Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ble, cely film je jedna velka schovavackonahanacka, kde na cloveka kazdu chvilu niekto prekvapivo vybafne, nasleduje boj, z ktoreho krom potokov zvyraznenej krvi tryska aj snaha byt drsne cool, vsetky tie prepichnute oci, odseknute hlavy, roztiepene lebky... do toho indiani rozpravajuci nerodilou anglictinou o osude a chovajuci sa ako ziadni, ktorych som vo filme za tie roky videla (hlucna behacka, klanacka,...). Nudny nepodarok. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Scenárista, strihač alebo rovno režisér by si zaslúžili po facke. Takto nezáživný film som už dávno nevidel. Dvadsať rokov starý Ofelas (1987) nórsky film z ktorého námetu vychádza je v každom smere o niekoľko tried lepší. Pathfinder je scenáristom (debilne) upravený akčnejší no ďakujem pekne, tak zostrihanú akciu som naposledy videl v Resident Evil 2 no aj tam sa ešte dalo prežiť, toto je režisérsky absolútne nezvládnuté plné záberov ktoré rozčúlia. Keby som na toto šiel do kina tak by ma to určite tak naštvalo že tomu bez váhania napálim odpad. A to mám Nispelov Masaker veľmi rád. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní barvy aby si divák pod tunou filtrů domyslel, ksichty vikingů jakbysmet - klipař Nispel přesto občas vykouzlí působivou momentku. Hrůzostrašně spatlaná atmosféra je to jediné, co je na Pathfinderovi zajímavé (přestože je často zajímavá z ne zcela smysluplných důvodů). Příběh nestojí za řeč; epický má být zřejmě jen proto, že to v prologu kdosi řekne a jakmile přijde na akci, všechno se utápí v temnotě a nepřehlednosti. Chudáci Vikingové... dočkali se filmu, který je brakový natolik, že nemá nárok ani na roztomilou pozici guilty pleasure. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Brutalna bitka o nelutostnom vrazdeni Indianov Vikingami a nasledne o pomste a dalsom vrazdeni Indianov a tak dookola. Boje boli natocene celkom slusne, teda par litrov umelej krvi sa tam vyuzilo. Z mojho pohladu o nieco lepsi ako Vikingovia s Banderasom a o nieco slabsi ako Barbar Conan, dlzka filmu iba cca. 90 minut. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivým Vikingům plenícím pobřeží Ameriky se musí někdo postavit - nejlépe hrdina, který sám pochází z vikingské krve, aniž by to věděl. Škoda, že autoři filmu moc koukali na Xenu a Herkula - je to na jejich snímku znát. Snaží se být drsní, krve teče hodně, ale celkově film nemá vůbec šťávu. Nehledě na tu spoustu nejen logických, ale i věcných a historických nesmyslů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama