Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 063)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Nie je to až taký zázrak, ako The Visit (nevraviac o Šiestom zmysle, Vyvolenom a Znameniach), ale nejde ani o prúser á la Po zániku Zeme (o Poslednom vládcovi vetra nehovoriac, toho vraj niektorí diváci doslova neprežili). Čudný James McAvoy a neviditeľné dievčenské obete, ale tiež solídny psycho námet s adekvátnym finále a zábavným dodatkom v záverečných titulkoch. Ako samostatné dielo „iba“ veľmi ľahký nadpriemer s pár super momentami (a tuctami nesuper). Budete sa musieť preniesť cez úvodnú kolosálnu blbosť (tri baby by v pohode prebili 65-kilového magora), no ak to dokážete, čaká vás solídny psychotrilerový záhul. Ale to je všetko. No pokiaľ by Shyamalanovi bolo umožnené pokračovať v rozvíjaní daného univerza, tak by sme sa mohli dočkať veľmi zaujímavej a inovatívnej komiksovej série so sekuriťákom Davidom Dunnom naháňajúcim po Pensylvánii vyšinutých pošukov s nadprirodzenými schopnosťami. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $138,291,365Tržby Celosvetovo $278,454,358Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,639,811Tržby za predaj DVD v USA $5,721,059║ starý dobrý Shyamalan je späť, zas to je čo sme od neho vždy chceli, prešpikovaný nevyspytateľný dej, plný prekvapení a vynikajúcich hereckých výkonov, plusom opäť kamera aj hudba, bravo, len tak ďalej, na záver príde aj darček v podobe čerešničky na torte, mňam, thriller zas dostal potrebný lesk /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Říká se, že tímhle filmem je Shyamalan zpět. Ja mám však pocit, že nikdy tak úplně neodešel. Točí až na výjimky stále stejné věci. Duchařiny, nebo minimálně thrillery, mnohdy s napřirozenými prvky, kde hlavní prim hraje 90 procent délky filmu kristalizující pointa, která na konci více či ménně šokuje. Když se ale jednou nastaví pravidla, je dobré se jich držet. A tak když se celý snímek nese v podtónu reality fyzikálních zákonů současného světa, je dobré se jich držet celou stopáž. Protože ten závěrečný game-changer mne vyloženě iritoval. A je to jeden z důvodů, proč propadlo třeba Now You See Me, které svými digitálními trikovými eskapádami nejednoho filmového fandu nasralo. Snad alespoň McAvoy dostale nějakou cenu za jeho výkon, byl totiž bravurní ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hleď bezvěrče, jež si tvrdil, že geniální vizionář a režisér indického původu M. Night Shyamalan už je dávno za zenitem. Po sérii komerčně ne příliš úspěšných (ale podle mě vůbec ne špatných) filmů totiž přichází s filmem, který se opět babrá v šíleně zajímavé myšlence a tu zároveň podporuje prakticky naprosto stoprocentní herecký výkon Jamese McAvoye. Nevím, co má Shyamalan v hlavě, když vymýšlí tak náročné náměty, ale musím říct, že to z té hlavy dostává na plátno naprosto úžasně a hlavně ve mně vytváří takové pocity, že podobné bych si sám nikdy nevymyslel. Během tohoto filmu jsem měl dokonce pocit, že sleduju něco, co přepisuje filmové dějiny a o čem se jednou bude přednášet na vysokých školách. Až tak na mě tento film zapůsobil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Split má hodně blízko k tomu být označený za nejlepší film, jaký M. Night Shyamalan kdy natočil. Není to ani tak díky Jamesi McAvoyovi, i když ten na tom má taky svůj podíl, ale hlavně díky konci, který dokáže vyrazit dech a přehlušit předchozí události. Vypadá to, že kariéra kdysi nadějného Inda zase začíná pomalu nabírat ten správný směr a jsem upřímně hodně zvědavý na to, s čím příjde příště – jen těch jedenáct let plných zklamání prostě jeden zatraceně dobrý film vymazat nemůže. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 138,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 278,4 mil. (NIRO)
  • Natáčení začalo 11. listopadu 2015. Natáčelo se ve státech Pensylvánie a New Jersey. (Varan)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama