornových filmů. Celé to stojí na nádherné výpravě, krásné hudbě a úžasných vizuálních efektech. S příběhem už je to horší, ake co se dalo čekat. Nemá cenu srovnávat film s knížkou, protože tam jde úplně o něco jiného. Jinak Adamson se trochu inspiroval jinými filmy (Pán Prstenů, 300...), a i když výsledek bije do očí, dá se to překousnout. A je velká škoda, že Skandar Keynes nedostal větší prostor... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Reklama za dětmi na vlakovém nádraží byla vyrobena pro Strand Magazine, ve kterém Sir Arthur Conan Doyle publikoval své povídky o Sherlocku Holmesovi. (Borat)
  • Tým Richarda Taylora z novozélandské firmy Weta Workshop pro nové obyvatele Narnie, Telmaríny, vyrobil téměř 600 kusů výstroje a výzbroje, mezi něž patřilo 200 halaparten, 200 rapírů, 100 falchionů, 250 štítů a 55 kuší. Vyrobili také měkké štíty a další výstroj, sloužící k natáčení klíčových bitevních scén s živými koňmi. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama