Reklama

Reklama

Biznis

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Frankie, mladík na útěku ze špinavého ghetta v jižním Londýně, plánuje svůj útěk a začátky nového života ve slunném Španělsku – přesněji na Costa Del Sol. Vybaven ničím více než jen pár drobnými se vydává na cestu a to aniž by věděl, že tato nepatrná suma ho zavede do lákavého světa bývalého gangstera Charlieho. Dříve než si to sám stačí uvědomit, Frankie dostane více než po čem toužil – je jedním z Charlieho gangu a náhle se ocitá uprostřed světa organizovaného zločinu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Balu... 

všechny recenze uživatele

Hraje si rozhodně navíc než ve skutečnosti je; nicméně já mu to s přivřením obou očí žeru =). Snaha se musí cenit; viděl sem v tom kus Guye Ritchieho. Došlo jehněčí je top citace. Libová oldschool muzika, štylový oblečení Fily, přitažlivá slečna Linda Henry, zbraně a hafo drog. Dá se.. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Frankie se snaží mít na paměti otcovu radu z vězení „Jestli nechceš skončit jako já, vyhýbej se zločinu, ženským a drogám" jenže „ potom už není nic, co by se ještě dalo dělat “ A navíc zrovna doručil zásilku Charliemu, který v tom všem umí chodit, právě potkal svůj vzor a především zamiloval si ten jeho „životní styl“. Očekávala jsem jenom průměrnou gangsteru a i když zápletka nebude pro většinu asi nic nového, má to šmrnc. Okouzlující prostředí (slunné pláže, golfová hřiště, bazény, kluby), britský humor a hlavně skvělou hudbu z let 80. Blondie, Duran Duran, David Bowie a další „Je lepší být Někdo jeden den než Nikdo celý život.“ ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Business měl svou kvalitu - všechen styl pro nás chlapy (slunce, prachy, ženský - sex a zbraně). Nick Love se držel thrillerového rozměru s příchutí začátku gangsterů Sexy bestie, kteří by se schovávali pod stůl před ghettem z jižního Londýna. Herecké obsazení podobné z filmu Hooligans a pořád to funguje. Nenudil jsem se a přes všechnu Loveho snahu dávám slušné tři hvězdičky. Další zhlédnutí je zcelestné. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Frankie went to Hollywood. Nick Love, cosi jako expert na britskou pokleslost, nabízí v Byznysu hodinu a půl trvající variaci na videoklipy Duran Duran. Plus hulení, kokain a pomerančově zrzaví gangsteři pálící po sobě ručními zbraněmi v pomerančovníkových hájích Costa del Sol. Všimněte si, že nezmiňuji motiv filmu ani děj. Není důvod. Chlapi pašují drogy, šukají děvky, prohánějí po mizerných španělských silnicích drahé německé vozy, utrácejí peníze a tancují v legračních outfitech na to, co se v neméně pokleslé střední Evropě považuje za "klasiku". Ale Danny Dyer smažky umí a nepostrádá to podmanivý dovolenkový retro-styl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Sammy byl něco jako Robin Hood........akorát že bral všem a dával jenom sobě." Nick Love natočil film ne nepodobný Fotbalové fabrice, což umocňovali Dan Dyer a Tamer Hassan v hlavních rolích, ale to vůbec není na škodu. Není to sice tak natřískaný hláškama, ale ten vtip, spád a nulový morální ponaučení je tu taky, takže pokud táta řikal "Jestli nechceš dopadnout jako já, vyhejbej se zločinu, děvkám a drogám.", tak vemte krk na to, že mlel pěkný blbosti.85% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama