Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (227)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo má trochu nakoukané podobné fígle a sám někdy věnoval tomu, jak "přijít díky pár trikům holce na kobylku", pro toho to musí být kouzelná nostalgická rekapitulace s pár vlastními nápady. Film má slušné tempo a chvílemi i překvapí nápaditostí, ale třeba přítomnost Bena Stillera se totálně míjí účinkem a Jon Heder v hlavní roli taky nic moc (tohle by Jacindu Barrett prostě nikdy dostat nemohlo). Škoda, že tvůrci nijak nenarušili to rutinní romantické schéma, pořád je to ta samá (únavná) pohádka o získání té vyvolené. A Billy Bob Thornton je mimochodem Bůh! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět průměr v komediích, kterých jesm viděl za poslední dobu jak máku a nedokážu si uvědomit, že by mě některá ze scén rozhodně nějak zaujala. Není to špatný film, ale k opravdu povedenému má hodně daleko, dle mého názoru. Herci jsou průměrní a jediné co stojí za povšimnutí je Billy Bob Thornton, od kterého nevíte co čekat od samotného začátku do úplného konce. Špatná tato škola rozhodně není, jen si nepamatuju scénu, která by stála za to. Prostě průměr, který na pár minut potěší, ale nikterak zázračně pobaví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $17,807,569Tržby Celosvetovo $23,713,157Tržby za predaj DVD v USA $13,739,501 //počet predaných kusov 833,202║ Námet o škole zvádzania bol fajn, len škoda že obratnosť režiséra Todda Philipsa je kolísavá ako u všetkých jeho počinoch, lepšie momentky sa z tými poslabšími striedajú ako na bežiacom páse. Na pozerateľný priemer to vyťahujú hlavne Jon Heder a Billy Bob Thornton(súperenie týchto dvoch niekedy fakt nemá chybu), plus svoje čaro spraví aj herečka Jacinda Barrett, ostatný vrátane menšieho výstupu Bena Stillera sú nevýrazní. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Bez nápadů, bez tempa a bez inteligence. Je to opravdu retardované a nikoliv tím správným způsobem. Heder unavuje, Thornton otravuje a člověk přemýšlí nad tím, jestli by si z poslední doby vzpomněl na zbytečnější film... a přemýšlí marně. Od režiséra Todda Philipse po Mládí v trapu a Starsky a Hutchovi jednoznačné zklamání. Jestli dá Thorntonovi a Hederovi ještě někdo tyhle škatulkové role, osobně ho umlátím tenisovou raketou. ;) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton se mi líbil ve filmu Mr. Woodcock a proto jsem se rozhodl, že film shlédnu. Musím říci, že občas jsem se zasmál, není to komedie nej..., ale na jedno kouknutí se to dá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Set Me Free ,2. No More Mr. Nice Guy ,3. Blue Orchid ,4. Where the Hood at ,5. Lovely Day ,6. Tivoli-Rutsch-Walzer, Op. 39 ,7. Sleep to Dream ,8. Get Free ,9. Dimension ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film tak neskutecne nudny a s minimem podarenych vtipu, ze jsem mel pocit, ze misto dvou hodin trva pet. Jde o temer identicky pribeh s o dva roky starsim Kurzem sebeovladani se Sandlerem a Nicholsonem. Jenomze ve chvili, kdy se Sandler podiva do kamery a vypada pritom fakt cool a sympaticky, Heder proste vypada jako retard. A tak by Skola svadeni dopadla snad pri kazdem srovnani s Kurzem sebeovladani. Proste provar. Nestoji to za to... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo je to vlastne tá ´misa´?“ – „To je keď ti strčia hlavu do záchodu a spláchnu.“ – „Aha. Tak potom aj mne dali misu.“ Toto mi dosť pripomínalo KURZ SEBAOVLÁDANIA, ale bolo to ešte slabšie (a pritom oba filmy mali na to, stať sa výbornými komédiami). Tam, kde minule exceloval Jack Nicholson, sa motá Billy Bob Thornton (čoraz viac sa podobajúci na Sama Neilla) so svojráznymi technikami vyučovania („Predčasne skončím prvú hodinu, je mi z tých vašich blbých ksichtov úplne nahovno.“). Občas snímka chytí drajv (ponožka, tenis, slzný sprej, Ben Stiller), ale väčšinou dopláca na zbytočne veľa postáv, tuctový scenár, tuctové všetko. Jon Heder (NAPOLEON DYNAMIT) je každopádne asi dosť veľký (nielen komediálny?) talent. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku inteligentni, misty cerna a misty romanticka komedie, z ktery jsem mel ale pocit, ze tvurci ani zdaleka nevyuzili potencial, jakej film mel. Hlavne tu je docela malo foru. Navic sem ani nevedel, komu fandit, na jedny strane Billy Bob, kterej prakticky nic moc nehraje, pac ani nema co hrat a na strane druhy Jon Heder, kterej si dal zase roli ubohyho dementa, ze sem mel misty chut mu jednu vrazit. Navic je film zbytecne dlouhej a utahanej. Ale precejen se tu par dobrejch foru najde, Thorntonovo vyukovy lekce jsou slusny, konec ma par zvratu a navic tu jsou v mensich rolich Stiller a Duncan. Pohodova, ale ne moc vtipna komedie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poctivých 70%. Celkem originální komedie, Thorton a Heder jsou na jedničku, Michael Clarke Duncan, Stiller a Guzmán se naopak objeví v několika zaručeně vtipných momentech. Humor je daleko od toho záchodového a naštěstí má trošku blíž k tomu, co známe z Napoleon Dynamite. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která má dynamický průběh a dramatickou jiskru, a které vévodí Billy Bob Thornton, charismatický, lišácký, ale také nechutný a úlisný. Jon Heder by se měl ale honem rychle poohlédnout po nějakém jiném žánru, nebo bude pravděpodobně zaškatulkován. Duncan pobavil, Stiller pobavil a celkově jsem se zasmál dostkrát na to, abych film ohodnotil 70%. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/20 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který zachránil perfektní výběr herců. Tento film mě opravdu pobavil. A jak tu někdo řekl: Dobrá nostalgie..no co, dám 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Potenciál to mělo solidní, když vezmu, že Heder tady neni super retard jako obvykle, že je tady Billy Bob Thornton a v menších rolích zarostlej Stiller, Sanz, Duncan nebo Fogler. Jenže je to hovno platný, jelikož to je spíš utahaný než vtipný a Hederovy, potažmo Thorntonovy naschvály nejsou rozhodně tak srandovní, jak by měly být. Průměrná komedie ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kopírka Anger management, ve které spousta potenciálně vtipných momentů vyšumí do ztracena, či zůstane někde v půli cesty a v ní předkus Dwaynea Dibleyho v ústech nesympatického Hedera, jenž vypadá jak Beck, co se shodou okolností proslavil písní Loser. Alespoň že School for Scoundrels připomnělo dva známé fakty a sice, že býti upřímným při svádění je až to nejposlednější a taky, že kdo něco umí, tak to dělá a kdo ne, tak to učí.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Billy Bob "podrazácká svině s kamenným ksichtem" Thornton a Jon "milý dement" Heder ve svých škatulních rolích a v průměrné komedii, která neumě kombinuje černý humor s dementním. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips so svojimi komédiami u mňa zatiaľ vždy zabodoval na úrovni štyroch hviezdičiek. Moje hodnotenie jeho štyroch filmov síce vždy balansovalo nad zostupom k nižšiemu hodnoteniu, no svoj nadštandard si udržalo. Sympatické trio v hlavnej roli, príjemne nenásilná romantická vsuvka medzi Jonom Hederom a Jacinda Barrett filmu vôbec neublížila, viac sa film však orientuje na komediálny nášup, ktorého autormi je neskutočne hláškujúce duo Heder - Thornton. Scenár je predvídateľný, námet má však svoje čaro, Heder zahral svojho strémovaného mamľasa dokonale, vedľajšie (humorne podporné) postavy fungovali stopercentne a ja som sa bavil. 75%. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl takhle nudnou komedii. Možná, kdyby v ní hráli nějací neokoukaní herci, vzešlo by z toho něco lepšího. Billy Bob mi připadal, že potřebuje rozšířit svoje finanční konto a tak si tu strojově odříkal těch pár vět. Jon Heder se ani snažit nemusel, ten už má asi přikleplé role outsiderů navždy, ovšem tu jeho transformaci do chlapa s pořádnejma koulema jsem nějak moc nezaznamenal. No, aspoň si vrznul. O zbytečném cameu Bena Stillera raději nemluvit. Nejvíc mě ale mrzí promarněná šance s obsazením Jima Parsonse nebo-li Sheldona Coopera z Big Bang Theory. Jasně, tou dobou ještě nebyl žádná hvězda, ale skoro až mám pocit, že si ho střihač nějak neoblíbil a spoustu materiálu s ním vystříhal, protože ty tři záběry na něj jsou pekelně málo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrná komedie, kterou drží nad vodou snad jen výborný Billy Bob Thornton. Přitom potenciál tam byl, zvláště v některých scénách a režisér už má taky pár výborných komedií za sebou. Jenomže z toho opravdu nevzniklo nic, u čeho by se člověk hlasitě zasmál, spíše se jenom často pousměje. Navíc Heder tady byl místy až moc velkej blb a někdy i dost nesympatickej a jeho lásce s Jacindou Barrett jsem nevěřil ani minutu. 50% ()

Reklama

Reklama