Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

O podobnosti s Noční show Davida Lettermana by se dalo v tomto případě dosti polemizovat, ale čert to vem - Kraus byl Kraus a jeho styl mu nikdo neodpáře. Někdy (málokdy) skutečně vážný, někdy (většinou) šel do všeho bez okolků, ale nejlepší byl na něm fakt, že poznámky nejen rozdával, ale také s grácií přijímal a někdy aplikoval rovnou na sebe. Zkrátka skutečná klasa. Vybíral si zajímavé hosty a bylo jen na nich, jak z aktuálního tématu vybruslí - jestli se ztrapní nebo z toho vyjdou elegatně - on jim ty možnosti dal. A to byl jeden z důvodů, proč byl tolik unikátní. S novější Show Jana Krause to ovšem nelze srovnávat... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je třeba si uvědomit, co by byla tato show bez Jana Krause? Tento pořad stojí a padá na jednom člověku a to na geniálním moderátorovi, jehož reakce jsou pohotové, vtipné a přesné a bez něj by Uvolněte se, prosím prostě nebylo ničím. Ano, kvalita je proměnlivá, kapelu Davida Krause taky nemám rád, ale USP je nejlepším českým pořadem od dob České sody. ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Pořad, na který jsem se v počátcích těšil "už od středy", sleduji díky silně upadající úrovni již pouze "z povinnosti". A vypadá to tak, že se brzy zařadí mezi vynechávané, pobok jeho sestřiček - "Rybiček"..... tedy pokud se pan Kraus nevzpamatuje a neuvědomí si, že s několika málo výrazy tváře, stále stejnými "investigativními" otázkami a s otřesnou muzikou svého syna to nemůže dopadnout jinak.... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kvalita talk show priamo umerne zavisi od kvality jeho hosti. Ale to nie je nic nove pod slnkom, vieme to vsetci a vie to aj pan Kraus, ktoreho mimochodom povazujem za nesmierne inteligentneho cloveka a raz by som s nim chcela viest debatu o nesmrtelnosti chrusta po vypitom litri vinka, niekde v horach pri ohnicku :D ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Krausův pořad mi v mnohém připomněl Noční show Davida Lettermana, a tuto českou verzi jsem si ráda občas pustila. Postupem času mi pan Kraus už začal malinko vadit, nějak se všechno opakovalo, on se pořád stejně tvářil, začal skákat lidem do řeči a spíš raději poslouchal sám sebe než druhé a ta příšerná hudba, zkrátka nic moc. Přesto počáteční díly Uvolněte se prosím jsou skutečně velmi dobré. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)
  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama