Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ten konec mě dost naštval a udělal z toho strašnou slátaninu. Přitom podmínky pro kvalitní horor byly dobré. Stará děsivá budova uprostřed lesů, staré pany buzerující mladé holky. Asi bych si v tomto prostředí dokázal představit spíš obyčejnou vyvražďovačku, kde by Bruce dostal hlavní roli a sekerou se prosekal pro svou dceru skrze vraždící učitelky. 45% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Konzumní horůrek pro případ největší nouze. Děj je zcela zbytečně situován do 60. let, odehrávat se v současnosti, na atmosféře mu to neubere. Jediným výraznějším dobovým prvkem jsou snad chytlavé písničky, ale jestli zrovna tohle očekáváte od hororu… ? Příběh, který dokonale vystihuje jeho slogan („Every high school has its secrets... Evil grows there!“), měl možná připomenout – v mých očích nepřekonatelnou – Suspirii Daria Argenta. Tuto tezi podporuje rovněž zdroj tajemného zla s čarodějnickými kořeny. Odhadnout „kdo, co a jak“ vám pravděpodobně nezabere mnoho času, zpracování taky příliš neoslňuje (vyjma posledních cca pěti minut, kdy konečně dostane zaslouženou roli nabroušená sekyra :), ksichtík hlavní trpitelky je však celkem koukatelný, délka únosná a pokud vám nějaké médium s tímto filmem náhodou vletí otevřeným oknem do náhodou otevřené mechaniky, vynaložte tu nepatrnou snahu na odkliknutí “play“. Ale jak říkal Freud: „Náhoda neexistuje“, takže můžete být klidní. :) 50% Zajímavý komentář: Nick Tow ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

No, hmm, tak co bych tak mohla k tomuto skvostu říci? Já se přiznám, že tupé na to, abych u toho žehlila, to bylo dost, ale i tak bych očekávala buď větší řežbu nebo větší duchaplnost (nebo duchů plnost, nebo prostě navíc něčeho, co z toho udělá horor). Motivy nejasné, jednání postav také a hlavní hrdinka to měla podpálit na začátku a byl by svatej klid. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu se mi honily myslí dvě věci. 1. Takto nějak by to mohlo vypadat, kdyby Kingova Carrie navštěvovala Bradavice. 2. Patricia Clarkson je zatraceně nedoceněná herečka. Lesy jsou průměrný horor, který staví na povedené atmosféře a slušném hereckém obsazení studentek. Dívčí škola, uprostřed hlubokých a tajemných lesů, jejíž historie sahá stovky let do minulosti. Škola plná mladistvých studentek, podivných učitelek i děsivých tajemství. Elegantní ředitelka s chladným úsměvem a podivným klidem, učitelka s tikem v obličeji a pravidelné dávky sklenic mléka. U Lesů se možná nebudete bát, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Whoaa, tak to by byl můj sen, dostat se na dívčí internát hluboko v temných lesích. Nevadilo by mi všudypřítomné zlo, které číhá na každého, kdo se odváží opustit brány akademie a zamíří si to na zkušenou do tajemného lesa. Proč chodit do lesa, když je vevnitř tak nádherně. Hodné a ochotné učitelky, které každému nově příchozímu pomohou zapadnout mezi ostatní. A všudypřítomné dívky... člověk by se cítil jako v ráji. A kdyby náhodou došlo k nějakému nedorozumění, k nějakě ostřejší výměně názorů, vždy je tu možnost chopit se sekyry a vyřešit daný problém jednou provždy. Koneckonců sekyra k lesu neodmyslitelně patří. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama