Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se, že alkohol uvolňuje… nejen svaly. V případě Jana Krause a jeho pořadu se člověk obejde i bez něj a užívá si inteligentní, trefné a již dávno (nejen) politické satiry, kdy své hosty (pokud Honza chce), rozebere na „miniaturní součástky“, s notnou grácií (vtipně) zesměšní (pokud si to dotyčný zaslouží) a naopak (pokud je mu host sympatický) mistrně mu nahrává na smeč. Tenhle pořad má visačku té nejvyšší kvality. Edit: leč s postupujícím časem nám Honzík trochu uvadá ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Krausův pořad mi v mnohém připomněl Noční show Davida Lettermana, a tuto českou verzi jsem si ráda občas pustila. Postupem času mi pan Kraus už začal malinko vadit, nějak se všechno opakovalo, on se pořád stejně tvářil, začal skákat lidem do řeči a spíš raději poslouchal sám sebe než druhé a ta příšerná hudba, zkrátka nic moc. Přesto počáteční díly Uvolněte se prosím jsou skutečně velmi dobré. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pravá česká talk-show ve vedení úchvatného Jana Krause. Mezi největší klady tu patří samozřejmě samotný Jan Kraus, který dokáže chytře a vtipně reagovat na většinu vět, které hosté vypustí z úst, ti jsou někdy vykolejeni a jindy se snaží podobným způsobem zesměšňovat samotného moderátora. Samozřejmě hodně záleží na samotných pozvaných, neboť se někdy stává, že se pořad zvrtne v bezbřehou nudu, kdy jeden monotématicky vypráví a Kraus se nemá čeho chytnou nebo naopak se snaží host předčít samotného moderátora a sám táhne celý pořad do bahna trapnosti. Aby se tvůrci občasným chybkám ve výběru co nejvíce vyhnuli a navíc udrželi diváka celou dobu u televize, vybírají co nejširší spektrum hostů, takže v jednom pořadu můžete vidět herce, jeptišku a potulného prodejce prezervativů a eliminace nevhodných hostů se jim ve většině případů velmi daří. To nejhorší je samozřejmě skupina Krause ml. která se nedá poslouchat, ale jednou týdně se to přetrpět dá. Velmi zábavné a rozhodně ne tím hloupým způsobem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit tuto one man and accompanying guests show jako celek, musím dát "jen" 80%. Kdákání Davida Krause a jeho partičky se sice nějaké ty čtyři minuty jednou týdně dá přežít, ale důvod pro snížení hodnocení to je. Pro mě. Samotný výkon Jana Krause je pro mě ne snad ani překvapením (vzpomeňme na primácké Další, Prosím) jako velkým zadostiučiněním a důkazem toho, že slovo bavič a moderátor může nabýt i velmi pozitivního významu...což se TV Nova stěží kdy podaří. Plus občasný politický komentářík a sžíravě cynický humor, zkrátka bravo, pane Kraus. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Honzovi Krausovi se povedl malý zázrak. Dokázat si udržet poměrně vysokou úroveň pořadu po tolik let každotýdenního vysílání je skoro nemožné. Každý úspěšný měsíčník se po převedení na týdeník stal rychle okoukaným a samozřejmě i námětově vyčpělým. Nesleduju Krause každý pátek, ale když už před televizí sedím, tak jsem vždy spokojen. Jen nám to natírej, Honzíku, a Davida nech radši doma. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)
  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)
  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)

Reklama

Reklama