Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 1/10 Děj 1/10 Atmosféra 3/10 Efekty 1/10/// PLUS: český dvd obal a námět upoutá MÍNUS: obrovská nuda a opravdu příšerně natočené/// Shrnutí: Námět zaujme a mohl to být i zajímavý příběh a zápletka. Nicméně spojení teen vyvražďovačky a duchařského hororu se absolutně nepovedl, nic tady nefunguje správně. Je to odstrašující příklad natočeného filmu a děsná nuda. Měl jsem problém film zhlédnout až do konce.Text distributora "Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat." jsou kecy, nerozhodli se - přihlásili se do nějakého studentského přijímacího rituálu, ale těch nesmyslů je tam spousta. Chování postav je nesmyslné, kamera divná a střih ještě divnější./// Celkem 13%/// ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Scénář klová do odpadu, až po bradu... přitom v luxusním sanatoiru, s pěti hvězdami. A něco nad námi? Tak to mám rád. No ale... teď babo raď :-))" Já nevím. Možná by stačilo jen okořenit pokrm... vrazit tam víc toho fajn sanatoria, protože retro fotky (a podle skutečnosti) byly výživné a strašidelné. Pak trochu, ale opravdu jen "malinko" omezit cukání kamery, i nezajímavých college opičáren (a hlavně miliony nadbytečných, rušivých flashbacků) a byl by z toho dobrý horor. No nic. Těším se na remake. Holčinám ve sprše, s fajn kozičkami a hezkým stigma přívěskem na krku budou jako o závod (s chorobou) naskakovat puchýře... a mě husí kůže. Těším se. A to říkám vážně, i když obecně remake nemám rád. ()

Reklama

DiegoC. odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím len prvú hodinu filmu, lebo potom som to už vypol: Režisér sa pokúsil inovovať horor tým, že sa časové línie prelínali, čo však v konečnom dôsledku prinieslo len gýč. Dookola tam išlo len to isté - dievča sa pomaly presúva po dome, potom odrazu BU a záber na ďalšie dievča a to sa opakovalo stále dookola. Vždy bolo jasné, čo sa o chvíľu stane. Hlavné postavy sú samozrejme pekné modelky (ako vo všetkých takýchto trápnych filmoch) - všetky podobné, mal som preblém rozoznať ktorá je ktorá. Navyše tá prvá hodina nemala nič spoločné s tým bielym morom. Nechcem to ďalej kritizovať, lebo som to nedopozeral do konca a nebolo by to objektívne, keďže záver mohol byť lepší (o čom však pochybujem). ()

dEstr0y3r odpad!

všechny recenze uživatele

Připitomnělý příběh, příšerný scénář, nepředstavitelně nudné scény, při kterých borka 20 minut prochází chodbou a vůbec nic se neděje mně opravdu uspávali. Po celý film (aspoň co jsem vydžel se dívat) se nás režisér snaží upoutat "lekačkami" jak vizuálními, tak zvukovými. Jsou však nepředstavně předvídatelné, ubohé a nudné. Opravdu jeden z mála filmů, které jsem fakt nedal do konce. odpad! ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých filmoch sa zvykne hovoriť, že "forma zabila obsah". Keby mal Tunel smrti nejaký obsah, boli by sme svedkami presne takejto vraždy, ale kedže o obsahu sa dá hovoriť len ťažko, tento film spáchal samovraždu /t. j. forma zabila formu/. Stupiditu scénara, vykrádajúceho to najklišéovitejšie klišé, chceli tvorcovia zakryť "klipovitou" kamerou a vizuálnymi schválnosťami, ale zabudli pri tom, že kde nič nie je, tam ani smrť neberie. Jediné použitie pre tento film by som videl na nejakej hodne bujarej a pokročilej párty metalistov: za predpokladu, že by vypli zvuk a obraz by bežal iba ako bizarná /vďaka niektorým herečkám silikonovo "ceckatá"/kulisa k vypeckovanej zvukovej smršti. /Lenže metalisti si na svojich parties asi púšťajú celkom iné filmy.../ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)
  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama