Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přízračný britský námořní důstojník přesvědčí čtyři členy amerického námořnictva, aby zahájili útok na japonské pozice v naději, že vykoupí rodinnou čest a svůj pošpiněný záznam z první světové války. Poté, co před první bitvou ve Velké válce padl opilý, byl odsouzen navždy plout po mořích. (sator)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Zajímavá montáž reálných barevných záběrů se střihovými černobílými, které uzavírá pozdrav Roosevelta a Stalina. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pokusy o skloubení hraného filmu s původním dokumentárním materiálem nejsou (zvláště ve filmech s válečnou tematikou) v 60. letech dávno ničím objevným a novátorským. Ale vymyslet a nastříhat prolínání černobílého dokumentu a barevných pasáží tak, aby samotný střih dodal tomuto "experimentu" vtipný rozměr a vznikly nám před očima osobité gagy, to už jako hodně originální vnímám a nakonec po menším váhání i proto přidávám čtvrtou hvězdičku navíc. Bez tohoto nápadu by šlo spíše o tuctovou válečnou komedii, na které by nebylo nic moc k obdivu, a obsadit do role svérázného námořníka v uniformě někoho jiného než Davida Nivena, nebylo by se pomalu ani čemu smát. Niven je tady stejně roztomilý jako ve Velkém šéfovi a naštěstí po většinu času na scéně,... totiž na lodi. A jestli se vám povede mu sehnat dostatek láhví dobré kořalky, můžete se k dobrodružné cestě na sklonku války po moři do Austrálie přidat taky. :) Ve filmografii režiséra Frankenheimera jde o hodně netradiční oddechovou (komediální) záležitost, říznutou originálním experimentem, skutečně – jak napovídá název – extraordinérní... 70% ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Přízračný britský námořní důstojník  přesvědčí čtyři členy amerického námořnictva, aby zahájili útok na japonské pozice v naději, že vykoupí rodinnou čest a svůj pošpiněný záznam z první světové války. Poté, co před první bitvou ve Velké válce padl opilý, byl odsouzen navždy plout po mořích. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama