Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Ridick 

všechny recenze uživatele

presne toto je ten typ film na vyplach stresu...nispel sa nezaprel a ukazal, ze brutalita a krv su mu blizsie ako jeho vlastna matka..a o tom to je...cely dej je postaveny na jednej ceste a postupnom masakre vikingov. jest tu aj dost tych atrap ako vyzbroj, ale ocenujem mnozstvo dialogov (naco zbytocne obkecavat , ked staci zosekat par hlav) ...60% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nespocetnymi hlupostami a nezmyslami preplneny film, ktory ako tak zachranuje zaverecna akcna sekvencia. Pani, taku moster vykradacku som uz davno nevidel! Az by som mal chut napisat - to musite vidiet. Dat taketo odporucanie by som sa vsak neodvazil :). Markus Nispel proste nieje vypravac. Pribeh viazne, je doslova len pozliepany zo scien z inych filmov. Jedine co mu ako tak ide je akcia. Zvoleny vizual sa do filmu (presnejsie do indianskeho prostredia) absolutne nehodi, je cisto len pre efekt. A trochu mi je luto Karla Urbana, ktory uz ako rohansky jazdec dokazal, ze ma v sebe tu spravnu charizmu. Zasluzil by si poriadnu rolu. Z pomyslenia na to, ze by som tento "vytvor" videl v kine mi naskakuje husia koza. Radsej si chodte znova pozriet Apocalypto. (2.5/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jonathan Elias: 1. Opening Credits [1:28] ,2. The Discovery [2:02] ,3. Remembering [2:28] ,4. Sanctuary [1:54] ,5. Haunted [3:03] ,6. Starfire [1:39] ,7. Vikings Attack [3:12] ,8. The Aftermath [1:44] ,9. Ghosts Fight Begins [2:45] ,10. First Kill [3:47] ,11. Eye For An Eye [1:55] ,12. Cave Surprise [2:01] ,13. Healing Ceremony [2:44] ,14. Moving On [2:32] ,15. Quick Kills [4:55] ,16. Cave Maze [3:34] ,17. The Last Stand [2:18] ,18. Pathfinders Destiny [2:38] ,19. Ice Lake [2:00] ,20. Vikings Ascent [1:19] ,21. Mountainside Battle [4:16] ,22. Gunnars Fury [2:12] ,23. Prophecy Fulfilled [5:39], ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

107 minut ve statistikách: 8x přerušeno z důvodu smrtící nudy, 5x mláceno hlavou o zeď kvůli celkové imbecilitě, 3x odběh do lednice, aby byl získán pocit, že se alespoň něco děje, a 1x návštěva na očním, jelikož v celém filmu není až na lavinu z National Geographic téměř nic vidět, anebo je to sestříhané podobně nahodile, jako když vikingové řežou indiány do masového koláče. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cesta bojovníka je zhruba na půli cesty mezi Emmerichovou bídou 10.000 BC a Gibsonovou parádou Apocalypto To, čím se film rozhodně vryje do paměti, je jeho brutalita. Krví ani špínou nešetří, hlavy a končetiny létají vzduchem a celý snímek je vlastne od začátku do konce jedna velká rubačka. Je to ale také jeho problém - zabíjení vikingů (a zabíjení vikingy) se po hodině okouká, a tak nezbývá než čekat, s čím filmaři ještě přijdou. Přijdou s asi čtvrthodinovou nudnou pasáží s přechodem zamrzlého jezera (a z vikingů udělají pitomce první ligy), po níž následuje trmácení se po skalách a závěrečný souboj na lanech. Za něj jsem filmařům děkoval - byl vcelku nápaditý a (možná díky lanům, he he) upoutal. Suma sumárum (i díky pěknému vizuálu) dávám tři hvězdy.__P.S. Scéna na sněhu (hlavní hrdina ujíždí na štítu, za ním vikingové na indiánských saních), to bylo moc, uznávám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)
  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama