Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

stration 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem už dlouho neviděl! První půlhodina vypadá velice slibně, lekačky fungují, tajemná atmosféra také. Potom následuje chaos, ve kterém prchají lepé děvy budovou, aniž by kdokoliv věděl kam, proč a občas jsem měl fakt potíže se vyznat i v tom, kterou děvu a patro zrovna sleduju. No a závěrečná půlhodina je neuvěřitelný slepenec, ve kterém se zoufalství tvůrců a všech zúčastněných rovná tomu, které prožívají hlavní hrdinky. Debilita pointy je vskutku grandiozní. Hleděl jsem s otevřenou hubou, co všechno je možný vymyslet a čem se tvůrci asi domnívali, že bude fungovat. No čistý Odpad! Ale za tu první půlhodinu a za pěkný prsa pitomoučkých hereček nějakou hvězdu dám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

5 dívek. 5 podlaží. 5 hodin. Populární studentská hra na utrpení ve zdech starého a léty opuštěného sanatoria pro nakažené morem má svá neúprosná pravidla. Dívky budou na smrt vyděšené při procházení zchátralými chodbami když si tamní duchové obětí morové epidemie také chtějí zahrát a sbírat body za odvahu. Levný béčkový horor s horším vizuálem je pojat jako táhlá a místy ne úplně marná noční můra a to že je údajně natočený podle skutečných událostí je nutné brát s velkou rezervou. Režisér měl však štastnou ruku při výběru pohledných, mladých a málo známých hereček oděných do sexy outfitů od kterých se chtělo, aby hlavně pěkně ječely, lokací vyvolávajících úzkost, ale neměl zřejmě dostatek materiálu, aby některé scény vylepšil. A toho tunelu smrti používaného pro převoz mrtvých si divák taky zrovna moc neužije. Hororová kritéria byla tentokrát splněna vesměs napůl a výsledkem je celkem ucházející horůrek s evidentními prvky dirty porn style. Klady: pohledné herečky,nejlepší herečka asi Kristin Novak, gore scén je pomálu a film je spíše pojat jako děsivá noční můra s občasnými úmrtími, vděčně spolehlivé a většinou vždy fungující lokace sanatoria, pár dobrých gore scén se taky najde, nečekaná pointa na závěr, snaživý potenciál, nenudil jsem se. Zápory: místy odbytá realizace, některé "mrtvoly" v záběru zřetelně dýchaly, až přiliš kolapsní a málo funkční prostřihy z děsivé minulosti do děje, horší kamera,málo nápaditá úmrtí, marná snaha vyvolat větší napětí, občas zmatená stavba příběhu, podle pojetí, které film nabídl, lze jen stěží uvěřit, že je natočen podle skutečných událostí. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Velmi šokujicí film a ještě teď ho mám plnou hlavu, protože z těch ultra rychlých prostřihů jsem málem dostal epileptický záchvat a to by byl teprve ten pravý horror!!§ Musím však uznat, že z některých scén jsem měl nahnáno, protože interiéry jsou bez debaty tím největším kladným bodem celého filmu. To je však bohužel absolutně všechno co stojí za řeč. Scénář nemá cenu hodnotit, protože je špatný od prvních minut a koncem nevyjimaje. Herecké výkony přímo příšerné, ale co byste taky chtěli od modelek, které umí akorát tak dobře vyšpulit své horní dudy. Naprostá ztráta času a peněz zvlášť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Tunel smrti“ jede až na příliš jednoduché a provařené téma. Dům, kam jsou osoby zavřeny, v tomhle případě dobrovolně, se má stát jejich soukromým peklem. Tohle potřebuje prostě trochu invence, ale tvůrci filmu se do žádné nepustili a hráli jen na to, že se tohle bude líbit milovníkům gore ve filmech. Jen na to gore také trochu zapomněli a ono není skoro žádné, jen té krve je dost. ()

DiegoC. odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím len prvú hodinu filmu, lebo potom som to už vypol: Režisér sa pokúsil inovovať horor tým, že sa časové línie prelínali, čo však v konečnom dôsledku prinieslo len gýč. Dookola tam išlo len to isté - dievča sa pomaly presúva po dome, potom odrazu BU a záber na ďalšie dievča a to sa opakovalo stále dookola. Vždy bolo jasné, čo sa o chvíľu stane. Hlavné postavy sú samozrejme pekné modelky (ako vo všetkých takýchto trápnych filmoch) - všetky podobné, mal som preblém rozoznať ktorá je ktorá. Navyše tá prvá hodina nemala nič spoločné s tým bielym morom. Nechcem to ďalej kritizovať, lebo som to nedopozeral do konca a nebolo by to objektívne, keďže záver mohol byť lepší (o čom však pochybujem). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Sanatorium bylo otevřeno v roce 1910, tedy o 18 let dříve, než uvádí film. Stejně tak hlavní pětipatrová budova byla otevřena 17.10. 1926, čili o 2 roky dříve než ve filmu. (Chufu)
  • Sanatórium Waverly Hills, Louisville v štáte Kentucky (USA) skutočne existuje. Patrí medzi najstrašidelnejšie miesta sveta. (joske88)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama