Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

fido1

fido1 (hodnocení, recenze)

Filmové rychlé převyprávění velmi zajímavé knihy, ze které chybí hodně podstatného a naopak klade důraz na to nepodstatné. Vcelku dobré, ale jen pro "začátečníky". Vcelku se divím, že tento scénař Millman schválil, ale asi bral ohled na normální publikum a kdyby šel film příliš do hloubky jako kniha bylo by to asi nestravitelné pro materialistickou majoritní společnost.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Atletiku jako královnu sportu mám rád, ale tento příběh mě vůbec neoslovil. Metafory nefungovaly, zato nuda ANO. 2*

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Úžasný film, ovšem absolutně né každý tohle dokáže pochopit a ocenit, já jsem naštěstí jeden z těch co ano. Pro mě jasných 5 * navíc již od jakživa miluju atletické i gymnastické sporty.

Xaeroo

Xaeroo (hodnocení, recenze)

Spoilers!  Kdo mi řekne, kdo je vlastně ten chlap (Nick Nolte) ? A kolik udělá nakonec Dany otáček v závěru filmu? šlo o cestu, to je fakt, ale v závěru si uvědomil, že jen cíl ho udělá doopravdy "happy" (viz. otáčky před seskokem), výborný film.

t04

t04 (hodnocení, recenze)

šťastie, že som čítal knihu, aspoň viem čím sa film mohol snažil byť, ale nejak to nevyšlo

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

Nádhernej soundtrack :-) ... Salva umí natočit sakra dobrej film (pokud se nepouští do horroru, což dělá poměrně často). Alespoň si u mě napravil reputaci po Jeepers Creepers 2 :-)...

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

film plny velice zajimavych myslenek. Celkove zajimavy film, ale podano velmi ale velmi nudne.

andrew01

andrew01 (hodnocení, recenze)

úžasnej film, který je plný zajímavých myšlenek o životě, ale hlavně taky snahy upravit náhled většiny lidí na gymnastiku. Jedna z těch, pro mně důležitějších vět v tomhle filmu: Gymnastika je nejtěžší sport na světě, většina lidí to ani neví;-)

Dj.skater

Dj.skater (hodnocení, recenze)

Pokojný bojovník je úžasný film, který polaská na duši snad každého milovníka filmu. Ačkoli nemohu srovnat s knihou, tento pravdivý příběh o gymnastovi Danovy mi doslova vyrazil dech. Spletitosti s kterými se musel potýkat aby dosáhl titulu. Ale nejde o náš cíl, jde o tu cestu... 90 %

pecan987

pecan987 (hodnocení, recenze)

Film me zaujal od zacatku do konce, tolik padu a vzestupu, uvedomovani si sveho cile, davam 4/10.

s.h.a.r.p.

s.h.a.r.p. (hodnocení, recenze)

film, ktery vypravi o tom jak soustredit svoji mysl, zbavit se strachu, zavislosti a najit skutecny cil v ceste ...podat neco takoveho bez patosu asi nejde, takze je na kazdym z nas, jestli ho dokaze beze zbytku odecist

Související novinky

Reklama

Reklama