Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem nečekal žádný zázrak. Jako první mě uzemnil plakát, který jsem tenkrát viděl ve Village Cinemas na Černém mostě a doufal v parádní jízdu. Ten plakát vypadal a vypadá fakt nádherně. Jenže pouhý plakát neznamená zhola nic. Maximálně naznačuje to, že tento film je dosti efektivní záležitostí, které podlamuje kolena dost příšerný stříh a roztodivná dosti temná krajina, která sice vypadá zajímavě, ale na druhou stranu dosti nudně. Stejně jako celý tento film. Příběh nemá na nějaký zvrat, ani na nějaké obdivuhodné epické rozšíření historických reálií a hudba se rozezní až na samotném konci, což by k filmu takovéhoto formátu nemělo chybět. Co se zkazit může se zkazilo, nevím co bych k tomu dodat více. --- Kdo jsi, maličký? - Mládě divochů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nespocetnymi hlupostami a nezmyslami preplneny film, ktory ako tak zachranuje zaverecna akcna sekvencia. Pani, taku moster vykradacku som uz davno nevidel! Az by som mal chut napisat - to musite vidiet. Dat taketo odporucanie by som sa vsak neodvazil :). Markus Nispel proste nieje vypravac. Pribeh viazne, je doslova len pozliepany zo scien z inych filmov. Jedine co mu ako tak ide je akcia. Zvoleny vizual sa do filmu (presnejsie do indianskeho prostredia) absolutne nehodi, je cisto len pre efekt. A trochu mi je luto Karla Urbana, ktory uz ako rohansky jazdec dokazal, ze ma v sebe tu spravnu charizmu. Zasluzil by si poriadnu rolu. Z pomyslenia na to, ze by som tento "vytvor" videl v kine mi naskakuje husia koza. Radsej si chodte znova pozriet Apocalypto. (2.5/10) ()

Reklama

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Božemůj, co to? Krev, nesmyslná kamera a střih, která sráží do kolen epičnost filmu, ale tak nehorázným způsobem, že i Troja by si zasloužila vedle tohohle za 5*! a naprosto tupé dialogy. Všechno by to možná dopadlo jinak kdyby se toho chopil někdo schopnější než Nispel, který doslova a dopísmene potápí potenciál filmu a ani hvězdička z Pána prstenů Karl Urban není schopen útáhnout jeho neschopnost na svých bedrech. Film pro Hallmark na tu nejpozdější noční hodinu jen dík brutalitě. Dávám 0% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ble, cely film je jedna velka schovavackonahanacka, kde na cloveka kazdu chvilu niekto prekvapivo vybafne, nasleduje boj, z ktoreho krom potokov zvyraznenej krvi tryska aj snaha byt drsne cool, vsetky tie prepichnute oci, odseknute hlavy, roztiepene lebky... do toho indiani rozpravajuci nerodilou anglictinou o osude a chovajuci sa ako ziadni, ktorych som vo filme za tie roky videla (hlucna behacka, klanacka,...). Nudny nepodarok. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pozitiva končí u námětu, který je docela fajn ( ale jen tak mimochodem ukradený literárnímu klasiku J. F. Cooperovi). Zbytek je mixem retardované bezradnosti jak scénáristy (půl strany hlavní osa, cca 10 replik hlavního hrdiny a hrstka příšerných dialogů), tak režiséra, který by si měl nechat vysvětlit, že není temnota jako temnota a odkolorovaný filtr, společně s chaotickým střihem a neustále hrozivě dunící hudbou nejsou zrovna in. Pathfinderovi chybí charisma (Karl Urban je znuděný, ne drsný), nadhled (mramoru se zde nasere opravdu hodně) a hlavně koule. V celé této šarádě zaujmou možná tak úvodní titulky a atmosféricky relativně dobře zvládnutý prolog. V současnosti zřejmě nejhorší vysokorozpočtový blockbuster, který lze v distribuci najít. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama