Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

woody 

všechny recenze uživatele

Jako vždy u talk show záleží na výběru hosta.Ale tým Jana Krause pozve vždy alespoň jednoho originála :-) Co se mi ovšem nelíbí jsou písníčky Krause juniora. Asi daň za to, že senior neplatil alimenty ;-) Zase, na druhou stranu, se někteří hosté odvážou a zazpívají (Topolánek, Parkanová). Zatím je kvalita show a pohotovost moderátora na úrovni, a snad nedopadne podobně jako Rybičky s Halinou "a to mně se stalo něco podobného" Pawlovskou. Doufám tedy, že ČT to zase nebude prosírat takovými koninami jako byl silvestrovský speciál. Ale co od ní můžeme čekat, po letech má nový a dobrý formát, tak se toho snaží všemožně využít. Spolu s Dementi/y (a možná ještě Všechnopárty se Šípem , ale to nestíhám sledovat) jediný pořad na který se dá na našich televizích koukat. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Honzovi Krausovi se povedl malý zázrak. Dokázat si udržet poměrně vysokou úroveň pořadu po tolik let každotýdenního vysílání je skoro nemožné. Každý úspěšný měsíčník se po převedení na týdeník stal rychle okoukaným a samozřejmě i námětově vyčpělým. Nesleduju Krause každý pátek, ale když už před televizí sedím, tak jsem vždy spokojen. Jen nám to natírej, Honzíku, a Davida nech radši doma. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Neoriginální formát s velmi >proměnlivou atmosférou< a nejasným výběrem zpovídaných (to nebudu dále rozvádět, leč možná by stálo za to, kdyby bylo osvětleno, jakým způsobem probíhá >výběrové řízení< na zviditelnění se v této taškařici). Vadí mi osobně (a to samozřejmě není měřítko, ale i tak...) taky to, že J.K. - ač se tváří tvrďácky >padni komu padni< , ve skutečnosti si vnímavý divák uvědomí ty jeho >hrátky< a manipulaci s >veřejným míněním< ...Zvláště v případě politiků a jiných nejmenovaných gaunerů a hochštaplerů obou pohlaví to připomíná předem dojednanou hru na >něco za něco< a hlavně pěkně... Prostě typicky český odvar >Late night show< :-( . . . Role Krause juniora a jeho barové šmíry je pak v téhle >veřejnoprávštině< vskutku tristní. Ukazuje to na nemilou českou vlastnost že >"...jsi-li už jednou u koryta, ať se nažere celá rodina..."< . Bohužel, v tomhle není tahle >Krausovina< v té naší VéPéČéTé zdaleka ojedinělý jev! (Pokud by se jednalo o privátní projekt v komeční televizi, bylo by to samozřejmě fuk)... Fuck... - - - P.S. Zajímavé je, že v kulturních společnostech na západ od našich hranic se takovýto pořad objevuje právě v komerčních privátních televizích. Nu, i to něco vypovídá o stavu >kulturní korupce< v zemích Českých... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh české (pop)kultury očima Jana Krause, který si díky této talk show bezpečně upevnil pozici mezi domácími mediálními stars. Aneb jaká osobnost se nám tu vyloupla z jednoho dětského herce... Mimochodem doporučuji všechny 3 DVD sestavené výlučně jen z extras. Neobyčejně vtipné. A pomýšlím také na čistě hudební sestřih, to už by bylo 4. DVD. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Otazky skryte zakerne nebo obvinujici bavi. Na druhou stranu plati cim vice toho vite pred rozhovorem o hostovi, tim vice toho muzete pri rozhovoru ziskat. Jan Kraus jako by se od hosta ani nic hodnotneho nechtel dozvedet. Presto se mi talk show libi,ani nevim proc. Asi ze to neni nuda a je zde humor. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)

Reklama

Reklama