Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší česká Late-Night-Show, Kraus totiž dokáže být nejen vtipný, ale i pěkně jízlivý a kousavý, pamatuju se, že dřív se pomalu každý pozvaný host už předem klepal, jak si ho Kraus pěkně proklepne :) Samozřejmě, jak už to u podobných pořadů bývá, kvalita dílů je přímo úměrná zajímavosti pozvaných hostů, některé části tak nezapomenutelné, jiné pro změnu jen tak probublaly. Ale moderátor byl skvělý pokaždé. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bída s nouzí. Možná podle hesla: "Sice je to blbost, ale aspoň je to vtipné". Mnohdy doslova k popukání... A to ještě nebývám doma tak často, abych "mohl" vidět každý díl, ale i těch několik málo mě přesvědčilo o tom, že tohle rozhodně nemusím sledovat. Pravda, není to takový brak jako "S politiky netančím", ale podle mého názoru byl poslední slušnou talkshow v České televizi Markovičův pořad "Na šikmej ploche"... ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pořad na úrovni. Občas teda, když to stihnu rád se na to kouknu. Někdy mi přijde až trapný Kraus, jak doluje informace. Je to dost trapné. A navíc zpěv mladého Krause, pořadu moc nepřispívá. Tak jsem radši přešel na pořad "Mr. GS", a musím říct, že jsem rád. / Viděné epizody cca *32.dílů / ( Hodnocení: 7/10 ) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jako vždy u talk show záleží na výběru hosta.Ale tým Jana Krause pozve vždy alespoň jednoho originála :-) Co se mi ovšem nelíbí jsou písníčky Krause juniora. Asi daň za to, že senior neplatil alimenty ;-) Zase, na druhou stranu, se někteří hosté odvážou a zazpívají (Topolánek, Parkanová). Zatím je kvalita show a pohotovost moderátora na úrovni, a snad nedopadne podobně jako Rybičky s Halinou "a to mně se stalo něco podobného" Pawlovskou. Doufám tedy, že ČT to zase nebude prosírat takovými koninami jako byl silvestrovský speciál. Ale co od ní můžeme čekat, po letech má nový a dobrý formát, tak se toho snaží všemožně využít. Spolu s Dementi/y (a možná ještě Všechnopárty se Šípem , ale to nestíhám sledovat) jediný pořad na který se dá na našich televizích koukat. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84%- Je mi líto, že jenom čtyři hvězdičky... Tenhle pořad miluju, na iNetu si ho nikdy nenechám ujít, a skvěle se při něm bavim. Bohužel, fádní a stále se opakující koncepce pořadu mi nedovolí dát plný počet. Jsem si ale jistý, že je jenom otázka času, kdy si dá ČT větší práci, a po vzoru jiných západních late night shows (napadá mě např. Harald Schmidt) udělají pořad dynamičtější, a pestřejší. Jen tak dál! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)
  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama