Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Každej pátek je pro mě takovej menší svátek (nejen kvůli tomu, že začíná víkend). Snažím se Uvolněte pravidelně sledovat, ale samozřejmě to počáteční nadšení už vyprchalo. Občas se válim po gauči smíchy, občas se zase válim nudou... No ale to potom neni nic jednoduššího, než se nějak jinak zabavit nebo odejít... Ale vždycky čekám na posledního hosta, ten je tam sice jen krátce, ale bývá to nejvtipnější... A častý politický zaměření se mi líbí, jelikož jako spousta dalších o politice s vášní diskutuju..:)) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kvalita talk show priamo umerne zavisi od kvality jeho hosti. Ale to nie je nic nove pod slnkom, vieme to vsetci a vie to aj pan Kraus, ktoreho mimochodom povazujem za nesmierne inteligentneho cloveka a raz by som s nim chcela viest debatu o nesmrtelnosti chrusta po vypitom litri vinka, niekde v horach pri ohnicku :D ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh české (pop)kultury očima Jana Krause, který si díky této talk show bezpečně upevnil pozici mezi domácími mediálními stars. Aneb jaká osobnost se nám tu vyloupla z jednoho dětského herce... Mimochodem doporučuji všechny 3 DVD sestavené výlučně jen z extras. Neobyčejně vtipné. A pomýšlím také na čistě hudební sestřih, to už by bylo 4. DVD. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pořad na úrovni. Občas teda, když to stihnu rád se na to kouknu. Někdy mi přijde až trapný Kraus, jak doluje informace. Je to dost trapné. A navíc zpěv mladého Krause, pořadu moc nepřispívá. Tak jsem radši přešel na pořad "Mr. GS", a musím říct, že jsem rád. / Viděné epizody cca *32.dílů / ( Hodnocení: 7/10 ) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů (talk-show určitě), který se v posledních deseti letech objevil na tuzemských obrazovkách. Uvolněte se prosím stojí a padá s nezaměnitelnou postavou moderátora Jana Krause, který díky své pohotovosti, vtipu a suchému humoru nenechá nikoho z hostů v klidu a divák se neskutečně baví. Ať už je hostem prakticky kdokoliv (osoba veřejně známá či host tzv. kuriózní), je o zábavu postaráno. Nejvíce mě pobavily díly s Evou a Vaškem, Mírou Bosákem, Danem Landou či Paulou Wild. Nudil mě rádoby vtipný Tomáš Řepka s IQ šumícího jezu. Na youtube je epizod k mání tuny, takže si kdokoliv z nás může připomenout skvělý humor, který nás pravidelně bavil každý páteční večer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Pořad získal cenu Týtý 2006 v kategorii „Pořad roku“. (M.B)
  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)

Reklama

Reklama