Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se, že alkohol uvolňuje… nejen svaly. V případě Jana Krause a jeho pořadu se člověk obejde i bez něj a užívá si inteligentní, trefné a již dávno (nejen) politické satiry, kdy své hosty (pokud Honza chce), rozebere na „miniaturní součástky“, s notnou grácií (vtipně) zesměšní (pokud si to dotyčný zaslouží) a naopak (pokud je mu host sympatický) mistrně mu nahrává na smeč. Tenhle pořad má visačku té nejvyšší kvality. Edit: leč s postupujícím časem nám Honzík trochu uvadá ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit tuto one man and accompanying guests show jako celek, musím dát "jen" 80%. Kdákání Davida Krause a jeho partičky se sice nějaké ty čtyři minuty jednou týdně dá přežít, ale důvod pro snížení hodnocení to je. Pro mě. Samotný výkon Jana Krause je pro mě ne snad ani překvapením (vzpomeňme na primácké Další, Prosím) jako velkým zadostiučiněním a důkazem toho, že slovo bavič a moderátor může nabýt i velmi pozitivního významu...což se TV Nova stěží kdy podaří. Plus občasný politický komentářík a sžíravě cynický humor, zkrátka bravo, pane Kraus. ()

Reklama

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Je to celé jeden velký plagiát zahraničních a mnohem vtipnějších formátů. Kraus byl ze začátku vtipný, teď už se jen opakuje. Celé je to jedna velká Janova televizní onanie, k níž mu skřehotá jeho nezvedený synek. Hvězdičkama to hodnotit nebudu, stačí, že jsem to ohodnotil 150 korunama koncesionářských poplatků. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jako vždy u talk show záleží na výběru hosta.Ale tým Jana Krause pozve vždy alespoň jednoho originála :-) Co se mi ovšem nelíbí jsou písníčky Krause juniora. Asi daň za to, že senior neplatil alimenty ;-) Zase, na druhou stranu, se někteří hosté odvážou a zazpívají (Topolánek, Parkanová). Zatím je kvalita show a pohotovost moderátora na úrovni, a snad nedopadne podobně jako Rybičky s Halinou "a to mně se stalo něco podobného" Pawlovskou. Doufám tedy, že ČT to zase nebude prosírat takovými koninami jako byl silvestrovský speciál. Ale co od ní můžeme čekat, po letech má nový a dobrý formát, tak se toho snaží všemožně využít. Spolu s Dementi/y (a možná ještě Všechnopárty se Šípem , ale to nestíhám sledovat) jediný pořad na který se dá na našich televizích koukat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu pořadů vždy závisí především na moderátorovi a hostech. Sice si již po třech letech pravidelného vysílání začíná Kraus trochu (no dobře, trochu více) opakovat, ale stále je dostatečně zábavný aby dokázal úroveň pořadu dlouhodobě udržet. První bod se tedy daří, ovšem s tím druhým je to v poslední době již poněkud slabší. V každém díle je alespoň jeden nadmíru zajímavý host, ale kde jsou doby kdy se to dalo říci o všech třech pozvaných. Je mi jasné, že vzhledem k naší velikosti tu prostě tolik lidí není, ale stejně... A taky si Kraus starší mohl odpustit prostor pro muzicírování svého synátora. ... a uvolněte se, prosím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)
  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)
  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)

Reklama

Reklama