Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za dávných časů, v divokých hvozdech Japonska začíná mýtický boj mezi rozrůstající se civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. A také příběh lásky lidského dítěte vlčí bohyně - princezny Mononoke - a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou - prince Ashitaky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (936)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia,dobré nápady,postavy,dej a hlavne skvelá hudba ale tej fantasy na mňa bolo až miestami moc.Hlavne koniec filmu mi už moc pripadal praštený na hlavu.Miestami ma to už dosť nudilo a hlavne poslednú pol hodinku.Na to ,že je to animák to má dosť vysokú stopáž.Videl by som si to predstaviť aj o takú pol hodinku kratšie.S celého filmu sa mi ale najviac páčila len ta skvelá hudba.Klobúk dolu.Obľúbený soundtrack: Princess Mononoke Theme Song, Legend of Ashitaka, Journey to the West. 70% - 3* ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Ashitaka... can you save the girl you love?” Dechberoucí, láskyplné, překrásné. Nejlepší anime, jenž jsem měl možnost spatřit a jsem si zcela jist, že ty následující můj názor nezmění. Natočit tak krásně příběh, mísící mystičnost pradávných bohů s nástupem nového věku, dokáže pouze Miyazaki, jehož ruka lehce vede cestu Mono a Ashitaky k velkolepému finále, kde nezůstane oko suché. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, me proste ty Miyazakiho animaky moc neberou. Jasne, neda se tomuhle chlapkovi uprit obrovska fantazie, ale to je asi tak vsechno. Animace je uz dneska dost zastarala a nerek bych vylozene hnusna, ale proste nic moc. Pribeh taky neni buhvijakej, v podstate kdyz si clovek odmysli ty lesni bozstva, je to cely dost jednoduchy. Navic ma film 130 minut, tudiz se sem tam dostavi lehka nuda nebo hluchy mista. Nicmene je tu jedno zasadni plus. Miyazaki se s tim nesere, takze tu po desitkach chcipaj zvirata i lidi, krev caka na vsechny strany a neni nouze o usekany hlavy, ruce a nohy. Coz me docela prekvapilo, to bych v animaku fakt moc necekal. Nicmene o nadprumernej animak se proste jedna, svy kvality ma, takze to ty 4* da. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jednalo o mou první "anime", nemohu s ničím srovnávat. Ale mohu říci, že Mononoke je velmi důstojným zástupcem nejen žánru, ale i japonské filmografie. Minimálně polovina filmu je jasně za 5 hvězdiček, ale zdálo se mi, že zhruba po hodině začalo trošičku docházet tempo, nicméně stále ještě se dokázal film udržet na velmi vysoké úrovni. Krásná animace, parádní atmosféra a působivé poselství. A náááádherná hudba! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Bájné mýty a legendy mě zajímaly od pradávna (vyrostla jsem přeci na Xeně a Herkulovi :o) a co teprve, když se jedné o legendy mě úplně neznámé. Japonsko je celou svou kulturou mě tak vzdálené, ale fantazie kterou vlastní tvůrci anime tak blízká. Miyazaki už mi ukázal cestu do fantazie a jak má vypadat správný soused, ale přesto jsem u Princezny San cítila, že tohle jsem ještě nezažila. Vždyť ona prožila můj sen (co bych dala za to, kdyby mě vychovali vlci) a "získala" srdce toho nesprávnějšího chlap(ce)a :o) Nemá cenu tady vychvalovat jak je Princezna Mononoke po všech stránkách vynikající, jen stačí potvrdit, že její příběh, Ashitaky, lidí a lesního boha je spletenec, který stojí za vidění. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (26)

  • Film se odehrává ve středověkém Japonsku - reálie odpovídají přibližně první polovině 16. století (tj. na sklonku éry Muromači). Ovšem ty byly obohaceny mnoha fantastickými a mytologickými prvky. (gjjm)
  • Princezna Mononoke je první animovaný snímek, jenž se podle japonské filmové akademie stal nejlepším filmem. (Kmotr76)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Studio Ghibli zamíří na Netflix

Studio Ghibli zamíří na Netflix

20.01.2020

Legendární japonské studio Ghibli zodpovědné například za filmy Princezna Mononoke nebo Hrob světlušek zamíří v zemích mimo USA na Netflix. Jeho kompletní knihovna animovaných titulů (s výjimkou… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Miyazakiho pidilidi

Miyazakiho pidilidi

22.12.2009

Blíží se Vánoce, čas pohádek. Jednu tady pro vás máme. Ačkoliv, asi všichni víme, že filmy japonského studia Ghibli nejsou tak docela pro děti. Naši potomci, kterým televize promítají utrhávání hlav… (více)

Reklama

Reklama