Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moderátor Kraus klade směrem k horkému sofa neotřelé otázky, při jejichž zodpovídání některé naše takzvané celebrity prokážou dar beze zbytku se ztrapnit. Do budoucna ovšem přeji autorům odvahu zavčasu to ukončit. Zůstává otázkou, jak velký díl koláče odchází při hudebním vystoupení Juniora na toaletu či uvařit si kávu.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat česká lokalizace úspěšného televizního formátu ze zahraničních televizních stanic! Česká mutace late night show... Díky Janu Krausovi a jeho osobitému smyslu pro humor, pohotovosti, charismatu a citu pro výběr hostů jednoznačně nejlepší nedramatická televizní zábava... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Na výběru hostů samozřejmě záleží, ale i když se objeví nějaký méně zajímavý host, Jan Kraus perlí, hláškuje a rozdává udivené pohledy a otázky na všechny strany. A nekvalitní zpěv Jana Krause (tím ho nechci nijak urazit)? Báječná pětiminutovka kdy mohu odběhnout do kuchyně uvařit si kafe :-). Nejlepší hosté: JUDr. Voženílek (předseda Svazu mužů), Jiří Krampol, František Žváček (sběratel prezervativů), Stanislav Marek (sběratel vtipů), Radek Hodousek (vítěz ankety Zdravotní sestra roku) a především pan MVDr. Rudolf, mistr republiky ve vábení zvěře. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84%- Je mi líto, že jenom čtyři hvězdičky... Tenhle pořad miluju, na iNetu si ho nikdy nenechám ujít, a skvěle se při něm bavim. Bohužel, fádní a stále se opakující koncepce pořadu mi nedovolí dát plný počet. Jsem si ale jistý, že je jenom otázka času, kdy si dá ČT větší práci, a po vzoru jiných západních late night shows (napadá mě např. Harald Schmidt) udělají pořad dynamičtější, a pestřejší. Jen tak dál! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit tuto one man and accompanying guests show jako celek, musím dát "jen" 80%. Kdákání Davida Krause a jeho partičky se sice nějaké ty čtyři minuty jednou týdně dá přežít, ale důvod pro snížení hodnocení to je. Pro mě. Samotný výkon Jana Krause je pro mě ne snad ani překvapením (vzpomeňme na primácké Další, Prosím) jako velkým zadostiučiněním a důkazem toho, že slovo bavič a moderátor může nabýt i velmi pozitivního významu...což se TV Nova stěží kdy podaří. Plus občasný politický komentářík a sžíravě cynický humor, zkrátka bravo, pane Kraus. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)
  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama