Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

klerik 

všechny recenze uživatele

APOCALYPTO+VIKINGOVIA Nedávno som dopozeral BEOWULF A GRENDEL (aby ndošlo k omylu, bol to Beowulf & Grendel :-)) a neubránil som sa štyrom hviezdičkám... Neubránim sa ani teraz. Nech má filmy chyby aké chce, mne sa to páčilo! Námet skvelý, prevedenie slabšie. Nabušenosť Vikingov je vynikajúca, pekne krvavá akcia sa rozbehne a sympaticky dlho neprestáva. Bitky sú občas dosť neprehľadné, ale celé je to podriadené tomu, že tvorcovia chceli vytvoriť atmosféru. Hmla, temnota, sneh a špinavosť ma dostala. Pathfinder zvládol ošumelosť a drsnosť hrdinov oveľa lešie ako to skúšal KRÁĽ ARTUŠ. Uznávam, že zábery dosť často nenadvezovali a je tam pár hlúpostí, ale na druhej strane to malo pár dobrých nápadov - súboj na lane, sánkovačka... Dobrodružný príbeh, ktorý sa nesústredí ani na Indiánov ani logiku, no napriek tomu ma potešila atmosféra a hustota... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako by Vikingové neměli nic lepšího na práci, než si občas udělat výlet na drakkarech přes Atlantik, aby mohli pro zábavu vyvraždit pár indiánských vesnic. A navíc jsou ještě podobní spíš přerostlým skřetům z Mordoru, než lidem... Ale dementní příběh bych tomuhle filmu určitě nevyčítal, vždyť je to oddechové béčko. A ve dvanácti bych z něho byl určitě nadšený - "Boží! Vikingové se budou masit s Indošema!" Takže námět Pathfindera je dejme tomu v pohodě, pro zábavu přijatelný. A vizuálně je film celkem pohledný (pokud si tedy tak jako já rádi zvráceně vychutnáváte levné béčkové triky). Ale k čemu mu je celkem povedený vizuál, když se na něj kvůli naprosto otřesné kameře a naprosto otřesnému střihu nedá dobře polovinu času koukat? Kdo nevěří, ať se na to podívá sám. Váhal jsem mezi dvěmi a třemi hvězdami až do konce (který byl trapácký). Ale dám tři kvůli žánru a pro svou zálibu v braku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivým Vikingům plenícím pobřeží Ameriky se musí někdo postavit - nejlépe hrdina, který sám pochází z vikingské krve, aniž by to věděl. Škoda, že autoři filmu moc koukali na Xenu a Herkula - je to na jejich snímku znát. Snaží se být drsní, krve teče hodně, ale celkově film nemá vůbec šťávu. Nehledě na tu spoustu nejen logických, ale i věcných a historických nesmyslů. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Hodně oldshoolově pojatá akční podívaná snažící se znovu nalézt zaprášenou cestu Barbara Conana. Něco tak drsného a fyzického v našich kinech už dlouho nebylo a musím říct, že v době, kdy se žádné fantasy neobejde bez mluvícího bobra a dokonce i John McClane přestal kouřit a nadávat, na mě Cesta bojovníka zapůsobila jako polití živou vodou. Je to úplné pohlazení po duši, když vidíte, že se konečně chápe meče někdo jiný než rozevlátý puberťák a nebojí se jím pořádně zaťat do protivníka, takže krev cáká na všechny strany a usekané hlavy se po tuctech kutálí dolů z kopce. Samozřejmě, Urban není Schwarzenegger, Nispel není Millius a scény jako když se Ghost nahání s Vikingama na saních působí docela blbě, ale jinak se všichni snaží seč můžou, máchání mečem se obešlo bez Hong Kongské choreorafie, takže působí konečně zase věrohodně, vikingové (btw. ve skvělém podání starých harcovníků jakými jsou Clancy Brown a Ralf Moeller) jsou hodně vystylovaní a dostatečně děsiví a film neztrácí tempo ani když se zrovna nikdo s nikým nekosí. Autoři se do toho zkrátka pustili s chutí a patří jim můj dík, že se konečně pokusili zalepit tu obrovskou díru, která si v tomhle žánru už tak dlouho o zalepení žádala. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj smutná skutočnosť, keď sa brak s céčkovým scenárom hrá, akoby to bol film s najduchovnejším posolstvom, ktorým divácky dobije celý svet. Scenár môže byť akýkoľvek, s týmto sa nič narobiť nedalo. Atmosféra pomocou filtrov a pekných scenérií ešte trošku zabráni totálnemu úpadku, ale keď dajú kameru do rúk nejakým amatérom z detskej besiedky a akcia vyzerá občas malátne akoby ju točili ľudia fičiaci na psychotropných látkach, zázraky sa určite diať nebudú. A pritom to mohla byť taká fajná oddychovka. 40%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)
  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama