Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sice velmi svižný, nicméně blbě sestříhaný remake, jehož veškerý potenciál je utopen jak ve špatné gradaci, tak v nulové absenci pamětihodných scén/dialogů/charakterů. Žánrové harcovníky potěší pěkné gore efekty a vděčné zombie propriety, ale chybí tomu patřičná atmosféra a potřebná syrovost. Snaha o „další“ oživění zombíků prostřednictvím obřích skoků a schopnosti lézt po stěně/stropě působí komicky a i když se příběh odehrává na ploše celého města, působí neuvěřitelně kulisně. Nová verze Day of the Dead je zajímavá maximálně tím, že Mena Suvari hraje vojandu… ale to na vyhonění (nejen) hodnocení opravdu nestačí. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch lepších zombies hororů. Akce je dostatek, v podstatě ani dlouho ze začátku netrvá, než se to rozjede a film si pak uchovává akční spád až do konce. Zombíci jsou neskutečně rychlí, což mi přijde více akčnější, než slimácky se plazící mrtvoly, taky jsou docela hrůzostrašní. Velmi milé překvapení, tohle není béčko ani náhodou...Hodnocení zde je důkazem toho, jak se dá poměrně jednoduše zašlápnout skvělý film, proto se dívám i na ty, pro které tu většina uživatelů pochopení nemá. Navíc zombie, co nežere lidi, páč byl původně člověk vegetarián...něco takovýho tady ještě nikdy nebylo a v podstatě je to docela logická věc. ()

Reklama

Maty85 

všechny recenze uživatele

No tak todle nebylo sakra vůbec zlí,spíš naopak. Byl sem mile překvapen. Ten film má pořádnou porci akce jak má být,efekty taky celkem zdařilý a zombie vypadaly přesně tak jak vypadat mají. Snad jenom byly na můj vkus až přliš rychlý a celkem dobře jim to občas myslelo. Z filmu s tak malým rozpočtem vytáhli ale maximum si myslím. Lepší 3* ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zmutovaný virus, díky kterému se z lidí stávají zombíci? Ale jděte, to už tu bylo tolikrát.. Původní předlohu od pana Romera jsem sice neviděl, ovšem ani mi to nějak nechybí. Ze "zombie filmu" se podle mě nikdy nepodaří vytřískat víc, než Úsvit mrtvých z roku 2004 (který vyniká díky svému suchému humoru), proto jsem od tohoto snímku nic moc nečekal. Nakonec to dopadlo ovšem poměrně dobře, herecké obsazení je ucházející, kráčející mrtvoly taky nepatří k nejhorším.. Slušné béčko na pozdní večer. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejakčnější horor se zombíky, co jsem kdy viděl. Ano, asi po 20. minutách film nabere pekelné tempo. Vše začíná tím, že v městečku v Coloradu je vyhlášena karanténa proti epidemii nemoci připomínající svými příznaky chřipku a je doprovázena krvácením z nosní dutiny. Jasně, že se o žádnou chřipku nejedná a správná diagnóza zní virus měnící lidi v krvelačné zombies a na svědomí to mají biochemické pokusy, jak už to tak bývá u těchto filmů obvyklé. Do postižené oblasti je přivolána armáda se subtilní "desátnicí" Menou Suvari a dalšími známými herci. Jen málo z nich se však dožije konce filmu. To, co tento horor odlišuje od desítek zombie opusů, je jeho zběsilé tempo a moderní režijní postupy, které jsou mně mnohem bližší, než Romerova klasika Den mrtvých. Ostatně tento film je natočen na jeho motivy. Hororový veterán Steve Miner překvapil. Jeho film nepřipomíná křepčení starce, ale závodního dostihového koně, který sprintuje stejně dobře jako zombíci, kteří zde stovku zvládnou pod deset, občas lezou po stropě, zdolají několika metrovou výšku skokem a trochu si i zastřílí. Rozpočet umožnil, že zombíků jsou zástupy, vypadají dobře (rozuměj mají kvalitně vyvedené masky) a jsou lepšími herci, než známé herecké tváře na čele s Minou Suvari, které maskáče moc nesluší a asi se to podepsalo na jejím křečovitém výkonu. Ostatní herci nestojí ani moc za zmínku, protože ve zběsile pojatém filmu si k nim stejně nelze vytvořit žádný vztah, a pokus, hrát na divákovi city ušetřením radisty proměněného po kousnutí v poslušného a neútočného zombíka, také příliš nevyšel. K filmům se zombies mám neutrální vztah a žádný nemám příliš v oblibě, ale tenhle by to změnit mohl. Miner by se možná mohl v budoucnu chopit režie dalšího pokračování Resident Evil. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Budova rádia se nachází na ulici Elm Street, která odkazuje na sérii Noční můra v Elm Street. (Holina)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama