Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (650)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak obrovskou sílu má v cestě za štěstím a úspěchem právě SNAHA a ODHODLÁNÍ. A to i přesto, že vám podmínky ani trochu nepřejí. Rozhodně jde o hodně inspirativní film, tím spíš, že je založen na skutečném příběhu. Navíc tuto náročnou roli muže, který si sáhne na úplné dno, ale přesto se snaží být dobrým otcem a vše s vypětím sil překonat, hraje Will Smith velmi přesvědčivě. Nedivím se, že byl nominovaný na Oscara. Tohle je rozhodně film podle mého gusta. ~(4,3)~ ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příběh o nezdolné touze a odhodlání je vzhledem k tématu samozřejmě trochu melodramatický, ale ani zdaleka ne tak, jak bych čekala. Snímek nakonec působí překvapivě dobře, není to úplný sladkobolný doják, jen lehce depresivní drama s poměrně dobře namíchanými dojemnými momenty. Velmi silné tři hvězdičky. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak se opět ukázalo, Will Smith umí zahrát cokoliv, přes drsného policajta, až po milujícího otce v dramatu, kterému se pořád pod nohy plete smůla. Příběh je to rozhodně nadprůměrný, ale takových už bylo o tom, jenže tohle je podle skutečnosti o tom, že když člověk opravdu moc chce, tak to vždycky výjde. Film je to hezký, docela i sentimentální, ale jako rodinný snímek proč ne. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další imigrant pocítil potřebu vyznat se prostřednictvím filmu ze své lásky k té úžasné zemi, která mu poskytla útočiště. Tentokrát je to Ital Gabriele Muccino a ačkoliv neleze Američanům do jistých partií těla s takovou razancí jako třeba Jim Sheridan s In America, jeho vykřikování „Ameriko, Ameriko, děkuji ti“ je poměrně hlasité a, pokud se nenecháte zcela strhnout dojemností a „pravdivostí“ příběhu, také otravné. Já vůl se strhnout nechal, po cca třiceti minutách jsem zcela vyměknul a dále již nebyl schopen posuzovat story o skoro-houmlesákovy, který nikdy neztrácí naději a víru v Boha, s patřičným odstupem. Will Smith hraje výborně, věříte mu slzy i otcovské rady. Právě scény s jeho filmovým i reálným synkem patří k těm nejdojemnějším. Moudra typu „nikdy nikomu nedovol, aby ti říkal že něco nedokážeš“ v jeho podání překvapivě fungují, i když to jsou patetické bláboly vytržené z reality. Jako vytržený z reality působí navzdory větě „Based on Real Events“ celý film. Někdo bude považovat za dostatečně „krutě realistickou“ samotnou sociální, potažmo existenciální krizi, ale když to porovnáme s tématicky spjatými filmy jiných, převážně evropských režisérů, jeví se Štěstí jako káva natolik přeslazená, že by to některé cukrovkáře mohlo i porazit. Ale jak už jsem napsal, nedokázal jsem odolat a pokud hodnotím „jenom“ třemi hvězdičkami, pak hlavně kvůli množství nudnějších pasáží, které činí (ještě) lidštějšími jednotlivé postavy a příběh nijak významným způsobem neposunují. Při mnohých scénách mi naběhla husí kůže, jak byly krásné. Je to sice krása povrchní a pomíjivá, jenže na ní přece Hollywood stojí. 70% Zajímavé komentáře: POMO, Damiel, Smileface, castor, wipeout, shyster ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám na hodnocení ostatních (málokdo dal 5*), tak si říkám, že jsem byl při zkouknutí filmu The Pursuit of happyness asi moc sentimentální. Jenže já ho viděl i podruhé..a dostal mě stejně tak. Jedná se o citlivě natočený snímek, který si zakládá na vztahu otce a syna (opravdový otec Will Smith a opravdový syn Jaden Christopher Syre Smith) v okamžiku, kdy je opouští matka a manželka v jedné osobě. Táta se synem spolu pomalu ale jistě padají až na dno, které je krutě tvrdé. Will Smith se snaží, seč může, stále se pokouší prodávat lékařské přístroje, které nikdo nechce..to vše se má však změnit a úspěch záleží jen a jen na jeho píli. Klišé je ve filmu opravdu poskrovnu (tedy oproti jiným, jemu podobným snímkům), což považuji za v dnešní době (a na Hollywood) velmi neobvyklé a příjemné..takže díky! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Takzvaná "biblia" pre stážistov bola kniha s názvom "Security Analysis" od Benjamina Grahama, edícia z roku 1934. (hradecek)
  • Film s rozpočtem 55 milionů amerických dolarů studia Sony/Columbia vydělal během prvního víkendu (15. – 17. 12. 2006) neočekávaných 26,5 milionů dolarů na první příčce žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby po dvou měsících přesáhly 162 milionů. (imro)
  • Will Smith (Chris Gardner) komentoval svou přípravu na roli a svou tvůrčí symbiózu s režisérem Gabrielem Muccinem: "I tentokrát jsem si myslel, že mám tuhle roli dokonale rozmyšlenou. Ale Gabriele mi jednoho dne řekl: 'Nepózuj mi pro kameru!' - 'Co tím myslíš?' - No že pózuješ! To nechci! Ty děláš obličeje, jako že jsi smutný. Teď si dáme pauzu, jdi na chvíli pryč a vrať se, až budeš doopravdy smutný...' Gabriele a Michael Mann jsou dva režiséři, kteří dokáží poznat moje triky. Vidí mi až do žaludku, okamžitě si všimnou každého 'willismu' a vytlučou ho ze mě. Kdykoli jsem udělal něco, nějaký výraz nebo gesto, které se mi dřív osvědčilo, o kterém jsem věděl, že na diváky funguje, Gabriele řekl: 'Ne, v tomhle filmu ne. Budeš si muset najít něco jiného. Teď jsi Chris Gardner. Je jedno, jak dlouho to bude trvat, jak dlouho budeme tuhle scénu muset točit, ale musí to být jinak. Nechci, aby ses tvářil stejně, jako J na konci Mužů v černém.' Je to pro mě samozřejmě náročné - tohle byla moje nejtěžší role , ale to je dobře. Otevírá mi to oči. Doufám, že jsem se něco naučil a zůstane mi to." (NIRO)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama