Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za dávných časů, v divokých hvozdech Japonska začíná mýtický boj mezi rozrůstající se civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. A také příběh lásky lidského dítěte vlčí bohyně - princezny Mononoke - a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou - prince Ashitaky. (oficiální text distributora)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

ako decko som to videl vela krat,neviem odkial,ale mal som to na kazete.sranda je ze som netusil na aky skvost sa to pozeram.uzasny film a ten scenar....

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Prekrásna rozprávka, prekrásna hudba a pekná myšlienka. Jedine škoda, že som s tým tak dlho čakal :)

na příspěvěk reagoval Martin741

ElStupido

ElStupido (hodnocení, recenze)

あなたはそれがあなたが時々、あなただけ離れて実 行 する必要があると感じている、あなたの一日を太 陽の 光をしない上に明るくないと感じることができ ます か?

werewolf69

werewolf69 (hodnocení, recenze)

Pirkaf: no jo hruza des vyzerá to na ten papierovy obal v ktorom predávaju DVD v novinových stankoch :)

werewolf69

werewolf69 (hodnocení, recenze)

diodoros: no to viem lebo to mam na VHV... ale už v dnesnej dobe nemam prehravač a predca je lepšie si to pozriet na PC abo cez DVDčko, tiež som si myslel že to je asi nezohnatelne

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

werewolf69: Pravdepodobne nie, ja som verziu so slov. dabingom videl kedysi na Markíze, ale ten dabing bol zrejme iba pre televíziu...

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

Musel jsem si ho najít, protože mě se tomu taky nechtělo věřit. Je pravda že fotka působí tak trochu diskutabilně...ale fakt je to mužskej.

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

DailyDreamer: no tomu bych fakt neveril, celou dobu ziji v domneni ze to je zena.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Asi jsem se díval na jiný film nebo jsem byl v nějakém divném rozpoložení... jinak si nedokážu vysvětlit, proč jsem se u toho poměrně nudil a nesjel to na jeden zátah, když je to podle všech takové veledílo. MNOHEM lepší je Seirei no moribito, i když srovnávání filmu a seriálu se může zdát hloupé. :)

Jastřabík

Jastřabík (hodnocení, recenze)

Poud by vás to zajímalo, tak na tomto odkazu jsem se pokusil hlobuběji rozrpacovat charakteristiku hrdinů Myiazakiho filmů - především jde o popis Ašitaky a Naušiky.
 
Jinak souhlasím s Noweckim, ten trailer je naprosto otřesný a dokonale míjí podstatu příběhu.

Nowecki

Nowecki (hodnocení, recenze)

V sekci video je chybně uvedeno, že jde o originální trailer. Jde o americkou upoutávku, osobně americký dabingy myiazakiho nesnáším, obohá úroveň a snaha přepsat myšlenku filmu do stupidních hollywoodských klišé.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Opravdu nádherný a precizně udělaný snímek. Osobně mě dost často taky začnou kreslené filmy nudit. Tady byl ale potom konec a já zjistil, že jsem to nestihl. :-D To je dobře. PS: Příjde mi, že si z toho vzal výtažek Avatar.

djuj

djuj (hodnocení, recenze)

Velmi pěkná mytologie a také pointa příběhu, ale celkově mě film moc nebavil, nevím proč. Nádherná kresba mě ale dostala, třeba kapky deště na kameni a následný déšť, nebo stíny keřů a stromů na oblečení hlavního hrdiny - na rok výroby je to bomba. A za tu krvavou a smutnou řež na konci přidávám něco navíc :) 70%

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Jestli existuje film na ktery mohu rict - ano bylo to neco fantastickeho, tak se jedna prave o Princeznu Mononoke. Poprve jsem mel tu cest se na toto podivat v rijnu 2003 (si pamatuji, protoze toto byl zazitek) a od te doby marne se snazim sehnat originalni kopiii tohoto manga filmu. A to manga nejak extra nemusim. Proste pribeh, dej a zadna levna grafika jako je u nekterych manga fimlu zvykem - poctive odvedena prace,skvela kompozice hudby, propracovanost, promyslenost, pribeh - proste nic u ceho bych se mohl chvilku nudit.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

J-kob: Mononoke vyjde v reflexovské edici FilmX. Tam vyšel už Zámek v oblacích. Japonský originál, české titulky. V případě Mononoke to bude totéž.

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Gazy nemáš k tomu prosím bližší informace?? Hlavně jestli tam bude japonský dabing? Já Mononoke viděl nedávno a chci si jí koupit z Amazonu, ale jestli to u nás vyjde tak není co řešit, přece jenom české titulky jsou pohodlnější.

Gazy

Gazy (hodnocení, recenze)

Tak Mononoke bude konečně i u nás na DVD. Už bylo na čase.

May_tee

May_tee (hodnocení, recenze)

já si prostě nemůžu pomoc ale tento film mě zas tolik nenadchl! samozřejmě animace, hudba to je krásný! ale ten děj byl pro mě slabší než třeba Cesta do fantazie či naprosto úchvatný Zámek v oblacích. nevim nevim ale že je to v top 100 mi přijde přehnané.

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Beckett51


Pekný je slabé slovo - krásny, nádherný, najlepšie Miyazakiho dielo, perfektná hudba, pre daEmoNickY-ho učebnica klišé atd´......

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Od TRTLa : www.mv.com/users/ctwilkes/MH-text-j/mononoke1.html . No trochu áno, ale Cesi to ináč preložili.......A zas niake ,,veľké,, nadávky to nie sú, ale deti sú deti (i ked´ to nadávanie nie je skoro nič oproti tomu násiliu......)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

diodoros
Ale to ostatní jo. I když ten "bad language" nevím, nevím. Nadávali tam?

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Age rating: Teenagers (May contain bloody violence, bad language, nudity)

Nudity ????Nahota ??? Ved tam žiadna nebola.....

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

...................Na každý môj príspevok si dokázal odpovedať.....Ja som teraz na vážkach....tak to vyzerá že si ma vyšachoval....ok zostaň si pri svojich klišé a odkazoch a ja si zostanem pri svojom....... 11 plagátov :D......jak to stúplo zo 4......

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

diodoros

Přečetl jsi co jsem poslal? http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TropesAreTools Odpovědi na některé z tvých narážek tam byly osvětelny.

Klišé pochází ze slova "kopírovat". To že tomu hlupáci kdysi dali "negativní" význam nic neznamená. Je to podobné hloupému pletení "kritiky" s "negativní kritikou" ...

Ty stránky se sice zabývají "tropami", což jsou "vzory". Ale tyto (a podobné) vzory jsou v praxi kopírovány, tedy "klišé". Například. Spisovatel víceméně tuší, která klišé obecenstvo očekává a proto se může soustředit na to, jak je překvapit.
Kupříkladu parodie toho vtipně využívají.
Tedy záleží na tom, jak jsou použity a rozvinuty, pak přestávají být "klišé". Tedy dokud ostatní nezačnou kopírovat přesně ten postup (pak "klišé") ...

Pro mě to nezhazuje žádný snímek. Naopak jsem si snímek schopný užít o to víc - vím (víceméně) jak se jednotlivá klišé v něm vyvíjela, kde všude to také bylo, jak je autor upravil aby jeho dílo fungovalo. Ta hra mě baví.

Některé vzory jsou jednoduché. Jistě. Jiné ne.

Z čeho usuzuješ, že si "ničeho neváží", pokud se snaží najít nějaké vzory a pravidelnost v umění?

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Vložili toľko času a úvah ?Co je ťažké na zhadzovaní snímku ktorý sám nedokážem vytvoriť tak mu radšej porisdne nakydám na hlavu hnoja ?A vymyslieť vzory typu Antizloduch alebo akčné dievča zaberie fakt veľa času.......Ale čo môžem čakať od ľudí ktorí si nič nevážia, k ničomu nemajú úctu a vedia všetko len opindať.....

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Klišé, klišé, klišé. Ti lidi co komentují, aniž by si o věci něco přečetli a zauvažovali nad ní, by se měli zamyslet, jestli by vůbec vyjadřovat svůj názor ...
Ti wiki-lidé do toho vložili tolik času a úvah, aby našli "všechny" vzory. Aby z jejich práce mohli čerpat nově narození spisovatelé a scénáristé. Naproti strachu že pak nezbude nic nového. 
Co udělali je, podlě mě, uctihodné (strach byl zbytečný, vše je jen o kování pomocí starých klišé a jiskrách - některé budou novými klišé, jsem z objevení jazyka klišé rád)

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Klišé, klišé, klišé tí čo vytvárajú tieto ,,wikipédie,, by sa mali zamyslieť či by oni dokázali vytvoriť takýto film.....ten režisér do toho vložilo všetko, chcel aby jeho posledný film bol zároveň jeho najlepší čo si myslím že aj je (aj ked síce neskončil čomu som rád)......

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

daEmoNickY
 Ked je to spravené podľa klišé prečo si tomu dal 5* ? Lebo sa na to dobre kouká ?

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Insegrim  
Cítím trolla...Nekrmte ho!

Tak se běž osprchovat. Možná ti s chladnou hlavou dojde, že klišé je běžná praxe, ta wiki skutečně o klišé je, příspěvek je k tématu a navíc zajímavé čtení s odkazy na další filmy, co použili podobná klišé jako v Mononoke. 
Jinak, dnes už jsem jedl.

Insegrim

Insegrim (hodnocení, recenze)

Je mi fukna na kolikátém místě je na ČSFD pro mě je to numero uno pořád.

diodoros

diodoros (hodnocení, recenze)

Citujem :mandes :ak si dobre spomínam tak tento film bol pred časom asi tak na 55-58 mieste a teraz je na 38.radosť pozerať jak stúpa vyššie a vyššie.

No tak teraz nie je už ani na tom 50. ...škoda...

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Studio Ghibli zamíří na Netflix

Studio Ghibli zamíří na Netflix

20.01.2020

Legendární japonské studio Ghibli zodpovědné například za filmy Princezna Mononoke nebo Hrob světlušek zamíří v zemích mimo USA na Netflix. Jeho kompletní knihovna animovaných titulů (s výjimkou… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Miyazakiho pidilidi

Miyazakiho pidilidi

22.12.2009

Blíží se Vánoce, čas pohádek. Jednu tady pro vás máme. Ačkoliv, asi všichni víme, že filmy japonského studia Ghibli nejsou tak docela pro děti. Naši potomci, kterým televize promítají utrhávání hlav… (více)

Reklama

Reklama