Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku bojuje proti zločinu nejen policie, ale také superhrdinka G-Girl. O jejích kouscích se cestou metrem baví manažer Matt Saunders s kamarádem Vaughnem Haigem. Všimnou si přitom brunetky Jenny a Matt, který dosud neměl u žen velký úspěch, si dodá odvahy a osloví ji. Když jí kapsář ukradne kabelku, využije příležitosti a pustí se do pronásledování. To sice nedopadne podle jeho představ, účelu je však dosaženo. Na schůzce v restauraci se Matt dozví, že Jenny je asistentkou kurátora jedné galerie, nikoli však, že Jenny je G-Girl, a když si musí odskočit, je to proto, aby nedaleko uhasila požár. Zjistí to až poté, když je unesen poskoky profesora Bedlama, který chce informace o Jenny. Dívce, která musí zachránit milenci život, když ho Bedlam pověsí na pochodeň Sochy svobody, nezbývá než se přiznat… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Námět je jeden velký potenciál, chlap chodí s ženskou, která je zároveň maskovaný superhrdina a idol celého města - G-Girl. Dá jí kopačky a zhrzená superbejvalka se mstí, třeba tak, že mu do postele hodí naštvaného žraloka. Bohužel právě scéna se žralokem je jedinou ukázkou toho, jak by tato komedie mohla vypadat, kdyby….. Při jiných „odplatách“ totiž scénárista moc invence a představivosti neprojevil, takže se od G-Girl dočkáme takových úžasných superkousků, jakože třeba svému expříteli ukradne auto, napíše mu na čelo „debil“ nebo mu dokonce doma vypne elektřinu!!!!ÁÁÁÁchachachááá!… Poměrně velká nevýhoda Superbejvalky je taky v hereckém obsazení. Luke Wilson, Uma Thurman a Anna Farris rozhodně nejsou komediální typy (Farris může hrát třeba v padesáti Scary moviech, komik to prostě není) a už vůbec ne takoví, kteří by dokázali utáhnout špatný scénář. Jaké by to asi bylo, kdyby se Ben Stiller rozešel se superhrdinkou Amy Smart? Ale, kdyby byly ryby! Dám dvě a půl, víc ani ťuk. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je z principu špatně. Téma vztahu a rozchodu superbytosti a smrtelníka by mohl mít slušný potenciál (vzpomeňme třeba řecké báje), ale ne takhle - ona je potřeštěná hysterka, on je nicka a zbabělec. Nevadilo by vybočení z konvencí žánru, ale v tomto podání jsou oba dva hlavní hrdinové nesympatičtí a to je neodpustitelné. Násilných vtipů je poskrovnu (leda snad trochu žralok a závěrečné kreslené titulky) a film se neodříká ani tak profláknutého klišé jako je rádobyhláškující vtipný kamarád. Osobně to hodnotim tak, že stárnoucí Reitman natočil snímek o svém panickém děsu z emancipace. /1. 8. 11./ ()

Reklama

pivo 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hrane. Neviem ako ostatným, ale mne sa viac páčilo, keď boli spolu, ako keď sa rozišli. Niektoré vtipy boli síce aj vtedy vydarené, ale nie až tak, ako v prvej polovici. Luke Wilson je fajn, našťastie nie nejaký ideál krásy (veľké brucho, lúzer :-)), Uma Thurman je takisto dobrá v obidvoch polohách. Zvyšný herci ich celkom slušne dopĺňali. Mal som však pocit, akoby Rainn Wilson v role jeho kamaráta kopíroval Vincea Vaughna. Ten by sa možno hodil trochu viac. 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další příklad filmu, který navnadí dobrým trailerem, ale posléze bohužel zklame. Situaci zachraňuje(alespoň v první polovině) rozkošná Uma Thurman - v jejích scénách se nuda poroučí za dveře, aby se však o chvíli později vrátila a byla ještě nudnější. Invence nápadů šílených kousků mstící se G-girl je slušná(zejména finta se žralokem), technické provedení je však o poznání horší(triky slabé). Díky scénáři je závěrečná dvacetimitovka příšerně zmatlaná. Hezká a příjemná Uma, nic víc. 60 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Moje superbejvalka lehce nabourává tradiční koncept romantický komedie (kdy žena v autobuse není ona láska na celý život, ale to je na druhou stranu patrné už z názvu), což je ale bohužel asi jediný plus. Je to film o vztazích (a superhrdinech a superpadouších), ale ty nejsou dostatečně hluboce vykresleny a jejich průběh je extrémně zkrácen. Roli v tom hraje i to, že jsou kladeny důrazy na řešení zbytečnejch věcí, a tak nezbývá čas na to podstatný. Tak se divák nemá možnost ztotožnit (respektive mu je to jedno) s motivací k jednotlivejm činům a s chováním jednotlivejch postav. Ty (postavy) jsou mimochodem vysoce stereotypizovány, nemaj hloubku a jejich vývoj je předvídatelnej - podobně lze aplikovat na příběh. Když k absolutní povrchnosti všeho co se filmu týká připočtu ještě relativně velkou nudu a některé na nervy lezoucí scénky a postavy (kamarád hlavního hrdiny je hovado), tak mi to dohromady dá krásnou jednu hvězdičku, a to ani nevim za co. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Internetová stránka (professorbedlam.com), kterou zmiňuje dr. Bedlam, ve skutečnosti vede přímo na oficiální filmovou stránku Foxu. (HappySmile)
  • Natáčanie trvalo zhruba jeden mesiac. (Greenpeacak)
  • Scenárista Don Payne prišiel na nápad napísať tento film pri prácach na seriáli Simpsonovci (1989), v hlave sa mu zrodilo, že skombinovať romantickú komédiu a superhrdinu je dobrá myšlienka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama