Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Letterman show v českej verzii s Janom Krausom. Niektoré diely lepšie ako tie druhé, ale žiadny priveľmi nezaostáva za inými. Zasmejte sa, uvoľníte sa - a o tom táto šou je. Údajne niekomu Krausov humor nesadne. Osobne s ním žiadny problém nemám a príliš nechápem ako môže Kraus niekomu prekážať. Čo sa českej scény týka, pozorujem ju len minimálne (byť som rodený Slovák), ale ak môžem niečo povedať z môjho laického pohľadu, tak len to, že "Uvolnite sa, prosím" patrí medzi špičku Čt. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Krausův pořad mi v mnohém připomněl Noční show Davida Lettermana, a tuto českou verzi jsem si ráda občas pustila. Postupem času mi pan Kraus už začal malinko vadit, nějak se všechno opakovalo, on se pořád stejně tvářil, začal skákat lidem do řeči a spíš raději poslouchal sám sebe než druhé a ta příšerná hudba, zkrátka nic moc. Přesto počáteční díly Uvolněte se prosím jsou skutečně velmi dobré. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Príjemná sledovateľná šou, ktorá niekedy dosahovala vysokých kvalít, cez svojich hostí a originálne nápady moderátora vedela pobaviť, postupom času sa akosi otupila, ale neupadla do nudy. Hudba slabá, dialógy niekedy trápne, ale to sa v improvizácii niekedy stáva, nemôže byť každý rozhovor zábavný, najmä ak tak nie sú naladení pozvaní. Jan Kraus skrátka vie svoje rozhovory často dobre usmerniť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obstojná snaha převést úspěšný zahraniční model na české obrazovky. Ono je to hlavně o kvalitách moderátora a u slabšího hosta jsem se bohužel občas nudil. Dodatek: Krausova agresivita vůči pozvaným a neochota jim naslouchat mne začíná vážně iritovat. Klesá i úroveň úvodních proslovů (které jsou často víc politické/angažované než zábavné) a zajímavost hostů. Namísto vzestupu úpadek. Chtělo by to novou tvář. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kvalita talk show priamo umerne zavisi od kvality jeho hosti. Ale to nie je nic nove pod slnkom, vieme to vsetci a vie to aj pan Kraus, ktoreho mimochodom povazujem za nesmierne inteligentneho cloveka a raz by som s nim chcela viest debatu o nesmrtelnosti chrusta po vypitom litri vinka, niekde v horach pri ohnicku :D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)
  • Jan Kraus ohlásil ukončení pořadu kvůli sporům s Českou televizí v květnu roku 2010. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama