Reklama

Reklama

První světová válka v barvě

(seriál)
  • Velká Británie World War 1 in Colour (více)
Velká Británie, 2003, 5 h 35 min (Minutáž: 47–51 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Unikátní záběry, které nabízejí reálný pohled na 1. světovou válku prostřednictvím barevného obrazu. Celá série byla za asistence odborníků a speciálních techniků velmi náročně kolorována. Zaznamenává vývoj války v období pěti let. Obsahuje unikátní, nikdy nevysílané rozhovory s lidmi, kteří ji přežili. (Intersonic)

Recenze (41)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Barevné záběry z první světové války, to je unikum, které si zaslouží pozornost. Díky těmto výjevům z Velké války máme možnost utvořit si zase o něco úplnější pohled na hrůzy, kterými museli vojáci na všech stranách fronty projít. Výpovědi vojáků a záznamy z jejich deníků jsou opravdu velmi zajímavé a často působivé. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

To už je několik let, co jsem tento dokumentární seriál viděl. Jelikož se o 1.světovou válku tak moc nezajímám, tak byl tento cyklus velmi přínosný. Navíc dle mého názoru není tolik dokumentů o první jako o druhé světové válce, sice ty barvy jsou všelijaké (nevím jestli jsou ty záběry jsou tak poškozené nebo to dělá to vybarvení), ale pro některé diváky to bude zajímavější než černobílé záběry. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie ako Druhá svetová farba vo farbe. Skvelý nápad ponúknuť divákovi niečo, čo doteraz videli len čiernobielo, v pestrofarebnom, reálnom pohľade. Tých záberov z tohto obdobia nemáme mnoho v porovnaní s druhou svetovou vojnou, preto tu nie je namieste kritika, že dokument neobsahuje veľa materiálu. Veľká vďaka tvorcom oboch projektov, tomuto ale obzvlášť, je unikátny! ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Teda pánové, tady musím jít velmi silně do opozice: kolorované 2.světové ("Apokalypsa") to nesahá ani po kotníky. Vidím dvě zásadní chyby. [1] TEMATICKÉ ČLENĚNÍ DÍLŮ je naprosto špatný nápad (2.díl čistě o utrpení vojáků na Západní frontě, 3.díl jen o letectví, 4.díl jen o námořnictví). Tyto speciální díly jsou natahované, ostatní díly jsou zase odbyté. A celé je to kvůli skokům v čase ještě nepřehledné. [2] REŽISÉRŮV POHLED NA DĚJINY je ryze britský a jednostranný, takže o mnoha důležitých událostech se dozvíme jen v pár větách (arménská genocida, Italská / Balkánská fronta, občanská válka v Rusku) a o jiných událostech neuslyšíme dokonce vůbec (boje v koloniích, v Asii, osud R-U, Turecka). A ani zmínka o španělské chřipce. PROMARNĚNÁ PŘÍLEŽITOST. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k té skupině, které nevadí, že v tomto dokumentu válka není chronologicky rozprostřena na všechny díly tak aby poslední končil v roce 1918 kapitulací zemí trojspolku. Vůbec nebylo na škodu, když např. vojenskému letectví byl věnován celý samostatný díl. Malinko mne mrzí (ale to je asi tím, že jsem vše viděl téměř najednou), že se v dokumentu některé filmové sekvence, komentáře či vzpomínky veteránů opakují. Nikdy však naštěstí na jednom dílu. Okolorované záběry na první tanky, na neskutečná bahniště se zákopy kde žili muži všech válčících stran, na oranžovou záři plamenů, na skutečnou válku tak jak ji viděli vojáci.... Mé pocity jsou stejné jako u WW2 in color. Barva tomu prostě dodala další - lidský rozměr. Úžasné dílo. * * * * * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Oproti šestidílné verzi televizní má verze DVD dílů osm. Přidány byl bonusové epizody " Taktika a strategie" a "Jak se seriál vyráběl". (sator)

Reklama

Reklama