Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (62)

  • Během závěrečných titulků vidíme záběry lidí na philadelphských schodech. (griph)
  • Sylvester Stallone (Rocky Balboa) prohlásil, že z celé série Rocky je nejvíce hrdý na tento, šestý díl: „Protože tenhle film nechtěl nikdo natočit. O realizaci jsem se pokoušel takřka šest let, a jakmile snímek spatřil světlo světa, byl jsem na něj nesmírně pyšný, protože to byla velice klikatá a obtížná cesta, jakou jsme museli projít.“ (Geralt z Rivie)
  • Původní Stalloneho sestřih filmu trval téměř dvě a půl hodiny. Tento sestřih filmu byl uveden 15. května 2006 na předpremiéře. Studio MGM poté Stalloneho požádalo, aby film zkrátil na hodinu a 45 minut (finální sestřih uvedený v kinech měl nakonec hodinu a 42 minut). Jednou z vystřižených scén byla scéna, ve které se Rocky (Sylvester Stallone) dozvěděl, že nemá poškození mozku. (ČSFD)
  • Carl Weathers (Apollo Creed ve druhém, třetím a čtvrtém filmu) se měl objevit v několika flashbackových scénách, ale protože podal žalobu na Sylvestera Stalloneho (Rocky Balboa) a MGM kvůli údajně nevyplaceným podílům na zisku z předchozích filmů o Rockym, tak producenti nesměli použít jeho podobiznu. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 6. prosince 2005 do 31. ledna 2006 v Kalifornii, Nevadě a Pensylvánii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2006 v Hollywoodu. (Varan)
  • Želvy, které hrají ve filmu, jsou tytéž, které se objevily ve filmu Rocky (1976). (Duoscop)
  • Závěrečnou scénu s vystoupáním po filadelfských schodech se Stallone (Rocky Balboa) rozhodl natočit o den dříve oproti původnímu plánu, neboť v ní mělo sněžit. Stallone měl předtuchu, že ten den skutečně bude sněžit. Vyšlo to na poslední chvíli, když se to štáb chystal zabalit. (Nocturno culto)
  • V jedné z vystřižených scén se poprvé a naposledy v celé sérii objevuje Paulieho (Burt Young) přítelkyně, která chce, aby se k ní Paulie nastěhoval. Ve filmu samotném o ní není ani zmínka. (Nocturno culto)
  • Když Spider Rico (Pedro Lovell) Rockymu (Sylvester Stallone) předčítá z Bible, čte knihu Zacharjáše, 4. kapitolu, verš 6. Originál zní: „Ne silou ani mocí, ale mým Duchem, praví Hospodin zástupů.“ Ale ve filmu zazní: „Ne silou ani mocí, ale jeho Duchem vítězí náš Pán Ježíš Kristus.“ Ve filmu je tak starozákonní text převeden do „terminologie“ Nového zákona. (Kuny27)
  • V závěru roku 2012, kdy měl film celosvětové tržby 155 721 132 amerických dolarů, se jednalo o osmý nejvýdělečnější snímek o boxu, čtrnácté nejvýdělečnější sportovní drama, pátý nejvýdělečnější snímek v sérii Rocky, 38. nejvýdělečnější snímek roku 2006 a 846. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • Profesionální boxer Antonio Tarver (Dixon) byl v době natáčení šampiónem v kategorii lehkotěžká váha, ve které nastupují boxeři do 81 kg. Nejedná se tak o šampiona těžké váhy, jak je uvedeno ve filmu. (Eldrick)
  • Dle loga byla restaurace "Adrian's" založena v roce 1995. (Dawid199)
  • Původní název měl být Rocky VI: Puncher's Chance. (HellFire)
  • Film byl částečně inspirován boxerem Georgem Foremanem, který se ve svých 45 letech po 17leté pauze vrátil k boxu, aby svedl souboj s 26letým světovým šampiónem v těžké váze Michaelem Moorerem. Souboj se konal 5. listopadu v roce 1994 v Las Vegas. V 10. kole zvítězil díky knockoutu Foreman a stal se tak historicky nejstarším světovým šampiónem v těžké váze. Joe Cortez, který hraje rozhodčího ve filmu, byl rozhodčím i ve skutečném zápase mezi Foremanem a Moorerem. (HellFire)

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama