Reklama

Reklama

Moudrý japonský soudce Ooka (M. Donutil) dokáže svým důvtipem přijít na kloub i tomu nejsložitějšímu případu a spravedlivě tak rozsoudit každý spor. Vždy vyslechne obě strany – obchodníky, otroky i starosty, aby potom položil správně všechny otázky, občas použil i nějaký ten chyták a díky tomu mu nikdy neutekl žádný podvodník... Vynalézavý soudce Ooka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou, žil na přelomu 17. a 18. století. Svým smyslem pro spravedlnost a pro svůj důvtip si získal srdce prostých Japonců. Jeho příběhy se vyprávějí a mají svou platnost a poučení dodnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Čakám či češi natočia africkú rozprávku, kde budú hrať češi s tvárami nakrémovanými do čierna. Je to trapas, toto nieje japonská rozprávka, pretože vo feudálnom Japonsku neplatila "spravodlivosť pre všetkých" ako Donutil vraví v tomto paškvile. Tam mohol samuraj rozsekať roľníka, ktorý sa naňho škaredo pozrel, a nikto mu ani slovo nepovedal. Proste hlúposť. A ešte tie uniformy súdnych strážcov, úplný trapas - s realitou to malo spoločné asi toľko, čo simpsonovci s reálnym životom v USA. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hleďmež osobů Japonských v pohádce české! Však, to šalba, to klam!! Soudce jest sluhou pánů dvou, či snad banditou Koločavským! Ale hyň sa ukázala pravá jeho tvář! Však nevadilo mi, neb iluze ta dokonána do kvalit prudkých byla a zdání orientu vskutku dobře učiněno jest, snad seženu já film tento, neb stesk po pohádce oné nezvyklé a neblbé přepadl mne. Pak tedy Hurá, na warez!! 私はストーリーを覚えていない... ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Vysokočelný šikmooký šalamún Donutil robí poriadky s brnenskými Japoncami v kimonách a sandáloch, vysporiada sa s feudálnym prežitkom v podobe práva útrpného, zrovná do laty zlatú mládež, potlačí drobnú kriminalitu, odhalí falošnú identitu a keď treba, kľudne nechá sputnať jedného z lokálnych pánbožkov. Na anime odchovaným japanofilom sa pravdepodobne pri historických nepresnostiach bude otvárať tantó vo vrecku ich yukaty, ale to už je ich vec. Pre ostatných je to vtipná a dobre zahraná papundeklová rozprávková inscenácia z časov, keď nikto neriešil kultúrnu apropriáciu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z televizních pohádek Československé televize na nedělní odpoledne. Po povedené pohádce O chytrém šachovi se do toho stejná tvůrčí skupina pustila podruhé a pro změnu využila japonské reálie, což se opět ukázalo jak správná volba. Opět byl v hlavní Miroslav Donutil, tentokráte v roli moudrého soudce Ooky a opět se to povedlo. Stejně jak u předchozího pokusu udělím tři pěkné hvězdy. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Mám dilema. Pohádka krásná, se zdařilým příběhem, postrádající trapnost jiných televizních pohádek a navíc, Donutil s parukou... Nadruhou stranu ve svém věku něco o Japonsku vím a v téhle jedné hodině je tolik trestuhodných chyb, že mě až bolí oči. Ale co, pohádka by měla být primárně pro děti a ty nejspíš takové detaily nezajímají. Moudrost vítězí nad krásou ;) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama