Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem v hlavní roli viděl jméno akční hvězdy "The Rock" říkal jsem si, že to bude nějaký parádní film plný přestřelek a bitek, jak už název napovídá. Ze začátku to tak i vypadá, ale po zhruba 20ti minutách sem si uvědomil, že tady půjde o něco jiného a ihned se z toho vyklube sportovní drama, u kterého jsem tušil jak bude probíhat i jak skončí ihned od začátku, ale stejně jsem těm klukům z pasťáku fandil, aby ten poslední zápas vyhráli a plný emocí věřil, že se to tak stane. The Rock si jak vydno roli mentora užil takříkajíc z podlahy, Xzibit už tam byl jaksi pro parádu. I tak je to vcelku dobrý film, který jsem ale viděl už hodněkrát i když v jiném přesto podobném podání. --- To je srandista. Pořád se směje. - Jestlipak se smál když pobodal tu babičku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapení. A to sice překvapení příjemné. To je to, co se mi právě teď v souvislosti s tímhle filmem honí hlavou. Nikdy bych nečekal, že takto pozitivně budu hodnotit film s hercem Dwaynem "The Rock" Johnsonem. V této roli je velice příjemný a sympatický, což bylo při sledování filmu velmi pozitivní zjištění. A další pozitiva se postupně kupila. Tak v první řadě je to příběh, který je zpracovaný podle skutečných událostí. Příběh, který dokáže dojmout, stejně jako zaujmout. Příběh, který nenudí a který se bude líbit i zapřísáhlým antifandům amerického fotbalu. Já tenhle sport absolutně nesnáším, dodnes jsem nepochopil pravidla a nevím, o co v tom sportu vlastně jde. Ale to v tomto filmu nevadilo, zkousl jsem to a díky tomu jsem viděl nadprůměrný film s velice zajímavým příběhem, který nás učí, že i mladí kriminálníci by možná mohli nebo měli dostat šanci ukázat, co v nich je. Co se týče hereckých výkonů, tak tam nemám žádné připomínky, mladí i ti starší herci zvládli své role dobře, obzvláště "The Rock" překvapil, jak už jsem se zmínil výše. Nečekal jsem, že mě to bude až tak moc bavit a že na ten film budu pět chválu, ale stalo se, a já jsem rád za každý kvalitnější film. Na maximální hodnocení to není, to by ten film musel být o baseballu (můj nejoblíbenější sport), nikoliv o americkém fotbalu. Ale i tak jsou to příjemné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit při sledování filmu, kdy vám tuhne krev v žilách, uvnitř sama sebe řvete "běž" nebo něco podobného....? Tak přesně tohle jsem prožíval já při sledování tohoto filmu. Nejsem fanda amerického fotbalu, nikdy jsem neviděl ani jeden zápas a myslím, že nikdy ani neuvidím, ale musím říci WOW! Od tohoto titulu jsem neočekával nic převratného, spíše mě lákal The Rock, ale vyplatilo se podívat. Kéž by tento film viděli všichni skuteční grázlové dnešní doby, klima na ulicích by se pak možná opravdu změnilo. Někdo může říct, že o tohle právě filmařům šlo, nalákat nás na působivý příběh, dojmout nás a tím si zajistit výdělek - jistě to je pravda, ale co? Sakra se jim to povedlo! A to je důvod proč dát ještě o hvězdičku víc.... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šťávu. The Rock si poprvé i docela seriózně zahrál, i když zároveň uplatnil i svůj typický 'hláškovací' styl. Tenhle chlápek má velký potenciál což bylo jasné -kdyby jste ho jako showmana neznali z jeho wrestlingové kariéry- hned po Králi Škorpionovi. Škoda, že dnešek už nepřeje klasickým akčním filmům let osmdesátých, mohl se docela dobře dostat až ná úroveň takového Slye či Arnolda.... Škoda, v nějaké pořádné střílečce a la Rambo si ho docela dokážu představit. Rock ale spíše sází na ne tak násilné filmy jako Kráčející skála nebo Vítejte v džungli (jo i takové filmy jsou potřeba, poslední roky po nich zeje ve filmovém byznysu doslova kráter). Jenže ty staré dobré filmy už se dneska nechytí. Jinak by strčil nějakého Seagala, Van Damma, nebo Chucka Norrise do kapsy, protože má na rozdíl od nich i nějaký ten herecký talent, což nikdy není na škodu.... Konec Rocka, zpátky ke Gridiron Gang. Chvílema působí až trapně, jenže častěji dokáže strhnout tak na to ve výsledku kašlu. Mix komedie a dramatu funguje bez problému. Dobrá podívaná, dobrá zábava, dobrá sonda do části americké společnosti. Hm ale jak říkám, Rockův potenciál takový film rozhodně plně nevyužije... You don't know how to spell Mustang? You have GOT to be SHITTIN' me! ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní sportovní drama. Téma sice už několikrát viděný a ohraný, ale myslím si, že tohle je právě jeden z těch lepších sportovních filmů. Navíc vidět Dwayna Johnsona jako trenéra fotbalovýho týmu, který je složený jen ze samých grazlíků, je opravdu fajn. Dwayne se dostal do podvědomí lidí hlavně jako herec akčních filmů, ale s tímto filmem dokázal, že umí zahrát i vážnější role, jako je tahle. :-) Za mě palec nahoru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama