Reklama

Reklama

Aein

Obsahy(1)

Ve výtahu se potkávají dva lidé. Ona zírá na brožurku o Zanzibaru, která mu spadla na zem, On ji několik vteřin poté zve na skleničku. Ona odmítá a vyráží tam, kam měla namířeno. Jenže tam opět potkává Jeho. Po několika krátkých slovních přestřelkách si padají do náručí… Oba stojí před důležitou volbou – On se chystá přestěhovat do Afriky, Ona si má brát dlouholetého přítele. Během jediného dne a noci se ale sblíží, ubližují si, dělají si navzájem radost, uvažují nad svou volbou... Jak skončí tento dlouhý den? (Natascha)

(více)

Recenze (70)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Posledná noc v Soule..? Noc - ten magický čas, ktorý má silu vyčleniť sa z našej bežnej reality a pre Muža a Ženu v anonymite veľkomesta vytvoriť svoju alternatívnu existenciu. Milenci, ktorí majú iba tých pár hodín do svitania - čas, ktorý ich srdce, zmietané tak vášňou, ako i túžbou po štastí a milovanej osoby po boku, núti vyplniť každú chvíľku intenzívnym prežitkom nezabudnuteľného okamihu. Hlavne nemyslieť na ráno, ktoré so sebou prináša chlad konca a núteného odlúčenia a zo spoločných chvíľ ostanú iba krásne spomienky, ktoré nechcú a nesmú byť zabudnuté! Čo je väčšie štastie a čo prináša úsmev na tvári a pohladenie pri srdci na sklonku nášho života, keď si ho budeme rekapitulovať? Celožitovný partnerský zväzok, ktorý býva väčšinou v neskorších rokoch hnaný hlavne motorom zotrvačnosti, alebo jedna noc - nabitá emóciami a spaľujúcou túžbou každou ubehnutou sekundou (a práve touto skutočnosťou výnimočná, pretože keby pokračovala do nasledujúceho dňa a ďalších dní, stala by sa z nej "rutina" spomínaného partnerského zväzku)? Rozum možno velí voliť pvú alternatívu, túžba po dokonalom šťastí a zakúsení aspoň na istý čas tej pravej lásky jednoznačne druhú... -> pretože na úplnom konci ostavajú práve už iba spomienky... . P.S.: Samotný film sa nakrúcal v lete 2005 v Soule, konkrétne v období okolo "kórejského dňa nezávislosti (15. august/srpen)", čo v mojom prípade pridáva iba na výnimočnosti, lebo v rovnakom čase a na známych lokáciach sa vyskytovala aj moja maličkosť... :-) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kouzlo tohoto snímku není v originalitě, ale v uvěřitelnosti - podobných filmů každý viděl spousty (z poslední doby mě napadají hlavně Před úsvitem a Před soumrakem Richarda Linklatera a taky francouzský Pornografický vztah). The Intimate dané schéma obohacuje typicky korejskou barevností a silnou emocionalitou. Největším trumfem jsou představitelé ústředního mileneckého páru, kteří jsou přesvědčiví a maximálně přirození (Hyeon-a Seong mě zaujala už v Kimově Času). Ač tenhle film zdánlivě nic nového nepřináší, dvojnásobně zde platí, že někdy záleží víc na tom JAK než CO. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U korejských filmů sice nejsem zvyklá na tolik otevřenosti, ale to mi vůbec nevadilo. Bohužel tu je ale cítit hodně komerčních prvků. A to je obrovská škoda, protože to místy hraničí s americkým klišé. S hereckým obsazením, atmosférou a většinou scén jsem však nad míru spokojená. Bylo tu dokonce pár dialogů, které mě vyloženě nadchly. Jediné s čím se nemůžu smířit, je odfláknutý konec. Jinak vztah byl vykreslen hezky a dost uvěřitelně. Měli jste mi dát lepší konec, já bych vám dala pátou *. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, až jsem se divil jak moc jsou tam zvýrazněny milostné scény, ale to je jen dobře, film je natočen výtečně, působí 100% realisticky se skvělou atmosférou a herci. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má pomerne dobrý príbeh o žene, ktorú v blízkej dobe čaká svadba so svojim dlhoročným priateľom, aj keď z toho nemá až také dobré pocity, ale náhodne stretne muža, ktorý o ňu začne prejavovať záujem na krátky románik, čo aj obom vyhovuje, keďže z rôznych dôvodov majú voľný už len necelý deň a tak mu podľahne. Lenže obom sa to zapáči viac, než očakávali a tak sa musia rozhodnúť, ako ďalej. Spracovanie je celkom slušné, ešte spočiatku to pôsobí len čisto priemerne, hlavná hrdinka je ideálna, ale s jej novým nápadníkom som mal problém, je to presne ten typ mužov, ktorému sa nedá fandiť ani trochu a kvôli tomu sa zmenili aj moje sympatie k nej, keďže mu podľahne, ale to je len spočiatku. Po tej približne úvodnej dvadsaťminútovke si ma to už získalo a to vrátane oboch postáv, hlavne mužská postava sa zmení prakticky úplne a tak mi už nevadil, síce na jednej strane sa nezbavím pocitu, že tu necítiť ani trochu nejakých ambícií, ako keby sa tvorcovia rovno rozhodli natočiť film, ktorý nebude ničím výraznejším vynikať, vôbec nič tu ani trochu neprekvapí, ale aj tak s tým nemám väčší problém, pozerá sa na to dobre, aj kvôli úplne ideálnej dĺžke to nedokáže nudiť ani na okamih, viacero situácií je dosť zaujímavých, obzvlášť so zapojením snúbenca a chválim aj záver, ktorý pôsobí realisticky. A určitým prekvapením sú aj erotické scény, v rámci žánru sú nadmieru odvážne a navyše ich je aj pomerne dosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická Sung Hyun-Ah, až na úvod nesklame ani jej nový partner Sung Hyun-Ah a zaujímavé je, že tu prakticky ani nie sú vedľajšie postavy, celé to stojí len na nich a ostatní majú len minimálny priestor. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale pre potreby filmu úplne ideálne. Lover až na tie erotické scény ničím nevyniká, ale aj tak nemôžem dať horšie hodnotenie, bavilo ma to dosť a to aj po druhýkrát. 75% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočeno, v krásných ostrých barvách, nádherná prostředí, charismatičtí hrdinové, na korejské poměry nečekaně otevřené sexuální scény, romantika v uvěřitelných mezích, zajímavá hudba. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Komerčná vzťahová sračka. Asi najlepšiu reč viedol snúbenec devy, čo to s ňou sedem rokov ťahal. Žiaľ, jeho trpko cynické vyznanie veľa miesta v príbehu nemá. Príbeh sleduje najmä jeho snúbenicu, ktorá prežíva bleskový a zároveň vášnivý románik s týpkom, čo odlieta práve zajtra na Zanzibar (podobnosť s filmom Tisícročná včela - pes Zanzibar). Týpek má firmu, no kreditky má prepadnuté. Zato má prístup do rôznych bytov a tak majú kde súložiť. Extatické chvíle prežíva pár konzumne, ako inak. Tvária sa ako v nebi, no v skutočnosti len nakupujú: šaty, drinky, jedlá. Pomedzi to súložia v sterilne vyčistených bytoch bez zariadenia - drobných dekoračných prvkov. Ako v IKEI alebo nejakom luxusnejšom obchode s nábytkom. Ešteže je v parku tá lavička. Viacero kórejských filmov obsahuje veľmi presne dávkovanú zmes vnútorných pocitov, prežívaní hrdinov v pozadí s tušenou metafyzickou líniou, kde šum vetra v korunách stromov akoby prenášal správy z iných brehov, len tak je možné porozumieť ich kódu. Tento film dôsledne túto jemnú mystiku a ponor do pocitových poryvov vynecháva a nahradzuje ju pomerne štedro dávkovanou porciou erotiky (tu si neodpustím poznámku o akomsi divom a zúrivom kórejskom sexe, kde je dôležité sa najmä vytriasť), spomenutou konzumnou linkou, okorenenou provokačnými naschválmi, ukazujúcimi ubližujúce podoby lásky: znásilnenie a telefonát snúbencovi počas lízania milencom. V jednej scéne hlavná hrdinka povie na kuchyňu v milencovom byte, pôsobiacu ako v sterilizačnom stredisku, že: "Máš dobrý vkus." Nuž, čo na to povedať? Mám, a preto viac ako dve hviezdy filmu jednoducho dať nemôžem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tu a tam jsem byl k dějově prostému příběhu netečný, po většinu svého času mě ale naprosto pohltil. A to se asijské kinematografii u mě stává velmi zřídka.. Jeden obyčejný den se může proměnit v osudovou záležitost. Jedno pozvání na skleničku, chvíle rozpaků, trocha toho odmítání a nedůvěry a nakonec strasti i slasti mladé dvojice, propletené typickou korejskou barevností a silnou emocionalitou. A nebývale otevřenou sexualitou. Každopádně chvályhodné na tom celém je, že diváka velmi brzy začnou zajímat ony „předehry“ a „dohry“, které mu postupně odkrývají sbližující se dvojici. Vážně jsem se poddal emocím a s napětím sledoval postupné odhazování masek. Ústřední dvojice zvládá všechny polohy s přehledem a za použití civilních výrazových prostředků.. Uvěřitelná romance nejen o tom, jak to dopadne, když nehledáte partnera svých snů!! 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je ten film téměř geniální. Narazí na sebe náhodou ve výtahu, pak znovu, pak na to hupnou no a pak… to jde z kopce. Nemyslím úplně z kopce, to bych nedával takové hodnocení, ale přesně po první souloži ten film pro mě ztratil kouzlo. Ta tam byla atmosféra, kterou film měl poměrně jedinečnou. Většinu času jsem tak sledoval vcelku průměrný film, který mě moc nebavil, bylo jasné, kdy se pohádají, kdy se usmíří… ale pak přišel konec, myslím úplný poslední záběr ve filmu a ten mě vcelku vzal. Ten mi připomněl tu první půlhodinu, kdy jsem si myslel, že jsem našel dokonalý romantický film (a ještě k tomu z Asie!) Bohužel, nestalo se. Aein není špatný film, ale ještě pár minut před koncem jsem si byl jistý, že mu víc než 60 % nedám. Ale jak už jsem napsal, ten konec byl parádní, tak to trochu zvednu nahoru. 70 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Čakal som rozhodne hlbšie prepracované charaktery postáv a sexuálne scény mali byť len okrajovým doplnkom, ale je to presne naopak. Pomerne odvážne erotické scény tvoria viac ako polovicu filmu, zbytok je dosť nevýrazný. Snaha o pochopenie sa minula účinkom, v tej ženskej sa ani Boh nevyznal. Takéto filmy sú z môjho pohľadu tak nejak zbytočné. málo prepracované pre silnejší zážitok a málo provokatívne, aby zaujali niečím iným, ak už nie príbehom. 60%. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku jsem viděl, že se to snaží jen prodat. Vše bylo uděláno pro to, aby se na tom vydělalo, žádný originální děj nebo závěr, jako u těchto Korejských filmů hledám (nebo-li co je odlišuj od těch amerických). Celkově tak 50% za tu barvitost. Hlavní herečka mi byla svým způsobem nesymatická. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

přestože mi některé scény a dialogy přišly divné, film příjemně utíkal, uvěřitelný děj se protkal kolem mě a zanechal jen lehkou vůni koupele s květy růží a lahodně barevnou vzpomínku na něžnou hudbu... 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na korejský snímek hodně odvážná věc a toho si cením. Do toho vcelku pěkná romantika, ale bohužel jsem se po většinu času nudil. Děj není slavný a příběh naprosto typický. Odvahy a hereckých výkonů si cením nejvíce.. 6/10 = 60% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Asijská romanŤika! Neurazila, ale žádným, ale vůbec žádným způsobem nezaujala. Takových slaďoučkých sarapatiček jako je Aein jsme v podání americké produkce mohly spatřit mraky. Tohle je akorát malá kapička vpuštěná do velkého moře. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

v tomto pribehu sa dost ludi moze lahko najst a to je prve znamenie, ze sa film moze pacit. bavilo ma sledovat nahodne prepojenie dvoch neznamych ludi, byt svedkom ich rozhovorov, vzit sa do ich utrap, problemov, pocitov a koniec koncov nabazit si oci pri ich obcasnej (dobre nakrutenej) sulozi. zaver vas mozno rozosmutni, ale tak to proste chodi. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Své první setkání s jihokorejskou kinematografií jsem se rozhodl zahájit něčím méně známějším a citlivějším. Nevím proč jsem si vybral právě Aein, ale svého rozhodnutí díkybohu nelituji. Přesvědčiví protagonisté, jejichž emoce jsou realistické a sexuální scény taktéž koukatelné, mají své meze a vypadají přirozeně. Bohužel to je asi tak všechno, co jako cynik dokážu ocenit. I přes (dle mého názoru) kvalitní romantiku mě ono citlivé téma nedokázalo chytnout, tak jako jiné filmy. Některé věty nutily k zamyšlení, atmosféra tu je cítit, ale i přes barvitou vizuální stránku nemohu hodnotit lépe. Zřejmě bych se měl na takovéto filmy už vysrat. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi prirodzení a sympatickí herci, film ma bavil a nestačila som sa čudovať, že krajina pôvodu je Južná Kórea ... ja som si doteraz myslela, že oni sa vo filmoch len bozkávajú. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj patrně poslední pokus o vyrovnání se s asijskou mentalitou. Když pominu velice iritující fakt, že české titulky z anglických přeložil někdo otrocky bez fantazie a poškodil tak smysl dialogů (banálních, velice banálních), za což film nemůže, zůstane mi těžko uvěřitelná nuda dvou lidí, kteří se chovají jakkoliv, jenom ne přirozeně. "Na základní škole měla jedna holka ořezávátko..." Možná, že v jihokorejském filmu se jedná o hardcore porno, já ale Aein za otevřenou výpověď nepovažuji, a moje nudou okousané části těla se z tohohle budou dlouho vzpamatovávat. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ona má před svatbou, on zítra odlétá na Zanzibar. Potkají se ve výtahu, on ji zve na skleničku, pak na sebe několikrát narazí a prožijí první společný sex. Před sebou mají jeden večer a jednu noc. Odchází, potkávají se, milují a uvažují, co dál. Miniaturní psycha. Je to korejská kinematografie, ve které nikdo do poslední chvíle netuší, jak to dopadne (pravděpodobné pouze je, že pokud se film odehrává jeden den a jednu noc, neměl by nikdo stihnout smrtelně onemocnět a zemřít). Minimalistické herectví, při kterém člověk na někoho hledí a divák docela přesně rozumí, co se mu honí hlavou. Velmi otevřené (na asijský film) sexuální scény (přestože zajímavě "decentní" až "poetické" nebo "nepodstatné" - natočit toto v Americe nebo v Evropě, budou vypadat jinak - ale těžko definovat jak). Okamžiky, které bych ohodnotil maximálně, momentky, které člověkem pohnou (telefonování během sexu). Uvěřitelné. "Treba vidieť." Jen se připravte na to, že to nebude vyloženě bombastické. Milenec (Aein) je spíš takový méně nápadný film. ■ Viděl jsem na Nový rok, šel spát před čtvrtou. Zdálo se mi, že jsem na ČSFD našel druhý díl, sehnal si ho a koukal se na něj (co se dělo, nenapíšu, nechci spoilerovat). Sen byl tak živý, že jsem ráno sedl na počítač, abych si skontroloval, jestli druhý díl existuje (samozřejmě neexistuje). Zajímavé. ()

Reklama

Reklama