Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer
Trailer
D: angličtina
02:30

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama