Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (650)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Choď si za svojím snom a nenechaj nikoho, aby ti ho ukradol ..." Tisíckrát ohrané klišé výchovných amerických filmov sa vracia v plnej paráde pod taktovkou talianskeho režiséra a finančnou záštitou štúdia Sony. Predovšetkým však v inkarnácii Willa Smitha, ktorý sa touto rolou prvýkrát za pekný počet rokov vymedzuje ako citlivý rodinný typ, namiesto toho, aby kosil v spomalenom zábere zástupy robotov alebo aspoň cynicky hlásil v poriadne dlhom koženom kabáte. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Smutný "film zo života", ktorý vám povie, že v tom nie ste sami a že raz sa to zlepší. Melancholický, pomaly plynúci, ale nenudiaci. Motorom filmu je sústredený herecký výkon Willa Smitha, ktorý brilantne zobrazuje všetky polohy utrápeného človeka. To on snímku povyšuje nad priemer. Človek, ktorý si za mlada niečím podobným sám neprešiel, by to takto dôveryhodne nezahral. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Gabriele Muccino vzal nepříliš atraktivní látku (respektive látku stokrát viděnou) z toho správného konce a inspirován skutečnými událostmi natočil nepřeslazenou (i když nic si nenamlouvejme) typicky americkou záležitost; učebnicově okopírovanou story o tom, kterak se jeden obyčejný muž opětovně staví proti kopci smůly. Vznikl jistým pohledem depresivní příběh o něčem, co již velmi dobře známe z let předešlých, ale opepřený několika drobnostmi, které v daném žánru mile překvapí. Emoce nám Muccino spolu se scénáristou předkládá velmi vkusně, nikoli lacině!! A i když si je divák celou dobu vědom toho, že si „jen“ pečlivě připravuje půdu pro košatý happy-end, moc rád (alespoň u mne to tak bylo) si spolu s Chrisem vychutná ten lahodný pocit vítězství!! Místy tomu skutečně chybí hloubka i více zapamatovatelných scén, ale na druhou stranu leccos zachraňuje hlavní představitel. Respektovaný Will Smith se už nějaký ten pátek pohybuje v epicentru největšího zájmu, v zámoří má nyní skutečně neotřesitelnou pozici, jeho filmy (ať jsou žánrově jakkoliv rozličné) jsou pravidelně komerčními hity a i pro tentokrát, když zabrnkal na vážnější notu, se mu jeho úsilí vyplatilo (otevírací víkend 26 milionů dolarů), okořeněné navíc oscarovou nominací!! Poctivě vykreslil muže, kterému osud hází klacky pod nohy, a opět dokázal všem pochybovačům, jak znamenitým hercem je!! I Thandie Newton odehrála slušný part a včas vyklidila pozice, naštěstí jí scénárista už nevracel zpátky do hry. Mladý Jaden Smith je tatíkovi dobrým spoluhráčem, nechybí mu dětská roztomilost a naopak místy udivuje nefalšovanou přirozeností!! Jejich souhra je pak jednou z největších ozdob celého snímku!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od začiatku je jasné, že ide o útok prvého stupňa na divákove emócie. Ale že pôjde o ťažké bombardovanie som netušil. Veľmi pekný príbeh zo života, ozajstný vzťah ocka so synom je vidieť, že si perfektne rozumejú a malý Jaden nemal chybu! Príjemná, svižná, emotívna story s odpustiteľným pekným koncom. Will pre sošku! 85%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Děkuju pekně za tak depresivní podívanou na Štědrý den! Celý film je pouze sledem scének na téma "vždycky může být hůř - a taky brzo bude". Will Smith hraje vcelku přirozeně chlapíka stíhaného všemi možnými drobnými i velkými pohromami, který to nikdy nevzdá (čekal jsem ještě nějakou zákeřnou chorobu na závěr), i v nuzných podmínkách se vzorně stará o svého synka a zároveň dře na své kariéře. Ach jo, jestli si tak někdo představuje umění... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Vo filme má Christopher mladší (Jaden Smith) päť rokov. V skutočnom živote bol kojencom. (Pat.Ko)
  • Will Smith (Chris Gardner) spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se ji naučil složit co nejrychleji. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama