Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Recenze (208)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sice velmi svižný, nicméně blbě sestříhaný remake, jehož veškerý potenciál je utopen jak ve špatné gradaci, tak v nulové absenci pamětihodných scén/dialogů/charakterů. Žánrové harcovníky potěší pěkné gore efekty a vděčné zombie propriety, ale chybí tomu patřičná atmosféra a potřebná syrovost. Snaha o „další“ oživění zombíků prostřednictvím obřích skoků a schopnosti lézt po stěně/stropě působí komicky a i když se příběh odehrává na ploše celého města, působí neuvěřitelně kulisně. Nová verze Day of the Dead je zajímavá maximálně tím, že Mena Suvari hraje vojandu… ale to na vyhonění (nejen) hodnocení opravdu nestačí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt velkej průšvih. Zombíci tu umí nejenom běhat, ale i nadpřirozeně skákat, střílet z pušek, prolézat ventilací, popřípadě lézt po stěnách a stropech. Navíc vypadají opravdu ultra nestrašidelně a vydávají zvuky, které na tváři vyvolají pobavený úšklebek, namísto plánovaného vyděšeného. Gore je tu četné, nicméně strašně nepřesvědčivé, postavy se chovají jako naprostí kreténi a závěr tomu všemu už jenom nasadil korunu. Dvě hvězdičky jsou dostačující odměnou za to, že má ta kravina alespoň slušný spád, takže nenudí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kuriatko Mena v úlohe maskáčovej drsňáčky, ktorá strieľa zombíkov do hláv? Ale áno, bavilo ma to. Chýba Romerova nápaditosť ohľadom nových spôsobov likvidácie mŕtvol, ale má to pekelné tempo, ktoré úspešne zakrýva všetky ostatné nedostatky. V každom prípade si človek aspoň uvedomí, že Snyder je skutočne výborný režisér, lebo jeho behajúci zombíci boli teda o dve triedy vyššie. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý horror, zombící vypadají hrůzostrašně, ke všemu umějí lézt po stropě a jsou neuvěřitelně rychlí. Jeden z lepších horrorů roku 2008. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. The Dead Suite ,2. Breakdown ,3. Escape Invasion ,4. The Dead Walk ,5. If Tomorrow Comes ,6. The World Inside Your Eyes ,7. Deadly Beginnings ,8. Diner of the Living Dead ,9. Dead Calm ,10. Bub's 9th ,11. Dead End ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mohlo to urobiť zviera?“ – „Ak zviera dokáže ukryť telo do skrine...“ Zombícky žáner zažil vďaka hŕstke vydarených a komerčne úspešných filmov (RESIDENT EVIL, O 28 DNÍ, Snyderov ÚSVIT MŔTVYCH) návrat na výslnie. V roku 2008 sa zručný žánrový macher Steve Miner (ktorý stál pri zrode Jasona Voorheesa + nakrútil druhý najkvalitnejší HALLOWEEN na svete) rozhodol urobiť remake Romerovej v poradí tretej (po NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH a ÚSVITE MŔTVYCH) epizódy slávnej nemŕtvej série. Tá pojednávala o vyhrocujúcom sa vzťahu medzi skupinkou vojakov a vedcov. Tí v podzemnom bunkri zvádzali ostrý súboj dvoch odlišných pohľadov na jeden problém. Samozrejme, nakoniec došlo na trhanie čriev a pojedanie šedých mozgov. Minerovi sa navyše podarilo získať mladé mäsko Menu Suvari a drsňáka Vigha Rhamesa, ktorý dostal parádnu rolu v Snyderovom ÚSVITE MŔTVYCH. Bohužiaľ, nakoniec to nedopadlo dobre. Vlastne to dopadlo veľmi zle. Rhames hrá v skutočnosti úplne inú postavu (a je tu možno tak 5 minút, čo je škandalózne) a film s Romerovou predlohou nemá prakticky nič spoločné. Vojaci sa chovajú neznesiteľne neprofesionálne (nenosia nabité zbrane, vzduchom lietajú pubertálne zamilované pohľady). Nanešťastie, zombies na tom nie sú o nič lepšie: utekajú, robia saltá a strieľajú zo samopalov. Ak si Miner myslel, že „šokujúce“ gejzíry krvi a gore to spasia, mal by odísť do dôchodku. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1017/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na "remake" slavného Day of the Dead z roku 1985 jsem se dlouhou dobu těšil, Miner ale zklamal na plné čáře. S Romerovým kultovním snímkem nemá vůbec nic společného, ke všemu je to celé strašlivě špatně sestříhané. Slovo zombie tu nemá co dělat, opět se jedná o nakažené, kteří jsou tentokrát nesmírně mrštní, chytří a abnormálně žraví - jeden takto nakažený dokáže člověka na kost ohlodat za 3 vteřiny! Střílejí ze samopalů, lezou po stěnách (Brundlemoucha hadr!) a dokážou se i zamilovat. Většina efektů je okatě digitálních a masky na dnešní dobu také neobstojí. Mena Suvari si hraje na drsnou vojandu, jíž nedělá problémy přejet vlastní matku, ale v pistoli nábojnice nikdy nemá. O Vingu Rhymesovi radši nemluvit. Alespoň, že to má rychlý spád a milostivých 80 minut. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slušné (ve smyslu pořád se tam něco děje) béčko s proklatě nízkým rozpočtem (podle IMDB 18 mil. USD, ale spíš bych to viděl na 1,8 - natáčeno v Bulharsku!) a ucházející režií veterána Minera. Meně Suvari bych sice vojandu nevěřil ani kdyby mě proháněla po cvičáku, ale v maskáčích jí to docela sluší. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tak předně, veterán Miner vůbec nectí předlohu. Lidé zde neumírají, ale pouze se mění v nesmyslně se pohybující lidožravce, což je důsledek nějakého omylem spuštěného viru. Miner je bohužel navíc značně za zenitem, nedokáže vykřesat opravdovou atmosféru, ani předložit sympatické postavy (Mena Suvari v hl. roli je...bezkrevná). Výhodou je hodně krátká stopáž, díky níž to slušně uteče. To je však na remake klasiky v rukou zkušeného režiséra trochu málo. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Většina fanoušků zombi hororů zažije zřejmě zklamání. Jediný, kdo může dát nějakou hvězdičku jsou vyznavači jedné dlouhé, tupé, nekončící akce. Prvních 10 minut nebylo uplně debilních, ale pak to šlo opravdu rychle dolu. Všude nadopovaní superzombíci, pro které fyzikální zákovy zřejmě neplatí. Nechápu jak někdo může natočit něco tak neskutečně blbého. Většinou to nedělám, ale tentokrát jsem musel tak od půlky filmu občas pustit zrychený režim. A navíc, s Romerem to nemá nic společného, takže se na to nedívejte ani ze zvědavosti jako já. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá, nenápaditá a nudná podívaná. Zbytečný remake kde i herci hrají otřesně. Mé hodnocení 1 hvězdička... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Day of the Dead viac pripomína talianske zombie braky 80tich rokov ako nové majstrštiky Dawn či Land of the Dead, dokonca maskami ďaleko zaostáva i za svojím originálom z ’85 a triky sú tak slabé ako by to bol film určený rovno na DVD nie do kina. Naviac okrem zmienených spidermanovských schopností zombíkov ešte ich pohyby sem tam pripomínajú pohyby slávnej bubu postavičky z Ringu. Na druhej strane je tu dosť gore a asi od 20tej minúty je to nonstop masaker takže nuda nehrozí a ďalšia bomba filmu je vidieť Menu Suvari raziacu si cestu zástupom zombíkov Hummerom, ktorej vojačku je tak ťažké uveriť ako to že Miner (stojaci u zrodu Jasona Vorheesa) ešte natočí aspoň priemerný horor ako je jeho už 9 rokov starý Lake Placid. Len pre totálnych zombiefilov. ()

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně: zombies, které nejsou zombies, lekačky, při kterých jsem se vůbec nelekala, efekty pro miminka, tupí hrdinové, z nichž jeden vypadá jako Michal Suchánek. A největší nesmysl a sprosťárna? Samozřejmě název. Kromě toho, že je úplně scestný, protože s Romerovou klasikou se to nedá srovnávat ani zdálky, byl také jediným důvodem, proč jsem tohle viděla (a asi nejsem sama). Dlouho mě nic tak neotrávilo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Až po letech doceňuji snímek, který do určité míry podkopává většinu pravidel. Pokud má člověk nadíváno spousty zombie hororů, většinou už ho nic nepřekvapí. Snad proto mě překopání žánru bavilo, i když nejde vyloženě o parodii ani komedii. Tedy tolik ustřelených, ukopnutých, useknutých a rozšlápnutých hlav jsem asi zatím nikde jinde neviděl. Film je po většinu času rychlý jako blesk, zombie nejen sprintují, ale i skáčou a dokonce jedna běhá !sic! po stropě! A zombie vegan? Ty jo! Je pravda, že zdejší zombie vojáci i střílejí, ale při pohledu z blízka zjistíte, že převážně pánubohu do oken. Z Romerovy předlohy toho moc nezbylo, což je nakonec dobře. Jeden z nejlepších masakrů se odehraje v nemocnici. Chvílemi máte pocit, že kameraman nevěděl, co dříve natáčet, jaká to byla mela! Za mě tentokrát fajn. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Proč to vždycky musí něčím zkazit? V ostatních zombie filmech chodí, nebo běhají pomalu. V novodobém Úsvitu mrtvých běhají normálně a tady si řekli, že ještě přidají a stanou se z nich spidermani lezoucí po stěnách a všechno je až moc zrychlené. Trochu horší **** hlavně díky spidermanům, jinak obsazení ušlo a atmosféra se taky povedla. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hohó, no tak to zas byla jízda... nedělal jsem si iluze o nějaké originalitě, ale aby (spoiler alert) zombíci přemýšleli, používali střelné zbraně a zůstávali vegetariány i po "smrti" (spoiler alert end), to už bylo fakt moc... americká krás(k)a v uniformě, celkem dobře nasnímané akční segmenty a moje slabost pro béčkové zombies-filmy to jakžtakž zachránily na závěrečných 50%. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No nazdar bazar! Jsem nepoučitelný trulo. Přes všemožná varování, že je to blábol nad blábol jsem neposlechl, zhlédl a přetrpěl. Opravdu nemám ponětí co má TOHLE společného s Romerovým originálem. Asi uniformy. Mena Suvari celý film tak moc rozšiřuje chřípí, až jsem se bál, že jí mozek vypadne nosem. Nemrtví běžci po stropě jsou k smíchu a zamilovaný zombivec vegetarián je v záplavě tělních tekutin za trapáka roku....Kam se sakra poděli ti nádherní, ohnilí šouralové? Až budu chtít vidět mrtvé olympioniky, pustím si Mnichov od Spielberga. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na dusnú a klaustrofobickú atmosféru z Romerovho originálu. Vlastne zabudnite úplne na pôvodný Day of the Dead (´85). Tento film je síce rekame, ale ani na chvíľu mi to tak neprišlo. Len má rovnaký názov. Miner film natočil po svojom a nedopadlo to bohviejako, kedy to aspoň poňal vtipne ako napr. Lake Placid(a nie trápne). Za zmienku stojí, že je tam jeden hlavný zombík :) zombíci vedia strieľať a skákať ako spidermani ba dokonca jeden je vegetarián a tak nevraždí :D Akože sorry, ale poriadna hovadina. Dávam 40%(z toho 10% za sexy Menau Suvari a za občas pekné gore.) Ale nebyť Suvari tak idem ešte nižšie. Jeden z najhorších zombie filmov a remakov vôbec! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejakčnější horor se zombíky, co jsem kdy viděl. Ano, asi po 20. minutách film nabere pekelné tempo. Vše začíná tím, že v městečku v Coloradu je vyhlášena karanténa proti epidemii nemoci připomínající svými příznaky chřipku a je doprovázena krvácením z nosní dutiny. Jasně, že se o žádnou chřipku nejedná a správná diagnóza zní virus měnící lidi v krvelačné zombies a na svědomí to mají biochemické pokusy, jak už to tak bývá u těchto filmů obvyklé. Do postižené oblasti je přivolána armáda se subtilní "desátnicí" Menou Suvari a dalšími známými herci. Jen málo z nich se však dožije konce filmu. To, co tento horor odlišuje od desítek zombie opusů, je jeho zběsilé tempo a moderní režijní postupy, které jsou mně mnohem bližší, než Romerova klasika Den mrtvých. Ostatně tento film je natočen na jeho motivy. Hororový veterán Steve Miner překvapil. Jeho film nepřipomíná křepčení starce, ale závodního dostihového koně, který sprintuje stejně dobře jako zombíci, kteří zde stovku zvládnou pod deset, občas lezou po stropě, zdolají několika metrovou výšku skokem a trochu si i zastřílí. Rozpočet umožnil, že zombíků jsou zástupy, vypadají dobře (rozuměj mají kvalitně vyvedené masky) a jsou lepšími herci, než známé herecké tváře na čele s Minou Suvari, které maskáče moc nesluší a asi se to podepsalo na jejím křečovitém výkonu. Ostatní herci nestojí ani moc za zmínku, protože ve zběsile pojatém filmu si k nim stejně nelze vytvořit žádný vztah, a pokus, hrát na divákovi city ušetřením radisty proměněného po kousnutí v poslušného a neútočného zombíka, také příliš nevyšel. K filmům se zombies mám neutrální vztah a žádný nemám příliš v oblibě, ale tenhle by to změnit mohl. Miner by se možná mohl v budoucnu chopit režie dalšího pokračování Resident Evil. 80% ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, co má tahle sračka společného s Romerovým Dnem mrtvých... Zběsilí zombies lezoucí po stropě a skakající jako žáby... Jít na olympiádu, určitě si nějaké zlaté placky odnesou... ()

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama