Reklama

Reklama

Moudrý japonský soudce Ooka (M. Donutil) dokáže svým důvtipem přijít na kloub i tomu nejsložitějšímu případu a spravedlivě tak rozsoudit každý spor. Vždy vyslechne obě strany – obchodníky, otroky i starosty, aby potom položil správně všechny otázky, občas použil i nějaký ten chyták a díky tomu mu nikdy neutekl žádný podvodník... Vynalézavý soudce Ooka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou, žil na přelomu 17. a 18. století. Svým smyslem pro spravedlnost a pro svůj důvtip si získal srdce prostých Japonců. Jeho příběhy se vyprávějí a mají svou platnost a poučení dodnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z trojíce Tv pohádek na téma - moudrý a spravedlivý soudce. Svědectví čarovného zvonu a Soudce a drahokam jsou další dva skvělé příběhy. Soudce OoKA ovšem jasně kraluje ! Miluji ty vznešené dialogy a dvoření se mocnému pánovi.OoKA byl lstivý jako liška a vždy si náramně poradil. Uvidíme jak si soudce Oooka poradí - Jistě si poradí pane, jistě si porádí ! Řekni mi Sakamuro, je ještě v řece Tagavě tolik ryb ? Spusta ryb pane, spousta.....Goro ? A kam ti mám vlastně ty peníze poslat ? Do čajovny u Sakury, každý mě tam zná :-) No a teď si dám už konečně šálek čaje. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hleďmež osobů Japonských v pohádce české! Však, to šalba, to klam!! Soudce jest sluhou pánů dvou, či snad banditou Koločavským! Ale hyň sa ukázala pravá jeho tvář! Však nevadilo mi, neb iluze ta dokonána do kvalit prudkých byla a zdání orientu vskutku dobře učiněno jest, snad seženu já film tento, neb stesk po pohádce oné nezvyklé a neblbé přepadl mne. Pak tedy Hurá, na warez!! 私はストーリーを覚えていない... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Brněňští herci namalovaní jako japonští občané ... zajímalo by mne jak na to koukali v Japonsku, jestli se to tam někdy dostalo. Nicméně příjemná pohádka o moudrém soudci, který díky své moudrosti a chytrosti stihne vyřešit několik drobných krimi případů malého ateliérového japonského městečka během 62 minut. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sled jednoduchých detektivek pro děti, "asijské" kulisy a vůbec všichni účinkující jsou číňani jak stehna z ryby. V dětství mi chytrost a moudrost soudce Ooky ohromně imponovala, dnes už bych této studiové pohádce udělila maximálně 3*. Každopádně mi jednotlivé případy celkem utkvěly v paměti a jde o neotřelou podívanou pro děti, takže přivřu oči nad tou celkovou laciností zpracování: 75%. ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Čakám či češi natočia africkú rozprávku, kde budú hrať češi s tvárami nakrémovanými do čierna. Je to trapas, toto nieje japonská rozprávka, pretože vo feudálnom Japonsku neplatila "spravodlivosť pre všetkých" ako Donutil vraví v tomto paškvile. Tam mohol samuraj rozsekať roľníka, ktorý sa naňho škaredo pozrel, a nikto mu ani slovo nepovedal. Proste hlúposť. A ešte tie uniformy súdnych strážcov, úplný trapas - s realitou to malo spoločné asi toľko, čo simpsonovci s reálnym životom v USA. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama