Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pravá česká talk-show ve vedení úchvatného Jana Krause. Mezi největší klady tu patří samozřejmě samotný Jan Kraus, který dokáže chytře a vtipně reagovat na většinu vět, které hosté vypustí z úst, ti jsou někdy vykolejeni a jindy se snaží podobným způsobem zesměšňovat samotného moderátora. Samozřejmě hodně záleží na samotných pozvaných, neboť se někdy stává, že se pořad zvrtne v bezbřehou nudu, kdy jeden monotématicky vypráví a Kraus se nemá čeho chytnou nebo naopak se snaží host předčít samotného moderátora a sám táhne celý pořad do bahna trapnosti. Aby se tvůrci občasným chybkám ve výběru co nejvíce vyhnuli a navíc udrželi diváka celou dobu u televize, vybírají co nejširší spektrum hostů, takže v jednom pořadu můžete vidět herce, jeptišku a potulného prodejce prezervativů a eliminace nevhodných hostů se jim ve většině případů velmi daří. To nejhorší je samozřejmě skupina Krause ml. která se nedá poslouchat, ale jednou týdně se to přetrpět dá. Velmi zábavné a rozhodně ne tím hloupým způsobem. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Je opravdu otázka, co se tu vlastně hodnotí. Jestli formát pořadu, nebo pohotovost a vtip moderátora. Jedno bez druhého lze ovšem oddělit velmi těžko a jakékoli nedostatky toho prvního jsou u mě spolehlivě přebity tím druhým (hudbu navíc v rámci internetového vysílání bez problémů přeskakuji). I když se jedná o talk show sestříhanou, pořád patří k těm nejlepším, kterou bylo možno na našich(!) obrazovkách spatřit. A hodnotím tak možná i proto, že tady v tom studeným Dojčlandu je to pro mě něco jako pravidelná týdenní dávka svěžího českého humoru. Čas ukáže. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu pořadů vždy závisí především na moderátorovi a hostech. Sice si již po třech letech pravidelného vysílání začíná Kraus trochu (no dobře, trochu více) opakovat, ale stále je dostatečně zábavný aby dokázal úroveň pořadu dlouhodobě udržet. První bod se tedy daří, ovšem s tím druhým je to v poslední době již poněkud slabší. V každém díle je alespoň jeden nadmíru zajímavý host, ale kde jsou doby kdy se to dalo říci o všech třech pozvaných. Je mi jasné, že vzhledem k naší velikosti tu prostě tolik lidí není, ale stejně... A taky si Kraus starší mohl odpustit prostor pro muzicírování svého synátora. ... a uvolněte se, prosím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jana Krause a jeho „show“ mám rád od samotného začátku a sleduju jí dodnes, přestože od svého vzniku vystřídal několik televizí i názvů. Umí si udělat prdel nejen sám ze sebe i své rodiny, ale hlavně z hostů, kteří se u něj vystřídali. Samozřejmě se zábavnost jednotlivých dílů lišila tím, kdo byl zrovna pozván. Tu a tam se tam ale objevili i pěkní exoti… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obstojná snaha převést úspěšný zahraniční model na české obrazovky. Ono je to hlavně o kvalitách moderátora a u slabšího hosta jsem se bohužel občas nudil. Dodatek: Krausova agresivita vůči pozvaným a neochota jim naslouchat mne začíná vážně iritovat. Klesá i úroveň úvodních proslovů (které jsou často víc politické/angažované než zábavné) a zajímavost hostů. Namísto vzestupu úpadek. Chtělo by to novou tvář. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)

Reklama

Reklama