Reklama

Reklama

Jednotka zvláštního určení

(seriál)
USA, (2006–2009), 50 h 17 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

David Mamet

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Dennis Haysbert, Regina Taylor, Robert Patrick, Audrey Marie Anderson, Max Martini, Abby Brammell, Michael Irby, Scott Foley, Demore Barnes, Alyssa Shafer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Aké obete musia prinášať rodiny vojakov a dôstojníkov, pracujúcich v extrémne utajených jednotkách amerických ozbrojených síl? (oficiální text distributora)

Recenze (50)

kellys2 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších seriálů s vojenskou tématikou. Slabší díly jsou, jako v každém seriálu, běžné. Pohled na speciální jednotky a jejich manželky s rodinami, je originální. I když manželky jsou někdy na zabití. Ne že by mě některé díly nevytáčely, jako celek špička. Dennis Haysbert a Max Martini odvedli skvělý herecký výkon. Patriotismus a hvězdy s pruhy, nejsou jako v jiných seriálech, na prvním místě. Tvůrci si dokonce dovolili kritiku amerického systému, to stojí za pochvalu. Viděl jsem všechny díly, natočených sérií. škoda že seriál skončil. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jenom pár dílů.. někdy byly tak špatné, že jsem je ani nedokoukala a někdy byly tak dobré, že mi bylo líto, že už ten díl končí. Není to ale seriál, který bych někomu doporučila... leda jen, kdyby tam byly pouze ty vojenské scény a ne ty scény, kdy se manželky snaží vyplnit svůj volný čas. ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Nejhorší seriál z vojenského prostředí který jsem kdy viděl ! Technicky je průměrně udělaný ale nejhorší je že se věnuje " zoufalým manželkám " , které jsou zde vykresleny jako pořádné megery . Akce jsou zde až na třetím nebo čtvrtém místě ( a ke všemu ještě nezáživně natočené ) . Vážně promrhaná šance na solidní seriál - protože výběr vojáků se vážně povedl. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Imdb hodnotenie je podla mna ovela "pravdivejsie" ako to, co sa nachadza na tejto stranke. Tvorca, producent a hlavny scenarista David Mamet nie je ziadny niktos, za scenar k divadelnym hram dostal Pulitzerovu cenu a nominacie na Tony (nieco ako divadelny Oscar). Jeho filmy mali vitazstva a/alebo nominacie na Oscaroch, Zlatych globusoch, na festivaloch v Benatkach, Cannes atd... To len pre predstavu neznalych, ktory mozu byt lahko odradeny celkovym hodnotenim. Serial The Unit je specificky tym, ze svojou vojenskou tematikou s vacsou pravdepodobnostou viac zasiahne muzske publikum. To zaprve. A za druhe, v takomto americkom seriali sa da ocakavat nadych patriotismu (podla mna by bol takyto typ serialu podobny vo vacsine krajin). No podstatna je zabava. A tu serial ponuka dokonalo. Nepoznam podobny serial zaoberajuci sa tajnou vojenskou jednotkou na takej urovni. A ktory chlapec nesnival ked bol maly o tom, ze je sucastou podobnej jednotky? Niektorym to ostalo aj do dospelosti. :) Tak teda - drviva vacsina dielov bola nadpriemerne zaujimava a napinava, navyse zvladnuta vyborne aj technicky. Casting vysiel na vybornu, celej jednotke sefuje skvely Dennis Haysbert, ale aj ostatni clenovia a rodinni prislusnici boli najdeni vydarene. Je sice pravda, ze viac ma (logicky) zaujali samotne misie, ako "rodinne problemy" rodin clenov jednotky, no zaroven treba spomenut, ze doraz BOL kladeny na dane misie a aj rodinne sceny neboli take nudne, ako to tu vela ludi popisuje. Pravdu povediac serial som videl uplne cely, komplet 4 serie, takze mozem s istotou potvrdit kvalitu, ktora sa udrzala az do konca a pri sledovani posledneho dielu mi bolo skutocne luto, ze viac casti uz neexistuje. 8/10 ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Shieldu jsem čekal vážně víc než jen hloupé mise kombinované s neuvěřitelně otravnými manželkami na vojenské základně... Kdyby se tvůrci zaměřili víc na mise samotné, vyhodili manželky, tak by se na to snad dalo i dívat :). Takhle bohužel jen 20% a po třetím dílu jsem to vzdal... A je to vážně škoda, protože Dennise Haysberta mám od 24ky hodně rád :(. Pokud chcete kvalitní seriál z vojenského prostředí, tak jste na špatném místě - dejte si raději "Bratrstvo neohrožených", novější "Over There" nebo "Generation Kill"... :) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (8)

  • V seriálu se nedozvíme skutečné jméno jednotky. Pouze krycí název: „303. skupina logistických operací“. (Sharky95)
  • Molly Blane (Regina Taylor) hovorí, že Hector Williams (Demore Barnes) nebol vyznamenaný Purpurovým srdcom (Purple Heart). Medzi jeho stužkami, ktoré drží v ruke, sa však Purpurové srdce nachádza (v krúžku). Teoreticky by tiež mohlo ísť o stuhu Vyznamenania Záslužnej légie (Legion of Merit), ktorá vyzerá dosť podobne, avšak tá by sa potom mala nachádzať o riadok vyššie, medzi Striebornou hviezdou (Silver Star) a Bronzovou hviezdou (Bronze Star). Medzi ostatné vojenské vyznamenania Hectora Williamsa patrí: Vojenská pochvalná medaila (Army Commendation Medal), Vojenská medaila za úspechy (Army Achievement Medal), Vojenská medaila za vzornú službu (Army Good Conduct Medal) s bronzovou sponou za opakované udelenie, Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal) s bronzovou hviezdou, Medaila za službu v juhozápadnej Ázii (Southwest Asia Service Medal) s dvoma bronzovými hviezdami, Medaila za nasadenie vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Expeditionary Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal) a Vojenská stuha za službu v zámorí (Army Overseas Service Ribbon) s číslom 4 za opakované udelenia. (koba)
  • Předlohou seriálu byla kniha "Inside in Delta force". (Sharky95)

Reklama

Reklama