Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vždycky po začátku školy se koná zahajovací párty, a vždycky je ozvláštněna něčím speciálním. Tentokrát si vyberou pořadatelé pět dívek, a zavřou je do bývalého sanatoria, kde kdysi zemřelo na záhadnou nemoc 60 tisíc lidí. Dívky tam budou pobíhat, kluci to budou natáčet, a všichni si užijou spoustu švandy. Ale ono se to (oh jak nečekané) pokazí - v sanatoriu se začínají dít podivné věci, mrtví ožívají, živí umírají a zdá se, že minulost vystrkuje růžky, aby upozornila na zvěrstva, která se zde stala... Odkud začít - samotný námět - nic moc originálního, pár lidí je někde zavřených, a něco je postupně zabíjí. Zajímavé je rozhodně místo, kde se celá akce děje, a zajímavé jsou také interiéry i exteriéry sanatoria. Až potud by to bylo docela dobré - a teď - herci - no spíš neherci, jsou tak prkenní, že by jim nějaké emoce uvěřilo snad jen malé dítě. Holky pobíhají v nočních košilkách (jo to jsem neřek, aby se k filmu přilákalo víc diváků, budou holky běhat polonahé - bohužel to moc nestačilo, příště by měl PA Booth přitvrdit) sem tam, odnikud nikam. Teda - možná jejich pobíhání mělo nějaký cíl, ale natočené materiály dostal do rukou Střihoruký Edward, a všechny záběry delší než pár vteřin sestříhal. Bohužel se mu to pak nějak pomíchalo, takže z toho celého vznikl stroboskopicky-blikající bastl - jestli trpíte nějakou formou epilepsie, tak ruce pryč. I když, dejte ruce pryč i když epilepsií netrpíte, v rámci zachování vašeho duševního zdraví ... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Velmi šokujicí film a ještě teď ho mám plnou hlavu, protože z těch ultra rychlých prostřihů jsem málem dostal epileptický záchvat a to by byl teprve ten pravý horror!!§ Musím však uznat, že z některých scén jsem měl nahnáno, protože interiéry jsou bez debaty tím největším kladným bodem celého filmu. To je však bohužel absolutně všechno co stojí za řeč. Scénář nemá cenu hodnotit, protože je špatný od prvních minut a koncem nevyjimaje. Herecké výkony přímo příšerné, ale co byste taky chtěli od modelek, které umí akorát tak dobře vyšpulit své horní dudy. Naprostá ztráta času a peněz zvlášť. ()

Reklama

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šanci a dozvědět se něco víc o hrůzné nemocnici, kde se skutečně odehrály kruté věci a dodnes je považována za jednu z nejsrašidelnějších budov. Nedozvěděl jsem se ale nic. Celý film je naprostá hovadina, na které jsem nenalezl nic pozitivního. Opakující se záběry, opakující se místnosti, herci tragičtí, kameraman, střihač a režisér v jedné osobě nejspíš pod vlivem návykových látek. Utrpení pro diváka naprosto neskutečné. O ději prakticky nelze nic říct, jelikož ten je tu v dokonalé absenci. Jsem smutný, že se točí takovéhle věci. Zbytečná ztráta času a peněz. 5% ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Špatný film? Rozhodně ne, jen je podřízen vizuální stylizaci a scénáři který se velmi lehce nechal inspirovat skutečnými příběhy - ie reinkarnace které dívky "prožívají" jsou založeny na událostech které se prý danému personálu staly (sebevražda / nevěra / izolace / EVP / noční návštěvy atd.). Vizuální stránka filmu je silná a i když epileptický střich je občas silně otravný pomáhá dotvořit jakous takous obstojnou atmosféru. Některé záběry jako kdyby vypadly ze Silent Hillu jiné zas připomínají (až moc) House of 1K Corpses. Já jsem se bavil a tak jediné věci které můžu s čistým svědomím natvrdo zkritizovat je šíleně postavený a zmatený a hodně přitažený scénář a až na dvě vyjímky HROZIVÉ herecké výkony, kde jsou věty odříkávány s nulovým výrazem ve tváři či náznakem jakékoliv emoce a taky by bylo třeba zbavit se toho "pořadatele" nějakým opravdu nechutným a bolestivým způsobem, jen zavazel ve výhledu ;-). Průměrný moderní horor ale o 100% lepší než naprosto neskutečně špatný Boo! (Ozvěna smrti). ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Tunel smrdí, fakt. Když jsem viděl zdejší hodnocení, říkám si: "Snad to nebude tak strašné, něco positivního možná najdu." Želbohu, objevil jsem akorát epilepsii, jejíž záchvat mne při sledování přepadl, tak příšerně natočený film se jen tak nevidí. Neustálé blikání, střihy a naprosto nesmyslné záběry, jako třeba záběr na dveře, zeď, stůl a podobně, to je vážně filmové umění, které každého vyděsí (bohužel ne tím, čím by mělo). Po technické stránce je zde opravdu všechno špatně. Na druhou stranu scénárista se překonal. Vymyslet tak idiotský příběh, to chce opravdu velkou dávku talentu. Co se dělo na place, když se objevili herci, to každý pozná z hereckého obsazení, stačí si projít jejich filmografie. Málem bych zapomněl, je to podle skutečné události, stejně jako třeba Úsvit mrtvých. Fajne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Sanatórium Waverly Hills, Louisville v štáte Kentucky (USA) skutočne existuje. Patrí medzi najstrašidelnejšie miesta sveta. (joske88)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama