Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díly: 6.5.2005 Jiří Karas, Agáta Hanychová, Jiří Hromada. Výborný začátek o pohledu Američanů na Českou republiku. Nejlepší je ale hádání mezi křesťanským poslancem Jiřím Karasem a zástupcem homosexuálů Jiřím Hromadou. Možná vůbec nejlepší díl. 30.9.2005 Pavel Němec, Kateřina Eliášová, Petr Vachler. Ministr Němec působí ospalým dojmem, což Krause vede k tomu, že celý díl nemluví o ničem jiném, Eliášovou zcela přehlíží. Vachlera jako vegetariána Kraus vytáčí, když před ním sní vepřový koleno. Vachler mi svými postoji připadá jako magor, např. udělal vegetariána ze svého psa! 7.10.2005 Janek Ledecký, Hana Mandlíková, Martin Filipec. Dobrý díl, kdy Ledecký na sebe prásknul, že nemá problémy s bulvárem, a Krausovi svěřil, že jeho děti do školy moc nechodí, a hned v pondělí u něj zaklepala baba ze sociálky. Mandlíková je namyšlená kráva, nikdo jinej mi za prvních sto dílů nepřipadal tolik nesympaticky. 4.11.2005 Lukáš Kohout, Jana Štefánková, Jiří Kocábek. Lukáš Kohout známý jako falešný poradce Jana Kavana vypráví o svých cestách na úkor daňových poplatníků. Jana Štefánková vypráví o Peříčku a reality šou. Jiří Kocábek doma vaří pivo z různých „indegriencí“ 18.11.2005 Hana Hegerová, David Rath, Hana Dvorská. Příjemné popovídaní s paní Hegerovou, Davidem Rathem o nemocnicích a nemanželských dětech. 14.4.2006 Bohuslav Sobotka, Jiří Macháček, Jana Tylová. Po dlouhé době výborný díl, zejména díky Slávkovi Sobotkovi. 2.6.2006 Dan Bárta, Lejla Abbasová, Kamil Hamerský. Milý pokec s Danem Bártou o vážkách, s Lejlou Abbasovou o životě v Africe a nakonec rekordní jedlík Kamil Hamerský pobaví každého. 15.9.2006 Dana Kuchtová, Karel Nešpor, Sasha alias Madonna. Dana Kuchtová žije v trochu jiném světě než my ostatní, Karel Nešpor je zase trošku blázen, inu primář z Bohnic. 22.9.2006 Mirka Čejková, David Lafata, Marcel Rimel. Tento díl jednoznačně vytahuje z průměru účast Marcela Rimela, který skončil druhý na Mistrovství světa v onanii. 22.6.2007 Aneta Langerová, Klára Poláčková, Vojtěch Plát. Celkově výborný díl, který podtrhuje Vojta Plát, kterého jako šachista znám, smál jsem se jak blázen. 11.4.2008 Jaroslav Čejka, Monika Zoubková, Karel Janko. Po dlouhé době opět velmi dobrý díl, Jan Kraus v nejlepší formě, Čejku rád nemám, ale výjimečně pobavil, stejně jako nesměle smělá Monika Zoubková a asexuální povídání o sexu s Karlem Jankem. 10.10.2008 Jiří Macháček, Kabir Bedi. Jirka Macháček stojí za hovno, působí až trapně. Ale Kabir Bedi a jeho překladači mě skutečně rozesmáli! 5.2.2010 Robert Záruba, Deana Jakubisková, Oto Konečný. Jednoznačně nejvtipnější je otužilec Konečný. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Show, která nenutí diváka polykat velkou spoustu neinteligentního humoru nebo do něj nesype silné hlášky a fórky hned od začátku..Jediné co bych tomu vytkla kromě příšerné kapely mladého Krause je velká spousta hostů, kteří jsou zváni dle žebříčku společenského postavení(dá-li se to tak nazvat). Líbí se mi, že Kraus vkusně zpochybňuje bulvární plátky a nedělá si iluze nebo spíše nemá zájem tahat z hostů jakési rozumy nebo osobní vztahy, které zrovna prožívají. Nelíbí se mi tam hlavně, že jsme nuceni ce čučet na xichty jako je Ivetka Bartošová,Agátka Hanychová,Bočanová,Geislerka apod.... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Kvalita talk show priamo umerne zavisi od kvality jeho hosti. Ale to nie je nic nove pod slnkom, vieme to vsetci a vie to aj pan Kraus, ktoreho mimochodom povazujem za nesmierne inteligentneho cloveka a raz by som s nim chcela viest debatu o nesmrtelnosti chrusta po vypitom litri vinka, niekde v horach pri ohnicku :D ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů (talk-show určitě), který se v posledních deseti letech objevil na tuzemských obrazovkách. Uvolněte se prosím stojí a padá s nezaměnitelnou postavou moderátora Jana Krause, který díky své pohotovosti, vtipu a suchému humoru nenechá nikoho z hostů v klidu a divák se neskutečně baví. Ať už je hostem prakticky kdokoliv (osoba veřejně známá či host tzv. kuriózní), je o zábavu postaráno. Nejvíce mě pobavily díly s Evou a Vaškem, Mírou Bosákem, Danem Landou či Paulou Wild. Nudil mě rádoby vtipný Tomáš Řepka s IQ šumícího jezu. Na youtube je epizod k mání tuny, takže si kdokoliv z nás může připomenout skvělý humor, který nás pravidelně bavil každý páteční večer. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

V první řadě se docela divím, jak dlouho trvalo českým programovým ředitelům, než do vysílání zařadili tenhle skvělý forrmát late show. Naštěstí je ale začal dělat Jan Kraus, který jednoduše umí pracovat s jazykem, ptá se jako člověk, umí využít každou skulinku vtipné situace a je správně pohotový, díky čemuž (nejenom) mu jeho late show klape. Oproti US standartům tomu sice něco chybí, ale to je taky částečně dáno velikostí a osobnostmi ČR. Nemám důvod proč nedat čtyři hvězdy... Takže, uvolněte se, prosím ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)
  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama