Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě to docela bavilo, v půlce to byla docela nuda plná dementních záporáků a ke konci se to zase docela rozjelo. Hlavní představitel ušel, Nighy a Rourke byli taky dobří, zbytek byl příšernej (až na McGregora, ale ten se tady ani nestačil zabydlet). Žádněj zázrak to sice není, ale další Spy kids z toho naštěstí nevylezlo, takže aspoň to. Velmi odřené 3*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od snímku s mladíkem, který by se podle svých schopností mohl klidně honosit titulem 007, jsem nic nečekal. A téměř nic jsem také nedostal. I když úvodních dvacet minut je velice slibných a slušnou auto-moto honičku střídá choreograficky povedená akční scéna s lanem(zde si nejde nevzpomenout na Jet-Liho či Jasona Stathama a jejich ekvilibristiku s hadicí). A potom to všichni, včetně režiséra zabalili a šli na basu orosených. Kromě toho úvodu je všechno strašně vyumělkované, nelogické a jednoduché. Má-li Alex Pettyfer nějaký bojový potenciál, tak zůstal(až na tu jednu bitku) totálně nevyužit. Jinak filmem se prokousal vcelku obstojně, na to, že mu je pouhých 16 let. Snímek má hvězdné obsazení, škoda jen, že si Ewan McGregor odřídí své tři čtyři kilometry, motorku vymění za bavoráka, ale pak už musí z kola ven. Billa Nighyho nejde nepoznat podle jeho charismatického hlasu a Mickey Rourke je zase nad věcí a pánem situace. Film trochu zdvihá soundtrack(zejména Paul Oakenfold), ale jinak mám pocit, že celý příběh je dopředu připravený, pro nikoho není nic problém, všechno vychází a i když se pořád něco děje, nudil jsem se!!! A to by se u akčního dobrodružství asi stát nemělo...(zmíněná Physalia physalia nebo-li měchýřovka portugalská je opravdu nebezpečný žahavec, lovící potravu pomocí žahavých vláken, obsahujících prudký jed...nechtějte, aby vás někdy žahla) 21,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak sa dospeli viac pobavia na Bondovkach s Pierceom Brosnanom alebo s Danielom Craigom, tak decka sa zase pobavia na tomto filme. Dospeli sa pri tomto filme zasmeju a povedia si, ze je to akasi akcna blbost pre deti. Ja som to bral z pohladu 13-rocneho pracka a v tom pripade by som si tento film vychutnaval :-) Ani chvilku som sa nenudil, malo to svizny dej, ale predsa len je to akesi odflaknute, akokeby si producenti filmu z istotou mydlili ruky, ze toto bude trhak a mozu sa tesit na dalsie pokracovania, nech su akekolvek, hlavne ze zarobia :-) Mna prekvapila skutocne kratka rola Ewana McGregora, ale tak da sa na to pozriet... 18.08.2009 ___ Alex Pettyfer - (Alex Rider) +++ Ewan McGregor - (Ian Rider) +++ Robbie Coltrane - (Premiér minister) +++ Mickey Rourke - (Darrius Sayle) +++ Alicia Silverstone - (Jack Starbright) +++ Stephen Fry - (Smithers) +++ Bill Nighy - (Alan Blunt) +++ Damian Lewis - (Yassen Gregorovich) +++ Hudba: Alan Parker +++ ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je natočen pro děti, rozhodně bych tomu nevyčítal dějovou jednoduchost a do očí bijící opisovaní bondovské šablony. Přišlo mi, že v půlce došly tvůrcům nápady a film ztratil na tempu a hlavně, že k temnému uvodu se smrtí se naprosto nehodil ten veselý lehce moralizující konec se záchranou Alexe. Nicméně casting je doslova dokonalý (to samé platí i u 5.1 mixu), u dětského filmu přehrávání nevadí a hlavně Alex Pettyfer je asi tak stokrát lepší Bond než Craig, škoda, že není starší. Ovšem pokud vám ještě nebylo 18, tak si 1 * přidejte a pokud ještě věříte na Ježíška tak můžete i 2:) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Stormbreaker je pro ty,kteří si rádi hrají s figurkami,staví si pevnosti z kostek,jezdí si s angličáky a večer v osm,když přes ně maminka přehodí peřinu a dá polibek na tvář,sní o tom,jak jednou v budoucnu budou Jamesem Bondem.Pokud zavzpomínám,vím,že jsem také takový byl a klidně se přiznám,že by mě Stormbreaker určitě bavil a mou chuť stát se dokonalým agentem určitě jen prohloubil.Bohužel,figurky,angličáky a kostky už mám ale nějaký ten pátek schované v krabicích na půdě a tak na mě Stormbreaker zapůsobil samozřejmě hodně dětinsky.Neni to ale ani tak vina scénáře,zápletky,herců,efektů,či čehokoliv jiného,že by někdo zkrátka pochybil,ale to,že hlavní roli hraje zkrátka kluk,sotva základní škole odrostlí a tak je tomu také vše podřízeno.Padouši nejsou až tak padouští(jinak výborný Rourke,strašně moc mu přeji comeback),efekty nejsou přespříliš drsné a i samotný děj je spíš taková hra,než vážně myšlené nebezpečí.Škoda je jen téměř až cameo roličky Ewana McGregora,na druhou stranu ale nutno přiznat,že mlaďoučký Alex Pettyfer má docela charisma a rozhodně filmu neškodil.Stormbreaker je zkrátka takové povedené rodiné dobrodružství,které ale nemělo téměř žádnou reklamu a tak proběhl kiny bez většího povšimnutíí,a já myslím,že docela neprávem,pro cílovou skupinu kluků s fantazií je totiž Stormbreaker určitě povedeným dobrodružstvím.A tito malí diváci ať si klidně přihodí 2 hvězdičky navíc. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Alexovi Pettyferovi bylo v době natáčení jen 15 let, proto nemohl řídit auto, přestože je tato scéna v literární předloze. Jako náhradní dopravní prostředek zvolili koně. (imro)
  • Jelikož Alex Rider šplhá po horách, potápí se či dělá množství jiných extrémních sportů, je to jedna z nejzatěžovanějších postav, jaké kdy ztvárnil dětský herec. (imro)
  • Školské scény sa natáčali v dievčenskej škole The Grey Coat Hospital v Londýne. (Niles)

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama