Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Chodi to v pre mna nevhodnom case, ale ak to nahodou zachytim, nikdy neprepnem. Je to vtipne a strasne pohodove. Update: Hm, tak som teraz pozerala par casti z poslednych mesiacov v archive, a uz mi to nepripada vtipne ani pohodove, Kraus predsa len nepusti k slovu ani hosti, ktory by mali a vedeli co povedat a i ta trefnost mi tam chybala:( ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se, že alkohol uvolňuje… nejen svaly. V případě Jana Krause a jeho pořadu se člověk obejde i bez něj a užívá si inteligentní, trefné a již dávno (nejen) politické satiry, kdy své hosty (pokud Honza chce), rozebere na „miniaturní součástky“, s notnou grácií (vtipně) zesměšní (pokud si to dotyčný zaslouží) a naopak (pokud je mu host sympatický) mistrně mu nahrává na smeč. Tenhle pořad má visačku té nejvyšší kvality. Edit: leč s postupujícím časem nám Honzík trochu uvadá ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

O podobnosti s Noční show Davida Lettermana by se dalo v tomto případě dosti polemizovat, ale čert to vem - Kraus byl Kraus a jeho styl mu nikdo neodpáře. Někdy (málokdy) skutečně vážný, někdy (většinou) šel do všeho bez okolků, ale nejlepší byl na něm fakt, že poznámky nejen rozdával, ale také s grácií přijímal a někdy aplikoval rovnou na sebe. Zkrátka skutečná klasa. Vybíral si zajímavé hosty a bylo jen na nich, jak z aktuálního tématu vybruslí - jestli se ztrapní nebo z toho vyjdou elegatně - on jim ty možnosti dal. A to byl jeden z důvodů, proč byl tolik unikátní. S novější Show Jana Krause to ovšem nelze srovnávat... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Talk show). Jan Kraus, to je pro mě osobnost. Tohle byl excelentní pořad, ve kterém se vystřídalo spoustu známých tváří a dává šanci obyčejným lidem, kterým Jan Kraus pomůže se zviditelnit. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 90% (5*) | ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu pořadů vždy závisí především na moderátorovi a hostech. Sice si již po třech letech pravidelného vysílání začíná Kraus trochu (no dobře, trochu více) opakovat, ale stále je dostatečně zábavný aby dokázal úroveň pořadu dlouhodobě udržet. První bod se tedy daří, ovšem s tím druhým je to v poslední době již poněkud slabší. V každém díle je alespoň jeden nadmíru zajímavý host, ale kde jsou doby kdy se to dalo říci o všech třech pozvaných. Je mi jasné, že vzhledem k naší velikosti tu prostě tolik lidí není, ale stejně... A taky si Kraus starší mohl odpustit prostor pro muzicírování svého synátora. ... a uvolněte se, prosím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)

Reklama

Reklama