Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám-li hodnotit tuto one man and accompanying guests show jako celek, musím dát "jen" 80%. Kdákání Davida Krause a jeho partičky se sice nějaké ty čtyři minuty jednou týdně dá přežít, ale důvod pro snížení hodnocení to je. Pro mě. Samotný výkon Jana Krause je pro mě ne snad ani překvapením (vzpomeňme na primácké Další, Prosím) jako velkým zadostiučiněním a důkazem toho, že slovo bavič a moderátor může nabýt i velmi pozitivního významu...což se TV Nova stěží kdy podaří. Plus občasný politický komentářík a sžíravě cynický humor, zkrátka bravo, pane Kraus. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

U nějakých dílů jsem se fakt nasmál, rozhodně zatím nejlepší talk show, jakou Česko mělo. Jan Kraus je prostě výborný bavič, ví jak má reagovat a třeba i z nevinného rozhovoru dokáže vytvořit slušnou zábavu. No, co bych možná trochu vytkl jsou ty hudební vsuvky Davida Krause, jeho hudba mi fakt nic neříká, ale to je zase otázka vkusu no... Jinak mě pořad opravdu baví. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moderátor Kraus klade směrem k horkému sofa neotřelé otázky, při jejichž zodpovídání některé naše takzvané celebrity prokážou dar beze zbytku se ztrapnit. Do budoucna ovšem přeji autorům odvahu zavčasu to ukončit. Zůstává otázkou, jak velký díl koláče odchází při hudebním vystoupení Juniora na toaletu či uvařit si kávu.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů (talk-show určitě), který se v posledních deseti letech objevil na tuzemských obrazovkách. Uvolněte se prosím stojí a padá s nezaměnitelnou postavou moderátora Jana Krause, který díky své pohotovosti, vtipu a suchému humoru nenechá nikoho z hostů v klidu a divák se neskutečně baví. Ať už je hostem prakticky kdokoliv (osoba veřejně známá či host tzv. kuriózní), je o zábavu postaráno. Nejvíce mě pobavily díly s Evou a Vaškem, Mírou Bosákem, Danem Landou či Paulou Wild. Nudil mě rádoby vtipný Tomáš Řepka s IQ šumícího jezu. Na youtube je epizod k mání tuny, takže si kdokoliv z nás může připomenout skvělý humor, který nás pravidelně bavil každý páteční večer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jana Krause a jeho „show“ mám rád od samotného začátku a sleduju jí dodnes, přestože od svého vzniku vystřídal několik televizí i názvů. Umí si udělat prdel nejen sám ze sebe i své rodiny, ale hlavně z hostů, kteří se u něj vystřídali. Samozřejmě se zábavnost jednotlivých dílů lišila tím, kdo byl zrovna pozván. Tu a tam se tam ale objevili i pěkní exoti… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • 14. 5. 2011 byl odvysílán díl pořadu, který byl zčásti natočen v Londýně, kde Jan Kraus hovořil u příležitosti stých narozenin se slavným zachráncem židovských dětí Nicholasem Wintonem. Zbytek dílu pořadu byl natočen ve Wintonově vlaku, kterým děti cestovaly. Kraus poté 3 z nich vyzpovídal. (MatyM)
  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)
  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)

Reklama

Reklama