Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasledujúci biblický príbeh rozpráva o Petrovi – Šimonovi (Omar Sharif), ktorý bol rybárom a pochádzal z galilejskej Betsaidy. Ježiš ho povolal spolu s bratom ako svojich prvých učeníkov. Ježiš ho neskôr vyvolil za apoštola. Peter patril do úzkeho kruhu jeho dôverníkov, hovoril ako predstaviteľ všetkých dvanástich učeníkov. Peter ako prvý uveril, že Ježiš je Kristus – prisľúbený Mesiáš a Boží syn. Keď Ježiša zatkli, trikrát ho zaprel vo veľkňazovom paláci, ako mu Pán predpovedal, ale úprimne to oľutoval. Keď Ježiš vstal z mŕtvych, zjavil sa mu medzi prvými, aby bol vierohodným svedkom jeho zmŕtvychvstania. Po Ježišovom nanebovstúpení Peter vystupoval ako predstavený jeruzalemského kresťanského spoločenstva. Mal moc uzdravovať chorých. Prvým uzdraveným bol muž chromý od narodenia, ktorý pri chrámovej bráne prosil o almužnu. Keď judejský kráľ Agrippa videl, ako v celej krajine rastie počet Kristových stúpencov, začal ich kruto prenasledovať. Aj Petra dal uväzniť a odsúdil ho na smrť. Lenže v noci pred popravou sa v žalári zjavil anjel, zázračne rozlomil Petrove okovy, a vyviedol ho na slobodu. Peter potom odišiel do Antiopchie a odtiaľ do Ríma. V Ríme svojím kázaním obrátil na kresťanskú vieru mnoho ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele

Zdařilý, i když přeci jen trošku sladký (jak ale jinak - vždyť jde o klasickou italskou produkci) životopis svatého Petra, který je téměř identický s tím, co víme o Petrovi z Nového zákona. Omar Sharif je výborný herec, má charakter a tady to dokázal. Je samozřejmé, že film je především pro věřící, ateisté asi jen těžko pochopí, o co Petrovi šlo. Hudba: Marco Frisina ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny historický film na úrovni TV o Svätom Petrovi, zamerajúci sa na časy po smrti Ježiša. Základná koncepcia nie je zlá, kostýmy a vytvorené prostredie sú autentické. Film, ktorý „paradoxne“ by fungoval lepšie s kratšou dĺžkou (jeden film). Veľmi dobrý Omar Sharif. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý film, jen trochu bez náboje vlastní interpretace, pokud tedy neznáte nový zákon a teprve neobjevujete. Jen si neodpustím: někteří ranní křesťané, až na herce typu Omara Sharifa, vlastní nadšený pohled, podobně jako mladí básníci z webu písmák.cz na některém svém setkání. Oči jim září spíše naivní spolupatřičností nežli vědomím kvality vlastního díla. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Proč musí být většina těchto filmů tak naivně hloupoučká! Apoštolové museli být nepochybně tvrdí chlapi, osobnosti, ale zde se mi předkládá nekonečná řada unylých pohledů, pošetilého žvatlání, chození sem a tam, koulení očima - takhle to probíhat nemohlo. Což by nevadilo, kdyby si film nehrál na to, že to tak probíhalo. ()

anthea 

všechny recenze uživatele

Film je zpracovaný velmi dobře, herecké výkony jsou vynikající, kostýmy hezké (Jacinda zde napsal/a: laciné kostýmy - jaké by ale měly být, když se laciné hadry v té době nosily, bylo to velmi věrné), exteriéry ideální, interiéry taky, hudba krásná, tak nechápu ty negativní komentáře. Mám pocit, že lidé, kterým se to nelíbilo, hodnotí z pohledu svého odporu k církvi, víře v Boha a Ježíše. Myslím, že by se dalo na to koukat jako na pohádku, kde se divák vžije do děje a ví, že víly nebo čarodějnice na koštěti neexistují, a přesto se mu to líbí. Ohledně toho, jak zde kdosi píše o nelogičnostech, např. film Highlander je velmi dobře hodnocen, mě se taky líbí, ale logiku tam taky postrádám, prostě je to jen fantazie. Tak by mohli lidé brát i tento film, jen jako fantazii, zdá se mi nefér takto nízké hodnocení tohoto filmu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama