Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Show, která nenutí diváka polykat velkou spoustu neinteligentního humoru nebo do něj nesype silné hlášky a fórky hned od začátku..Jediné co bych tomu vytkla kromě příšerné kapely mladého Krause je velká spousta hostů, kteří jsou zváni dle žebříčku společenského postavení(dá-li se to tak nazvat). Líbí se mi, že Kraus vkusně zpochybňuje bulvární plátky a nedělá si iluze nebo spíše nemá zájem tahat z hostů jakési rozumy nebo osobní vztahy, které zrovna prožívají. Nelíbí se mi tam hlavně, že jsme nuceni ce čučet na xichty jako je Ivetka Bartošová,Agátka Hanychová,Bočanová,Geislerka apod.... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je třeba si uvědomit, co by byla tato show bez Jana Krause? Tento pořad stojí a padá na jednom člověku a to na geniálním moderátorovi, jehož reakce jsou pohotové, vtipné a přesné a bez něj by Uvolněte se, prosím prostě nebylo ničím. Ano, kvalita je proměnlivá, kapelu Davida Krause taky nemám rád, ale USP je nejlepším českým pořadem od dob České sody. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Kvalita talk show priamo umerne zavisi od kvality jeho hosti. Ale to nie je nic nove pod slnkom, vieme to vsetci a vie to aj pan Kraus, ktoreho mimochodom povazujem za nesmierne inteligentneho cloveka a raz by som s nim chcela viest debatu o nesmrtelnosti chrusta po vypitom litri vinka, niekde v horach pri ohnicku :D ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na výběru hostů samozřejmě záleží, ale i když se objeví nějaký méně zajímavý host, Jan Kraus perlí, hláškuje a rozdává udivené pohledy a otázky na všechny strany. A nekvalitní zpěv Jana Krause (tím ho nechci nijak urazit)? Báječná pětiminutovka kdy mohu odběhnout do kuchyně uvařit si kafe :-). Nejlepší hosté: JUDr. Voženílek (předseda Svazu mužů), Jiří Krampol, František Žváček (sběratel prezervativů), Stanislav Marek (sběratel vtipů), Radek Hodousek (vítěz ankety Zdravotní sestra roku) a především pan MVDr. Rudolf, mistr republiky ve vábení zvěře. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

U nějakých dílů jsem se fakt nasmál, rozhodně zatím nejlepší talk show, jakou Česko mělo. Jan Kraus je prostě výborný bavič, ví jak má reagovat a třeba i z nevinného rozhovoru dokáže vytvořit slušnou zábavu. No, co bych možná trochu vytkl jsou ty hudební vsuvky Davida Krause, jeho hudba mi fakt nic neříká, ale to je zase otázka vkusu no... Jinak mě pořad opravdu baví. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)
  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)
  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama