Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zaujal nějaký americký film neokoukanou zápletkou. Jelikož jej mnozí přirovnávají k Argentově Suspirii je jasné, že originální námět to moc asi není, ale já jsem tento starý klenot neviděl, takže jsem si mohl The Woods užít se vším všudy. Tvůrcům se již od samotného počátku podařilo navodit příjemnou mysteriózní atmosféru, k čemuž jim dopomohlo vhodně zvolené prostředí. Dívčí škola obklopená lesem a především nepříliš sympatický personál dopomohli vytvořit potřebnou ponurost příběhu. Navíc divák začne velmi brzy fandit hlavní hrdince, která to tu opravdu neměla lehké. Agnes Bruckner navíc předvedla velice solidní herecký výkon, takže zpočátku si u mě získal režisér Lucky McKee hromadu plusových bodů. Mám sice rád, když je ve filmu spousta krve a brutality, ale tady jsem se bez toho v klidu obešel. Heather si sice projde menší šikanou, ale dokáže taky rány rozdávat, takže první polovina filmu mě vůbec nenudila. Jen jsem taky pořád očekával, kdy to pořádně rozjede hlavní lákadlo filmu (Bruce Campbell), leč marně. Pokud tedy nepočítám závěr filmu, ale tady u mě tvůrci narazili. S blížícím se koncem šla úroveň Lesů dolů. Očekávané kulervoucí finále se totiž nekonalo a ono rozpletení záhady mi přišlo trochu úsměvné. Přece jenom jsem si to představoval poněkud jinak. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kompletne tuctový hororík mixujúci námety, ktoré fungovali pred dvadsiatimi rokmi a tak aj divákovi ponúka len nostalgickú spomienku na časy minulé, ale nie oveľa viac. Nakrútiť ho v roku 1985, bol by to hit. Klišovité poňatie vzťahov na dievčenskej internátnej škole mi navyše nepríjemne pripomenulo nedávno videný film Stratená. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Stará škola uprostred pochmúrnych lesov, čudné učiteľky, náznaky šikany medzi dievčatami, záhadné zmiznutia, samovražda.... Malo to všetky predpoklady na dobrý hororík so slušnou atmosférou a tajomným príbehom. Žiaľ, očakávania sa nenaplnili. Netvrdím, prvá polovica bola vydarená, mala mrazivú a tajomnú atmosféru, dejová linka dokázala vzbudiť zvedavosť a postavy sa vyvíjali nad očakávania dobre. Potom prišla druhú polovica a s ňou aj postupné rozpletanie príbehu, ktorý ma však bavil čím ďalej tým menej. Koniec bol už totálny úlet, niečo tak odfláknuté sa vidí málokedy. Škoda, potenciál tu bol, len ostal nevyužitý. 60/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jako jo, má to spousty chyb (občasné WTF chování postav, delší úvod...), ale napětí a atmosféru to má slušnou. Sice je ten děj celkem předvídatelný a sází se tu hlavně na atmosféru, ale ta tu kupodivu funguje a zachraňuje to. Hlavně od toho nečekejte bůhvíjaký převrat ve světě hororů. A písničky fajn, sice tohle od hororu nechci, ale když už to tam je... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tajemná škola uprostřed lesů, sbor podivně se chovajících učitelek, záhadný les opředený legendami a jedna senzitivní studentka, která se tomu všemu snaží přijít na kloub.Má to, sem tam, celkem slušnou atmosféru, talentovanou Agnes Bruckner a potěší i odkaz na Evil Dead vč. Bruce Campbella. Naopak mi moc nesedla příliš přehrávající nebo nehrající, jak si kdo vybere, Patricia Clarkson. Je to béčko, ale ta hoďka a půl byla celkem příjemně strávená. 65% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama