Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

dEstr0y3r odpad!

všechny recenze uživatele

Připitomnělý příběh, příšerný scénář, nepředstavitelně nudné scény, při kterých borka 20 minut prochází chodbou a vůbec nic se neděje mně opravdu uspávali. Po celý film (aspoň co jsem vydžel se dívat) se nás režisér snaží upoutat "lekačkami" jak vizuálními, tak zvukovými. Jsou však nepředstavně předvídatelné, ubohé a nudné. Opravdu jeden z mála filmů, které jsem fakt nedal do konce. odpad! ()

noelcoward73 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Takový nesmysl! Opět se nejedná o horor, i když musím uznat, že pár scén je celkem povedených. Ale to je asi všechno. Film má být údajně podle skutečných událostí, ale divák to nemá šanci poznat. Není jisté, v jaké době se děj odehrává. Trochu zařadit jde díky záběru s červeným Ferrari (nebo s Porschem). Postavy nejsou vůbec vykreslené a v "příběhu" herci a herečky nemají co hrát. Přitom téma je zajímavé, ale zpracované tak příšerně, že musím zvolit nejnižší možné hodnocení. ()

Reklama

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně slibný trailer...ale opravdu dementní "parodie na horror" Přitom sanatorium a všechny ty shity s tím spojené..to je velice slibné téma. No bohužel, když se nějací dva loseři (tvůrci a producenti jsou nějaci dva sourozenečtí niemandi) rozhodnou natočit horror, podle skutečných událostí (tomuhle tvrzení jsem se po těch 97 minutách opravdu hodně nasmál) a šetřili na to kapesné od svých 17, tak je nikdo nezastaví. Ono i herci byli nejspíš jejich velcí kámoši, co si chtěli zahrát v nějakém tom horroru...protože to, co předvádějí se nedá názvat ani tím nejhorším hereckým výkonem, to bych urazil všechny herce, kteří tento titul nesou. Ale i kdyby tito "neherci" uměli hrát, tak je to od mizerného výkonu podle mě nezachrání....protože scénář je tak zkurveně dementní a plný velmi "srdceryvných" scén (ano, všichni zúčastnění strašně moc pláčou, když přijdou na tu konspiraci století), že by to neustál ani sebelepší herec. Jo a málem bych zapomněl, film je taky plný CHYB (spoiler) -> v jedné scéně si vezme barbína kus ostrého skla...tím kusem skla rozseká druhou barbínu...a stále ten kus skla drží v ruce pak STŘIH (málem jsem zapomněl říct, že o střihy se taky staral sám velký režisér...jde vidět, že svou práci opravdu zvládá) na ubodanou barbínu, která má ten kus skla zabodnutý přímo v krku STŘIH brečící barbína, která stále drží ten kus skla v ruce.....(/konec spoileru) Myslím, že tohle mluví za všechno... NEVĚŘTE TRAILERŮM!!!! ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z námětu se rozhodně dalo vytěžit víc... Toto je jen slepenec několika scén, v nichž postupné odhalování minulosti sanatoria působí vyloženě rušivě a zpřeházené pořadí scén tomu taktéž nepřidá. Scénář v podstatě nebyl a dialogy jsou tak dementní, že se jim nedá ani smát... Po technické stránce celkem v pohodě, prostředí snesitelné a občas se objeví i nějaký ten dobrý bububu nápad (provedení je pak horší, ale je fajn že tvůrci měli alespoň ty nápady :D), ocenil jsem i přitomnost krve... Herecké výkony, ehm kreace se s přimhouřenýma očima rovněž daly vydržet. Main theme povedené. 35% ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šanci a dozvědět se něco víc o hrůzné nemocnici, kde se skutečně odehrály kruté věci a dodnes je považována za jednu z nejsrašidelnějších budov. Nedozvěděl jsem se ale nic. Celý film je naprostá hovadina, na které jsem nenalezl nic pozitivního. Opakující se záběry, opakující se místnosti, herci tragičtí, kameraman, střihač a režisér v jedné osobě nejspíš pod vlivem návykových látek. Utrpení pro diváka naprosto neskutečné. O ději prakticky nelze nic říct, jelikož ten je tu v dokonalé absenci. Jsem smutný, že se točí takovéhle věci. Zbytečná ztráta času a peněz. 5% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Sanatorium bylo otevřeno v roce 1910, tedy o 18 let dříve, než uvádí film. Stejně tak hlavní pětipatrová budova byla otevřena 17.10. 1926, čili o 2 roky dříve než ve filmu. (Chufu)
  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)

Reklama

Reklama