Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy Eberhart se opět stěhuje, tentokrát ze studeného amerického státu Montana na teplou Floridu. Je pro něj těžké opětovně se zapojovat do třídního kolektivu. Hned první den školy je obětí šikany místního hrubiána Dana. Cestou ze školy vidí běžet vedle autobusu zvláštního bosého chlapce, a když chce z něj vystoupit, dostane se opět do střetu s Danem. Při potyčce mu zlomí nos, což má za následek obdiv všech spolužáků. Seznamuje se s kurážnou Beatrice Leepovou i s jejím bratrem Mulletem. Noví kamarádi ho zasvětí do svého tajemství. Starají se o hnízdo divokých sov, jejichž existenci však ohrožuje plánovaná stavba nové restaurace. Děti musí najít způsob, jak ptáky zachránit a jak do akce zapojit policistu Davida Delinka, který vyšetřuje nečisté obchody v pozadí stavby. (TV Nova)

(více)

Recenze (32)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $8,117,637Tržby Celosvetovo $8,224,998Tržby za predaj DVD v USA $10,967,567 //počet predaných kusov 702,930 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nečekaně se mi to v rámci mezí líbilo. Sice to není kdovíjaká zábava a dvakrát bych si to asi nedal, ale ta příjemná atmosféra a sympatické děti by se měly ocenit. Zbytek je podle očekávání plytký, mentorující a přímočarý sled scén, které vedou po jasně dané cestičce až k cíli. A ty sovy. ;) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dovolím si povedať, že toto by nudilo aj deti. Ďalší priemerný filmový produkt, popri ktorom môžte hodinu odspať a o nič neprídete, naopak, aspoň si oddýchnete a lepšie využijete čas. Na druhej strane je to ale škoda, lebo nebyť tej detskej úrovne spracovania okolo školských vecí, išiel by tento film aspoň do slušného priemeru. Hlavne veci spojené s Wilsonovou rolou policajta. 40%. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Nudné, předvídatelné, blbé, špatně zahrané...hlavní hrdinové jsou napřesdržku (ať už jde o vychrtlého Nedvěda, který usnul v solárku a má za sebou 10 let u NAVY SEALS anebo jeho sidekicka v podobě ještě vychrtlejšího jehovistického albína, který pronáší kecy, ze které by mu každý nejraději rozbil hubu). No prostě film o hovnech a o sovách, které se VELMI NELOGICKÝM způsobem...respektive zhovadilým způsobem, snaží zachránit Nedvěd (tomu čuráčkovi by v normálním světě napařili takovou pokutu, že by se z toho kapánek zesral). Asi tak, pokud to jsou opravdu chráněné sovy (sorry za mega spoiler..děcka si to vygooglujou až v 2.polovině filmu..), tak to šlo vyřešit v poklidu a všichni by se nažrali a sovy by zůstaly celé......ale tak demence je demence, proti tomu se zdravým rozumem bojovat nedá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úplne nevýrazný film, ktorý žiadna komerčná televízia nezaradí do vysielania po 09:30 am. Má to jedinú šancu cez víkend skoro ráno, keď deti v predškolskom veku, už pobehujú po dome a pri tomto sa aspoň trocha zkľudnia. Tie tam totiž neuvidia mizerné herecké výkony, nie moc sympatických detských hrdinov, a plytký, naivný príbeh. Ale tie bystrejšie možno aj ano, pretože "Sovie húkanie" je hodne slabý produkt. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Takovéto pohodové rodinné filmy mám rád. A tenhle má navíc i docela nápaditý scénář. Dva kluci a jedna dívka se snaží zabránit stavbě továrny na výrobu palačinek na místě, kde hnízdí početná soví populace. Nápad je to velmi triviální, ale přesto svým způsobem originální. Provedení je zacíleno spíše na dětské či dospívající obecenstvo, ale film se určitě bude líbit i někomu, kdo má tyto filmy rád a cíleně je vyhledává. A právě mezi tyto diváky patřím i já. Záměrně vyhledávám rodinné komedie a rád se na ně dívám. Nemám rád horory, nemám rád násilí, nemám rád psychické deptačky, já se prostě chci u filmu bavit. Proto se koncentruji především na komedie a tahle patří mezi ty pohodové záležitosti, u kterých si člověk dobře odpočine. Dějově je tento film podařený, zápletka tam je, děj se posouvá stále dopředu, a to je pro mne důležité. Po herecké stránce nemám co vytknout, dětští herci hrají v rámci možností dobře a účast Luka Wilsona potěší, jeho postava patří k tomu vtipnějšímu, co tato komedie nabízí. Prostě já jsem byl spokojen a tohle nijak nevybočuje z řady jiných průměrných komedií, takže dávám tři hvězdičky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Partička náctiletých se snaží zachránit ohrožené sovy před stavbou nové palačinkárny a dokáží přechytračit jak nemotorného stavbyvedoucího, tak policistu, který tomu co se tam děje chce přijít na kloub. Slabší průměr. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Typický dětský dobrodružný film, který se dá bez problémů dokoukat až do konce. Nechybí klišé témata jako stěhování a nástup do nové školy, šikana, spřátelení se s někým, s kým jste byli prve spíše na nože, záporák ve formě podnikatele, který chce pro trochu mamonu zlikvidovat oblast s chráněným druhem (a který vytrhne jemu nevyhovující část posudku tak, že v něm zůstane viditelný kus stránky XD), roztržitý policista blb, jenž přijde k povýšení na detektiva jako slepý k houslím, čistokrevný happy-end atd. Být v závěru ještě romance mezi hlavním hrdinou a jeho blond kamarádkou, bylo by to opravdu klišé na n-tou... Původně jsem chtěla dát 3*, ale ten konec už byl vážně trochu moc, takže snižuji na 2,5*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Poučná rodinná eko záležitosť, kde hrá Luke Wilson... Je to síce neoriginálne, neprekvapivé a nedramatické.... ale to pri takýchto filmoch nevadí... ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Partička americkejch dětiček zachraňuje sovy,v morálně etické,patetické letní americké komedii,wow,ještě že to ty sovy přežily. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné, jak to na první pohled podle hodnocení vypadá, to nebylo. Na tenhle film jsem se dívala hlavně kvůli Loganu Lermanovi. Děově to nebyl sice žádný zázrak, ale na sobotní večer po náročným dni ideální. Líbilo se mi sympatický herecký obsazení a pěkný prostředí Floridy. 60%. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vcelku ma prekvapuje to nizke hodnotenie. Vramci zanru to vobec nebolo zle. Krasne prostredie, dobra kamera, sympaticki herci a skvele policajne "auticko" Luka Wilsona :D. A tentokrat nie je stupidny ani scenar (naivny sice je ale zaobide sa bez trapnych humornych vsuviek co ocenujem). Pohodova oddychovka produkovana spolahlivym Frankom Marshallom. 60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě to zaujalo, ano, žádná super komedie to není, ale jako rodinná oddechovka (která děti určitě zabaví) to je celkem hezký film. Samodřejmě je ve filmu jeden "zlotřilec", který chce zabít sovy a postavit v jejich teritoriu palačinkárnu. 3 děti vezmou vše do svých rukou a hurá, zachránit sovy! Překvapivě se mi zalíbila role Beatrix ;) .. no 55% ()

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

no nic ine ma nenapada ako prirovnanie k tym filmom co chodia v nedelu skoro rano a stoja za staru belu. toto dakto pobabral a dost hnusne. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc mám pocit, že jsem s filmovým vkusem totálně mimo. Ale co bych tomu filmu konkrétně vytknul já? Vlastně nic. Vždycky se sám sebe zeptám, jestli se mi to líbilo. Jsou věci, které vyjádřit nedokážu, v tomto případě jsou to čtyři hvězdy, měl jsem pocit, jako kdyby tomu filmu něco chybělo. Zase jsem si řekl, že je to spíš pro děti a mládež. Možná to bylo tím tempem příběhu, ale to je tak vše, co mi vadilo. ()

July 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a dětské, ale místy k zasmání (a teď mám na mysli scény, u kterých to tvůrci zamýšleli). Dětem se to nejspíš bude líbit a pro dospělé je to film na pošmourné víkendové odpoledne, když nedávají nic jiného. Docela fajn průměrný rodinný snímek. "Autíčko", které dostane policista v podání Luka Wilsona, pobaví. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedené. Sovičky mají potenciál, všechno ostatní je jen dementní výplň. Tak to dopadá, když se televizní režisér vydá cestou celovečerní stopáže a ještě si to sám (a opravdu špatně) napíše. 35% ()

Reklama

Reklama