Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dobrý pořad, který ale postupem času ztrácí na své původní atraktivnosti. Kraus už neví, jaké hosty si vybírat a potom ty díly jsou vlastně o ničem. Hodnocení by jste měli více promyslet, protože je asi jasné, že jste hodnotily po pár úvodních dílech. Zkuste v letošním roce (2010) se zamyslet a přeci jen jednu, či dvě hvězdičky ubrat:-) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nějak si nejsem jistej, co to tu dělá. Tele Tele dobře. Tam aspoň jde o hrané scénky, přestože nevalné kvality a obrovské kvantity. Česká soda samozřejmě, Ruská ruleta ani nemyslete na to, že byste ji dali pryč. Jenže tady tohle je sakra přece talkshow! To už by tu mohly bejt Banánový rybičky nebo brzo i zprávy nebo Áčko, Sedmička, nějaký ty reality show a podobně! Co se týká Krausových šou, zezačátku se mi to líbilo, ale teď už toho mám taky plný zuby. On se totiž snaží tu srandu tam nacpat za každou cenu a tak je až příliš útočnej, takže někteří ti problémovější hosti jsou připravení se bránit zuby drápky a stává se z toho spíš jen jeden velkej Kotel. Jo a hudba je naprosto úděsná. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu pořadů vždy závisí především na moderátorovi a hostech. Sice si již po třech letech pravidelného vysílání začíná Kraus trochu (no dobře, trochu více) opakovat, ale stále je dostatečně zábavný aby dokázal úroveň pořadu dlouhodobě udržet. První bod se tedy daří, ovšem s tím druhým je to v poslední době již poněkud slabší. V každém díle je alespoň jeden nadmíru zajímavý host, ale kde jsou doby kdy se to dalo říci o všech třech pozvaných. Je mi jasné, že vzhledem k naší velikosti tu prostě tolik lidí není, ale stejně... A taky si Kraus starší mohl odpustit prostor pro muzicírování svého synátora. ... a uvolněte se, prosím. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Otazky skryte zakerne nebo obvinujici bavi. Na druhou stranu plati cim vice toho vite pred rozhovorem o hostovi, tim vice toho muzete pri rozhovoru ziskat. Jan Kraus jako by se od hosta ani nic hodnotneho nechtel dozvedet. Presto se mi talk show libi,ani nevim proc. Asi ze to neni nuda a je zde humor. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Pořad, na který jsem se v počátcích těšil "už od středy", sleduji díky silně upadající úrovni již pouze "z povinnosti". A vypadá to tak, že se brzy zařadí mezi vynechávané, pobok jeho sestřiček - "Rybiček"..... tedy pokud se pan Kraus nevzpamatuje a neuvědomí si, že s několika málo výrazy tváře, stále stejnými "investigativními" otázkami a s otřesnou muzikou svého syna to nemůže dopadnout jinak.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)

Reklama

Reklama